Päivitetty 05.09.2016

Kodin saanut koira: SKELETON


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

20.11.2015
Tämä pieni söpöläinen nimeltään Skeleton on löytynyt noin 2,5 kuukautta sitten luurangon laihana Bukarestin kaupungin laitamilla sijaitsevalta pellolta. Skeleton oli niin laihassa kunnossa, että hän vaikutti melkeimpä jo menehtyneeltä. Poika oli löydettäessä myös todella peloissaan ja kinniottaessa Skeleton yritti ensin juosta pakoon. Skeleton on varmasti kokenut elämässään jotain todella pahaa, koska aluksi pikkuinen pelkäsi ihmisiä niin paljon, että puolustautui käyttämällä hampaitaan. Tällä hetkellä Skeleton odottaa omaa kotiaan Onevetin koirahoitolassa.

Ei kulunut kuitenkaan kuin viikkon päivät, kun Skeleton sai jo itsevarmuuttaan ja luottamuksen ihmisiin takaisin. Nyt Skeleton on ystävällinen ja herttainen niin ihmisiä kuin toisia koiriakin kohtaan. Agressiivisuuden merkkejä tämä pikkumies ei osoita enää lainkaan, mutta joissakin tilanteissa Skeleton voi olla jonkin verran ujo ja jännittää uusia tilanteita, esimerkiksi kuvaus -ja tutkimustilanne oli pikkuisen mielestä jokseenkin jännitävää.

Suloisella Skeletonilla on arvion mukaan säkäkorkeutta noin 30 cm ja painoa komealla pikkumiehellä on arvion mukaan noin 6-7 kg.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Skeleton saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Skeleton on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

14.12.2015
Ihana Skeleton on varattu omaan kotiin! Onnea Skeletonille ja tulevalle perheelle <3

15.01.2016
Suloistakin suloisempi Skeleton saapui eilen Suomeen loppuelämän kotiinsa!

05.09.2016
Herttainen Skeleton on ollut Suomessa omassa kodissaan jo yli puoli vuotta ja iloksemme saimme pikkuisesta seuraavanlaisia kuulumisia ja kuvia.

Alkuunhan Skeleton oli hyvin järkyttynyt lentomatkasta ja meni muutama päivä, että pikkuinen nukkui vain. Asiaa ei varmastikaan auttanut lennolla alkanut pissatulehdus. Onneksi lääkkeet purivat nopeasti ja Skeleton alkoi virkoamaan. Meidän toinen koira Batman oli aivan ihmeissään jatkuvasti nukkuvasta kaverusta, mutta antoi tämän kuitenkin lepäillä rauhassa. Pikkuhiljaa pojat ystävystyivät ja kävivät leikkimään. Skeleton alkoi hiljalleen luottamaan ihmisiin ja otti Batmanista mallia. Edelleen töitä on tehtävä toisten koirien ohituksessa, mutta muuten meillä on mennyt tosi hyvin. Skeleton on oikea sylihauva ja tykkää erityisesti mahan rapsutuksesta. Kaikki arkuus ei ole vielä täysin lähtenyt ja uudet tilanteet stressaavat helposti, tällöin pikkuherra pölisyttää karvaa irti ja luimistelee, mutta kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin aiemmin. Skeleton on ollut meille ihan täydellinen valinta, jonka hassuille ilmeille ei voi olla välillä nauramatta!

Iloista alkusyksyä toivotellen, Skeleton, Batman, Anniina ja Vellu

Kiitos paljon kuulumisista ja kuvista! Oikein hyvää alkusyksyä Skeletonille ja sen perheelle <3

Skeletonin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.