Päivitetty 25.11.2014

Kodin saanut koira: SOFIE


1797973_10152479282173549_4233322250615824680_nSOFIE

*05/2014

*narttu

*Suomessa

 

 

 

 

08.10.2014

Pikkuinen Sofie odottaa omaa kotiaan yhteistyökumppanimme Luiza Mandrun luona.
Sofie on löydetty yhdessä sisarensa kanssa metsän laidasta roskakasan keskeltä. Pennut olivat löytö hetkellä hyvin heikkoja ja aliravittuja. Sofie, pieni taistelija jaksoi kuitenkin ja selvisi aliravitsemuksesta huolimatta. Valitettavasti Sofien sisko ei ollut yhtä vahva ja se menehtyi pian Luizalle saapumisensa jälkeen.

Sofie on hyvin tyypillinen pentu, se on rohkea, utelias ja leikkisä. Sofien paras kaveri on aikuinen keskikokoinen narttu, jonka kanssa Sofie jaksaakin remuta päivät pitkät. Sofie tulee toimeen kaikkien kanssa, se on tottunut elämään usean muun koiran ja muutaman kissankin kanssa. Sofie rakastaa ihmisiä ja se nauttiikin suuresti ihmisten huomiosta. Luizan luona on useita pentuja, mutta Sofie vaikuttaa kaikista rasavilleimmältä tapaukselta, Sofiella on aina vauhti päällä ja leikki menossa.

Sofie ei ole sisäsiisti, eikä se osaa kulkea remmissä, tulevan omistajan tulee opettaa sille kaikki alusta alkaen. Sofie elää varsin suojatussa ympäristössä, eikä se ole tottunut kaikkiin ulkona tapahtuviin asioihin, mutta maltillisella ja turvallisella opetuksella se varmasti tulee oppimaan kaikki tarpeelliset kotikoiran taidot. Sofie ei varmasti sovi sohvaperunaksi aktivisen luonteensa puolesta, se olisi kaikista parhaimmillaan aktiivisessa kodissa, jossa sen kanssa jaksettaisi harrastaa ja sitä aktivoitaisi paljon.

16.11.2014

Sofie on ollut nyt noin kolme viikkoa Suomessa kotihoidossa.
Sofie on varsin vilkas ja reipas pentu. Sofie on osoittautunut nopeaksi oppimaan uutta ja sen kanssa onkin harjoteltu paljon tärkeitä kotikoiran oppeja: Sofie on lähes täysin sisäsiisti, se osaa odottaa omaa ruokaansa kauniisti, kynsien leikkuu onnistuu hienosti ja osaapa tyttönen jättää myös luvattomat asiat ottamasta suuhunsa. Myös luoksetuloa ja muita peruskäskyjä on harjoiteltu hieman. Sofie on kuitenkin vielä pentu ja tulevan kodin tulee varautua jatkamaan näiden asioiden opettamista ja vahvistamista. Sofie ei esimerkiksi osaa vielä kunnolla kulkea hihnassa.

Sofien hoitokodissa on myös toinen koira, joka on toiminut Sofielle opetusmestarina monissa asioissa. Toisesta koirasta on myös ollut paljon seuraa tälle vauhdikkaalle neidolle. Lenkit Sofien kanssa sujuvat hienosti, vaikka vauhtia ja vilskettä lenkeillä riittääkin, niinkuin pennun kanssa yleensäkkin. Sofie kuitenkin pysyy hienosti isomman koiran vauhdissa lenkeillä ja tulevassa kodissa voisikin olla toinen vauhdikas koirakaveri Sofien seuraksi. Sofie on hienosti oppinut olemaan kahdestaa toisen koiran kanssa kotona lyhyitä aikoja, mutta yksin täysin tyttö ei ole koskaan jäänyt.

Sofie tulee vaatimaan tulevalta kodiltaan paljon vielä opetusta monessa asiassa, vaikka hoitokodissa onkin aloitettu jo hienosti tärkeiden kotikoiran käytöstapojen opettelu. Sofie omaa myös luonnetta, joten tulevan kodin täytyy olla valmistautunut myös tähän puoleen. Sofien tulevassa kodissa voisi hyvin olla koirakaveri jo valmiina. Sofie nauttii suunnattomasti toisen koiran seurasta ja hoitokodissa koirat leikkivätkin keskenään varsin paljon. Tulevan kodin tulee olla valmistautunut tarjoamaa Sofielle paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, tästä tytöstä ei varmasti ole vain sohvaperunaksi.

23.11.2014
Ilopilleri pikkuneiti Sofie on varattu omaan kotiinsa.

25.11.2014
Sofie matkasi tänään uuteen loppuelämän kotiinsa oman perheensä luokse.

 

Sofie tulee aikuisena painamaan noin 7-8 kiloa.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan sivuiltamme löytyviin infoihin: koiranomistajan opas, adoptoinnin kustannukset ja luovutussopimus.

Sofieta kodin etsinnässä auttaa Veronika

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.