Päivitetty 14.01.2015

Kodin saanut koira: SOPHIA A


 

Sophia 12/14

Sophia 12/14

SOPHIA A

* Noin 1-vuotias

* Narttu

*Steriloitu

*Romaniassa

 

 

 

 

8.12.21014
Romaniassa hylätään päivittäin lukuisia koiria, syystä tai toisesta. Koira arvostus on maassa täysin toisenlainen kuin meillä Suomessa, joten eläin voidaan surutta jättää oman onnensa nojaan kadulle kun siihen kyllästytään. Yksi tämän kohtalon kokeneista on mustavalkoinen Sophia A, joka hylättiin kaupan pihalle sen ollessa vasta pieni pentu. Onneksi paikalliset ihmiset suhtautuivat koiraan myötämielisesti ja Sophia A sai elellä rauhassa kaupan lähistöllä ja sitä jopa ruokittiin. Eräänä loppusyksyn 2014 päivänä, Sophia A:n kasvettua jo aikuiskokoon kiinnitti paikallisen eläinsuojelijan, Mihaela Soraen äiti huomionsa narttuun. Äiti tiesi, että Sophia A pitäisi steriloida pian, jotta vältyttäisiin uusilta kodittomilta koiranpennuilta ja niinpä hän otti Sophian A:n mukaansa ja vei turvaan tyttärensä luokse. Steriloinnin jälkeen Sophia A sai jäädä asumaan Mihaelan luo ja päätyi näin Kulkureiden adoptio-ohjemaan etsimään omaa kotiaan Suomesta.

Mihaelan luona Sophia A elää kotiympäristössä noin 20 muun koiran ja kissan laumassa. Se tulee hyvin toimeen muiden kanssa ja on luonteeltaan iloinen ja aktiivinen. Sophia A:n paras kaveri on myös Suomesta kotia etsivä saksanpaimenkoira Vera, jonka kanssa se leikkii mielellään. Pennuista neiti tykkää ja käyttäytyy niiden seurassa luontevasti. Sophia A on täysin sisäsiisti ja hiljainen, joten tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Hihnakävelyä Sophia A ei vielä ole ehtinyt harjoittelemaan. Neidistä saisi varmasti hyvän kaverin aktiiviseen elämään ja miksei myös johonkin harrastukseenkin. Korkeutta sillä on 35cm  ja painoa noin 10kg verran.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sophia A saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sophia A on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

21.12.2014
Lisätty kuvia Sophia A:n galleriaan. Sophia A tulee hyvin toimeen kissojen kanssa.

14.12.2015
Sophia A on varattu Saksaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen,oppaaseenkotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavaneläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.