Kodin saanut koira: SPOTY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Spoty 03/2015

Spoty 03/2015

SPOTY

* noin 2v.

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

23.3.2015
Lempeällä ja hyväntahtoisella, hauskan näköisellä Spotylla oli enemmän kuin onni matkassa, kun Asociatia Suflete Dragin eläinsuojelija Alina Murgu löysi tämän vaeltelemasta kotinsa läheltä. Nyt tämä Disneyn elokuvien koirahahmoja muistuttava laikkukoira asustelee Jilavan tarhalla, jossa Kulkurit vierailivat maaliskuun alussa tervehtimässä jo adoptiossa olevia tuttuja koiria ja samalla tutustumassa uusiin koiriin. Spotylla kävi tuuri toistamiseen, kun se pääsi adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa, loppuelämän kotia.

Spoty mitoiltaan noin 45cm / 17kg ja luonteeltaan iloinen ja sosiaalinen. Se on hyvin lempeä ja hyväntahtoinen ihmisiä kohtaan ja tulee hyvin juttuun myös toisten koirien kanssa. Toisia uroksia Spoty saattaa tosin hieman pomottaa. Spoty osaa haukkua, mutta ei räksytä..

4.7.2015
Spoty on varattu Ranskaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Spoty kastroidaan Romaniassa ja se luovutetaan uuteen kotiinsa sirutettuna, asianmukaiset rokotukset kunnossa, loishäädöt hoidettuna sekä uusi EU-passi “repussa” mukana. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Harkitut yhteydenotot Lilli Lanérille.

Video Spotysta.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: