Päivitetty 06.07.2015

Kodin saanut koira: BARKY


Barky 5/2015

Barky 5/2015

BARKY

* uros

* noin 2-3-vuotias

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

15.5.2015
Barky on pienikokoinen koira joka oli näkynyt eläinsuojelija Alina Murgun huoneiston edustalla noin kolmen viikon ajan. Paikalliset Dog Catcherit, eli koirarankkurit, olivat kahdesti yrittäneet saada Barkyn kiinni, jolloin sen kohtalo olisi ollut jokin kunnallisista koiratarhoista. Barky pääsi kuitenkin Alinan avulla turvaan kadulta, ensin Alinan kotiin ja sieltä matka jatkui Alinan ja hänen äitinsä Andan perustaman ja Kulkurien yhteistyökumppanin, Suflete Dragi- yhdistyksen tarhalle, Jilavaan.

Barky on ruumiinrakenteeltaan pitkäselkäinen ja korkeutta herra on kasvattanut noin 35 cm ja painoa on noin 8 kg. Barkyn tulevan kodin olisi hyvä panostaa Barkyn painon kurissapitoon sekä nivelten mahdolliseen vahvistamiseen lisäravinteilla sillä matalajalkaisilla koirilla on yleensä suurempi riski nivelvaivoihin vanhetessaan. Painon pysyminen kurissa sekä hyvä huolenpito edesauttaa myös kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

Barky kulkee hihnassa hyvin ja tulee hyvin toimeen kissojen kanssa. Barky on kuitenkin jonkun verran dominoiva muita koiria kohtaan. Tältä hupaisalta, terhakkaalta pikkutyypiltä löytyy myös aika paljon itsevarmuutta. Haukkuu aika paljon tarhalla ollessaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Barky saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Barky on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

06.07.2015

Barky on saanut kodin Romaniasta

Harkitut yhteydenotot Jenni Huuskoselle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.