Kodin saanut koira: Mr. BOBO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Bobo11

 

Mr. BOBO

* yli 10v

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

9.4.2015
Bobon elämä muuttui radikaalisti 4 kuukautta sitten, kun hänen omistajansa kuoli. Bobo on niitä koiria, jotka luultavasti ovat saaneet nauttia kodin lämmöstä ja huolenpidosta pitkään, mutta kun omistaja ei enää ole kykenevä hoitamaan sitä, on se hylätty jälkikasvun toimesta kadulle. Parempi kohtalo sekin kuin kunnallinen tarha.

Bobo on sokea, vanha, pieni koira, jonka selviytymismahdollisuudet kadulla olivat erittäin huonot. Se oli tottunut turvalliseen ympäristöön ja omaan ihmiseen, että siitä pidetään huolta ja että se saa tarvitsemaansa hoitoa. Voi vain kuvitella, mikä shokki oli huomata yhtäkkiä olevansa katujen armoilla.

Onneksi on olemassa ihmisiä kuten Alina ja Anda Murgu, Romanialaisen eläinsuojeluyhdistyksen Asociatia Suflete Dragin perustajat. He ottivat Bobon turvaan ja etsivät nyt vanhalle herralle omaa kotia. Kodin tulisi tietää, mitä sokean koiran kanssa eläminen tarkoittaa, mitä se vaatii ja mihin se velvoittaa. Myös korkea ikä asettaa omat haasteensa ja kodin tuleekin varautua siihen, ettei yhteinen matka kestä enää vuosia. Bobolla on todettu sydänmato, joka vaatii hoitoa tämän loppuelämän ajan, Hoito tapahtuu tablettien muodossa (Ivermectin), jotka tulevat Bobon mukana Suomeen. Lisää sydänmadosta voit lukea tästä. Boboa ei ikänsä vuoksi voida välttämättä kastroida.

3.7.2015
Bobolla kävi onni ja se on varattu omaan kotiinsa Ranskaan <3

 

Varaajana toimi Nea.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: