Kodin saanut kissa: STEFAN (Nyk. Steffe)

Syntymäaika: 10/2012
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa
Kokoarvio:

Stefan eli kotoisammin “Steffe” on syntynyt Tallinnan kaduille joulukuussa 2012, josta poika poimittiin talteen kahden siskonsa kanssa noin kahden kuukauden ikäisenä. Emo on entinen kotikissa, joka vihdoin saatiin sekin talteen tehtyään kadulle sitä ennen jo monet pennut.

Pennusta huomaa, että ne kriittisimmät viikot elämän alussa ihmisiin tottumiseen ovat menneet sivusuun, joten tämän nuoren herran luottamus pitää todellakin ansaita. Sylikissaksi siitä ei vielä ainakaan ole, kohti rynnivää ihmistä ja äkillisiä liikkeitä Steffe säikähtää ja tarkkailee kaksijalkaisten touhuja mielellään vähän matkan päästä. Mutta jo tässäkin asiassa poika on edistynyt kuukauden aikana hoitokodissaan Suomessa, josta löytyy eläinkavereina toinen isompi kissa ja koira. Näiden läsnäolo ei enää Steffeä niin jännitä, vaikka koira onkin kovin iso. Kolmikko saattaa jo pötkötellä lattialla rennosti lähekkäinkin.

Stefan on ujoudestaan huolimatta valloittavan suloinen ja toimelias kissanalku. Stefanin selässä kulkee musta juova josta lähtee kylkiä pitkin kauniit täplät yhdistyen raidoiksi mahaa kohti laskeutuessaan. Rinnus on puhtaan valkoinen, ja samoin jokainen tassu on saanut osakseen valkoiset “tossut”. Suuret korvat ja kullanväriset silmät seuraavat tarkkaavaisena mitä ympärillä tapahtuu. Stefan on ainakin vielä aika pienikokoinen ja solakka kaveri.

Ison kissakaverinsa kanssa Steffe on uskaltautunut jo leikkimään, ja ruokaa odotellessa saattaa puskea toista kissaa vasten. Stefan on hyvin aktiivinen, niinkuin kissanpennut yleensäkkin, ja jos leikkikaveria ei saa kissasta taikka ihmisen leikittämänä leluilla, poika kyllä keksii lattialta jonkun murusen joka on juuri silloin se maailman kiinnostavin ja hauskin juttu! Etenkin iltaisin ja öisin poika saa sellaisia leikkihepuleita että lelut saavat kyytiä kerrakseen!

Ihmisiä Steffe vielä jännittää. Tulee jo itse luokse ja nuuhkuttaa kättä ojentaessa, mutta kosketus on vielä hieman jännittävää. Mutta tässäkin on tapahtunut jo kuukauden aikana huomattavia edistyksiä, joten varmasti askel askeleelta ajan kanssa Stefan huomaa, ettei mitään pahaa tapahdukkaan.  Stefan ei ollenkaan ole mikään piileskelijä vaikka ujo onkin. Ainoastaan nukkumapaikkoja saattaa etsiä esimerkiksi vaatekaapista, mutta muuten on kyllä hyvin läsnä arjen keskellä.

Tulevassa kodissa tulisikin olla ymmärrystä pojan aristelun kanssa, ja joko leikkisä kissakaveri taikka sitten ihmisleikittäjiä aktiivisuuden vuoksi. Stefan on kuitenkin vielä kovin nuori, joten tästä voi kuoriutua vielä vaikka mitä! Kaikinpuolin valloittavan suloinen ja hurmaava pakkaus ystäväksi seuraavaksi 15-20 vuodeksi, joten harkitsethan tarkkaan kissan ottamista elämääsi.

Stefan sai oman kodin toisen kissan kaverina Loviisasta kesäkuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia.

Kuulumisia kotoa 12.7.2013:

Heippa ja kiitokset erittäin ihanasta kissapojusta. Stefanista on tullut hellyttävä pikku riiviö. 5 minuutin välein keksimässä kaikkea omasta mielestä kivaa. On erittäin hyvin sopeutunut vajaan kuukauden aikana. Leikki intoa riittää ja lelutkin ovat saaneet aikamoiset vauhdit. Ensimmäisinä päivinä vietti yöt leikkien ja päivät vietti ammeen alla nukkuen. Heti viikon jälkeen alkanut viettämään päiviäkin leikkien. Valjaita ja kaulapantaa ei ole vielä kokeiltu Steffelle laittaa mutta pian sekin varmaan onnistuisi jo. Kissakaveri on ollut hieman pelottava vielä mutta sekin tuntuu entistä vähemmän olevan Stefanin ongelmia. Pikkukissa ei pienistä säikyttelyistä turhaan murehdi vaan jo pienen hetken sängyn alla oltuaan tämä herra lähtee jo jatkamaan leikkejään. Tänne tultaan Steffe on havainnut suosikkilelukseen narun päässä roikkuvan mustan hiiren jonka päästä parin päivän leikkien jälkeen jo puuttuikin silmät ja nenä. talossa asuvat marsutkin ovat kiinnostaneet paljon Stefania ja tämä tylsistyessään jo käykin vähän tönimässä pojille vauhtia jotta olisi jotain katseltavaa. On poju muutaman kerran pienet rallit pistänyt pystyyn ja seurauksena on ollut se että matot ovat olleet rutussa jatkuvasti ja sohvakin siirtynyt paikaltaan 10 senttiä.
Tänä aamuna 19.6.2013 Steffe tuli vaatimaan rapsutuksia ensimmäisen kerran. Painoi päätänsä kättäni vasten nautti rapsuttamisesta niin että laittoi silmät kiinni ja alkoi kehräämään. aamupalaa lähtiessäni antamaan Steffe käveli perässäni hurjasti kehräten ja pökkien. Antoi nostaa syliinkin kerran mutta ei siinä malttanut kovinkaan pitkään koska ruoka kiinnosti enemmän. aluksi ruokaa antaessa lähti karkuun. nyt enää katselee kun joku kävelee ohi ja hetken katsottuaan jatkaa syömistään.
20.6.2013 Loviisaan tultuamme on stefan tutkinut erittäin innokkaasti paikkoja. nauttii paljon suuresta tilasta ja innostunut juttelemaankin paljon. rohkeuttakin tullut hurjasti lisää. antaa silittää ja rapsuttaa sekä tykkää seurata kaveriaan joka paikkaan. kissojen välillekin on ilmaantunut erityinen side ja vanhempi kissamme jo tykkääkin ajoittain nuolla steffeä päälaelta. pientä valtataisteluakin on kissojen kesken ollut mutta se on jäänyt enää uhkailuksi. ruokakuppien tunnistaminen on vielä hakusessa kun steffe meinaa välillä popsia isomman kissan ruoat tämän nenän alta. siinä vaiheessa iso vähän varoittanut ja steffe onkin sitten hipinyt omalle kupilleen. kaulapannan ja valjaiden kanssa steffellä on ollut pieniä ongelmia. vielä ei ole ymmärtänyt niiden tarkoituksia ja hyötyjä, haittapuolia pojun mielestä näyttää löytyvän enemmänkin kun valjaita laittaessa juoksee karkuun. Lisää kuvia laitan myöhemmin kun ehdin niitä koneelle siirtää.
30.6.2013 Lähdimme moikkaamaan mummoani kissojen kanssa. olimme mummolassa viikon ja ilmeisesti se aika oli hyväksi kissojen väleille. Nyt heistä on tullut ylimmät ystävykset ja pieniä ongelmiakin on ollut. Stefan tunnistaa hienosti nimensä ja tietää kun on pahoilla teillä. raapimalaudan käyttöäkin on siinä määrin opeteltu että mummolan nojatuolit ja sohva oli kärsimässä. Valjaatkin stefanille kelpaa ja niitä laittaessa jo antaa jopa nostaa. Tykkää olla nykyään sylissä ja tykkää syliin nostamisesta. pusuista ei pahemmin ole vielä innostunut ja siinä vaiheessa kun poskelle yrittää pusun antaa niin pikku herra lähteekin pinkomaan pakoon. Muuten ei ole ollut ongelmia pahemmin. Päivä päivältä enemmän Stefanista on tullut rohkeampi ja suloisempi kissa. hetkeäkään ei ole harmittanut että pikkuiselle tarjosimme kodin. Sen lisäksi että edelleen tykkää leikkiä ja muuta niin pikku herra on entistä kiintyneempi. ei enää viihdy ammeen alla vaan pyörii jaloissa ja sylissä jatkuvasti sekä nukkuu öitä vieressä.
Terveiset Loviisasta. Niina, Markus, Stefan, Matsku, Nasu ja Pähkinä.
Ps. Steffestä kuvia liitteenä
27.6.2016 Steffen kodissa on puhjennut allergia ja Steffe palaa sivuille etsimään uutta loppuelämän kotia.
21.09.2016
Steffe siirtyi kotihoitoon Hyvinkäälle muutama päivä sitten ja pojalla kävi uskomaton tuuri ja se varattiin melkein heti omaan kotiinsa. Steffe muuttaa piakkoin siis omaan kotiinsa.
20.11.2016
Steffe siirtyi kotia etsiviin ja kotihoitoon marraskuun alkupuolella. Uuden perheen kissat ja Steffe eivät löytäneet yhteistä säveltä, joten Steffe etsii nyt uutta kotia. Herra on huomion ja hellyyden kipeä tapaus. Ruoka maistuu hyvin ja kaikki hädät tehdään kiltisti vessalaatikkoon. Kotihoitopaikassaan Steffellä on myös kaverina narttu kissa, jonka kanssa Steffe tulee hyvin juttuun.
30.11.2016
Steffe muutti omaan kotiinsa.
Yhteyshenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

 

10.5. Steffe kiepsahti eka kertaa selälleen rapsuttaessa!

Steffe leikin tiimellyksessä:

Kuva näkyvät isompina klikkaamalla

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: