Päivitetty 01.12.2016

Kodin saanut koira: TOMPPA


Syntymäaika: Noin 9/2014
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kastroidaan

28.9.2016
Târgovișten kaupungissa, Romaniassa, asuu yksi Kulkurien luotettavista yhteistyökumppaneista ja ystävistä, Mihaela Soare, äitinsä kanssa. Mihaela auttaa niin hylättyjä koiria kuin kissoja ja heidän talossaan asuu aina eläimiä jotka hän tai äitinsä on pelastanut kaduilta, metsästä, pelloilta tai huonoista oloista. Mihaela antaa näille onnekkaille mahdollisuuden toipua mahdollisista koettelemuksista, tottua kodinomaiseen ympäristöön ja uudelleen rakentaa luottamuksensa ihmiseen, joka joissakin tapauksissa näiden eläinten kohdalla on kärsinyt.

Toukokuussa joukko suomalaisia eläinystäviä päätti vierailla Romaniassa. He ovat pitkään jo auttaneet kodittomia eläimiä yskityisinä henkilöinä ja halusivat nähdä tilanteen omin silmin sekä tavata romanialaisia eläinsuojelijoita, heidän koiria & kissoja ja tarjota apua heidän ollessaan siellä. Târgovișten juna-aseman lähellä heidän huomion vangitsi muun muuassa eräs vaalea uroskoira. He alkoivat kutsua tätä koiraa nimellä Tomppa. Heidän tavatessaan Mihaelan he kertoivat Mihaelalle tästä ja Mihaela ryhtyi vierailla koiran luona, antaen tälle ja muille siellä oleville koirille ruokaa aina välillä ja rakentaa luottamussuhdetta Tomppaan. Omaan kotiinsa Mihaela ei pystynyt Tomppaa ottamaan sillä siellä oli tuolloin niin paljon koiria, että tilanne oli melko raskas niin Mihaelalla, hänen äitilleen kuin myös jo siellä oleville koirille ja kissoille. Hetken päästä Mihaela kuitenkin pystyi järjestämään Tompalle hoitopaikan ja niin tämä pääsi pois kaduilta. Ja nyt on se päivä jolloin Tomppa on valmis astumaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan, omaa kotia etsimään.

Tomppa vaikuttaa tasapainoiselta ja ystävälliseltä koiralta, joka on ihmisrakas ja kiltti. Iältään Tomppa on noin 2-vuotias ja kokoa Tompalla on noin 45cm/12kg.

Tomppa on päässyt hihnakävelylle muutaman kerran joten tämä ei ole Tompalle kokonaan vieras asia enää. Kannattaa kuitenkin suhtautua tähän niin, että Tomppa on päässyt kokeilemaan pantaa ja hihnaa mutta ei kuitenkaan olettaa, että pojalla jo on tämä hihnakäytös täysin hallinnassa. Muiden koirien kanssa Tomppa tulee hyvin toimeen hoitopaikassaan, kissoja Tomppa ei ole tavannut.

26.10.2016
Ihana, suloinen ja komea Tomppa on vihdoinkin varattu ja jos hyvin käy, poika pääsee viettämään joulua oman perheen kanssa, omassa kodissaan <3

1.12.2106
Sympaattinen Tomppa saapui kotiinsa 26.11.2016. Paljon iloa yhteiseen elämään!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Tomppa saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Linkki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tompan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.