Doina Vella

Doina Vella on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n sterilointitoiminnan tärkeä yhteistyötaho. Yhteistyö Doina Vellan kanssa on jatkunut jo vuodesta 2013 eteenpäin. Tämä yksityinen eläinsuojelija on hyvin verkostoitunut ja tekee tiivistä yhteistyötä Kulkurien, Sache Vet tiimin ja Luana’s Dream Foundationin sekä Almavet-klinikan kanssa. Edellä mainittujen lisäksi Doina tekee yhteistyötä catch-spay-release tekniikkaa varten erikoistuneiden eläinlääkäritahojen kanssa.

Doina Vella järjestää usein sterilointikampanjoita sekä yksittäisiä sterilointipäiviä, jotka kohdistuvat useimmiten vähävaraisiin pikkukyliin ja -kaupunkeihin. Doina organisoi sterilointikampanjoita useissa piirikunnassa eri puolilla Romaniaa, vuonna 2022 näitä alueita ovat olleet muunmuassa Vrancea ja Dolj. Yhdessä Sache Vetin, Luana’s Dream Foundationin tai Romanian Animal Rescuen eläinlääkäreiden kanssa yhden tällaisen päivän aikana steriloidaan jopa sata eläintä, määrien vaihdellessa riippuen kampanjan tai sterilointipäivän laajuudesta.

Doina Vella on tunnettu luotettavuudestaan ja tarkkuudestaan ja hänellä on Kulkurien lisäksi tukijoinaan myös muita ulkomaalaisia yhdistyksiä, kuten Tierschutzverein Europa.

Yhteensä Doina Vellan ja Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyön aikana on steriloitu tuhansia eläimiä.  Pelkästään vuonna 2021 Doina Vella järjesti Kulkurien sponsoroimana yhteensä 487 sterilointia. Doina Vellan ja Kulkurien yhteistyö kattaa siis kymmenien tuhansien eurojen mittasuhteiden sterilointityön ja tukee kestävää sekä eettistä eläinsuojelutyötä, toiminnan ollessa Kulkurien arvojen sekä tavoitteiden mukaista.