Päivitetty 21.01.2018

Kodin saanut koira: SUKI (Milky Puppies)


Syntymäaika: 04-05/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloidaan


Perustiedot ja tausta
3.12.2017

Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan synny pelloille tai metsään, vaan jonkun kotiin tai pihalle. Usein pentujen emon omistajalla ei ole halua tai varaa huolehtia pennuista, joten pennut hylätään johonkin ilman emoaan. Näin alkoi myös Milky Puppies -pentueen tarina. Kulkurien yhteistyökumppanina Romaniassa toimiva Carmen Mandescu löysi pennut hylättyinä Bukarestin laitamilla sijaitsevan ostoskompleksin parkkipaikan läheisyydestä. Pennut olivat löytöhetkellä niin pieniä, että niiden silmät eivät vielä olleet edes auenneet. Kuin ihmeen kaupalla ne olivat selvinneet kylmässä ulkoilmassa siihen asti.
Carmen otti pennut kotiinsa ja pulloruokki niitä useita viikkoja. Pennut olivat kuitenkin löydettäessä huonossa kunnossa ja kaikista yrityksistä huolimatta yksi pennuista menehtyi. Nyt loput pennuista, Calli, Suki ja Bernica, ovat saaneet rauhassa kasvaa ja voimistua ja ovat vihdoin valmiita etsimään ikiomia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Calli, Suki ja Bernica ovat kaikki tyypillisiä iloisia ja leikkisiä nuorukaisia. Ne haluavat osallistua aivan kaikkeen mitä ihminen puuhailee ja ovat heti tilaisuuden tullen varastamassa roskapussia tai tutkimassa mitä pöydältä löytyy. Niillä tuntuu olevan loputtomasti energiaa viipottaa menemään ja touhottaa ympäriinsä. Tuttuihin ihmisiin kolmikko suhtautuu suurella rakkaudella ja ne ovatkin aina iloisesti pomppien ihmisiä vastassa. Huomio ja herkut ovat kovasti kolmikon mieleen ja niitä on helppo motivoida ja kouluttaa näiden avulla. Vähäisistä ihmiskontakteista johtuen kolmikko jännittää hieman alkuun vieraita ihmisiä. Suki on porukan välimallia. Se ei ole yhtä ujo kuin Calli, mutta antaa usein Bernican mennä edeltä tutkimaan jännittäviä asioita.

Pennuista kasvaa aikuisena keskikokoisia. Nyt ne ovat noin 45-50 cm korkeita ja painavat noin 15 kiloa.

21.1.2018
Pienen Sukin jännittävä matka uuteen elämään alkoi eilen kun se lensi oman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!

20.12.2017
Suloinen Suki on tänään varattu ja se matkaa pian omaan kotiinsa Suomeen.

________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Suki tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Suki saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Suki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.