Päivitetty 21.01.2018

Kodin saanut koira: SURKU Nyk. Selma


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa 2017 vierailimme tuttuun tapaan mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetissa, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. OneVetin koirasuojalla Cosoban kylässä odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 250 koiraa. 

Vieraillessaan OneVetissa syyskuussa 2017 tapasivat aktiivimme ensi kerran sympaattisen ja surusilmäisen pötkylämallisen tyttökoiran, joka myöhemmin sai nimekseen Surku. Elämänilostaan huolimatta, on Surkun tarina surullinen. Alun perin se, kuten niin moni muukin romanialainen hylätty koira, eleli kotikoirana paikallisessa perheessä. Tultuaan tiineeksi ja synnytettyään pentunsa, Surku kuitenkin tuotiin Cosoban tarhalle ja hylättiin sinne. Jos jotain hyvää tästä tarinasta voi etsiä, niin ainakin Surku hylättiin kadun sijasta paikkaan jossa se on nyt turvassa. Kaikki Surkun pennut kuolivat parvoon ja tällä hetkellä Surku asuu yksinään OneVetin sisätarhassa.

Luonteeltaan Surku on iloinen ja ystävällinen ihmisille. Se tulee rohkeasti tutustumaan vieraisiinkin ihmisiin ja kiipeää syliin hellyyden toivossa. Koska Surku asuu tällä hetkellä yksin häkissään meillä ei ole vielä tietoa miten se tulee toimeen muiden koirien kanssa. Häkin läpi Surku suhtautuu toisiin koiriin neutraalisti.

Surku on noin 40cm korkea. Pötkylänmallia, eli matala ja pidempirunkoinen. Surku painaa noin 12kg.

21.1.2018
Surku saapui Suomeen 13.1.2018. Surkusta tuli heti iloinen koiruus ja sai nimekseen Selma.

1.12.2017
Ihana Surku on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

20.9.2017
Aktiiviemme ja Surkun ensikohtaaminen OneVetissa oli lämmin. Surkun häkki sijaitsee tarhan ulkorakennuksessa, jossa ihmiskontakteja tulee päivän aikana melko vähän. Niinpä Surku olikin aivan valtavan innoissaan tavatessa reissulaiset. Nähdessään ihmisiä se haukkui innoissaan. Haukkuminen kuitenkin lakkasi kun Surku sai ihmiset lähelleen ja se keskittyi vain nauttimaan huomiosta. Kokonaisuutena Surku on  seurallinen pikkukoira, joka todennäköisesti soveltuisi monenlaiseen elämänmenoon.

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Surku saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Surku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.