Sydänten joulu -kampanjakeräys: Maron tarina

Jo toista vuotta putkeen joulukeräyksemme menee sydämiin, kirjaimellisesti.

Tänään kerromme Maron tarinan. Yhteistyökumppanimme Luiza Mandru pelasti Maron vuonna 2019 eräältä paikalliselta pihamaalta, jonne talon entisten omistajien koirat olivat jääneet yksin asumaan omistajien jouduttua vanhainkotiin. Maro oli loukannut toisen takajalkansa ja se tarvitsi kipeästi hoitoa. Luiza toimitti siksi Maron eläinlääkäri Adina Vladutin hoiviin Cosoban tarhalle, minne se jäi saamaan hoitoa.

Röntgenkuvista ilmeni, että Marolla oli oikea lonkka sijoiltaan. Jalka leikattiin poistamalla reisiluun kaula ja reisiluun pää. Maro toipui toimenpiteestä hyvin, mutta tarhaelämä ei ollut millään tavalla Maroa varten. Se sulkeutui häkissään ja aktiiviemme tavatessa Maroa matkoillaan, oli se aina kovin aran ja sulkeutuneen oloinen. Tarhan työntekijät kuitenkin kertoivat, että päästessään pois häkistä sisätiloihin, muttui Maro leikkisäksi, iloiseksi ja sosiaaliseksi koiraksi.

Ja he olivatkin täysin oikeassa, sellainen Maro todellisuudessa on. Kun Maro vihdoin syksyllä 2021 sai mahdollisuuden päästä Suomeen kotihoitoon, on siitä kuoriutunut reipas, iloinen ja ihmisrakas koira. Ennen Suomeen saapumistaan Maro joutui läpikäymään pitkät sydänmatohoidot, sillä kaiken muun terveysepäonnen lisäksi se oli tarhalla todettu sydänmatopositiiviseksi. Sydänmadon hoitokulut ovat suuret, ja arviola noin 500-700 euron lasku Maron hoidoista tipahtaa yhdistyksen postilaatikkoon pian. Niinpä onnekas Maro valikoitui yhdeksi Sydänten joulu -kampanjan koiraksi.

Auttaisitko sinä kattamaan Maron hoidosta koituvat kulut? Samalla toivomme kampanjan edistävän tämän todellisen kultakimpaleen kodinsaantia, sillä maailman paras joululahja Marolle olisi se oma, rauhallinen, rakastava koti, jossa se saisi nauttia todellisesta koiranelämästä.

Sydänten joulu -kampanjan 14.-23.12. tuotoilla kustannetaan sydänmatohoidot paitsi Marolle, myös Axille, Upea Rouva Mustulille ja Softylle. Mikäli kampanja tuottaa enemmän kuin näiden neljän koiran hoitoon tarvitaan, varat säästetään tulevia vastaavia tapauksia varten sydänmato-rahastoon.

Anna konkreettinen sydämen joululahja, osallistu kampanjaan ja auta!

Osallistu näin:

1. Tee lahjoitus Facebook-keräyksen kautta.
2. Tee MobilePay-lahjoitus lähettämällä summa numeroon 23855 ja kirjoittamalla viestiksi 9221 tai sydänten joulu.
3. Tee tililahjoitus tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 9221.

Seuraa keräyksen etenemistä täällä.

Suurkiitos kaikille joulukeräykseen osallistuville!


Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.