Kodin saanut koira: UPEA ROUVA MUSTULI, nykyisin Selma

Syntymäaika: 10/2013
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Upea Rouva Mustuli on päätynyt Cosoban tarhalle oltuaan laboratoriossa koekoirana. Koiriin testattiin laboratoriossa penikkatauti rokotuksia. Adinan mukaan taustasta ei ole haittaa koirille, vaan ne ovat saaneet normaalia paremman suojan penikkatautia vastaan. Myös Rouvan nykyiset häkkitoverit lisätään myöhemmin adoptio-ohjelmaan.

Itse rauhallisuus Upea Rouva Mustuli on erityisen hellyyttävä tapaus, sellainen jolla ei ole kiire mihinkään. Se tallustelee ihmisen luota toisen ihmisen luo häntä heiluen ja käy lähelle odottamaan rapsutuksia ja huomiota. Kun se saa huomiota, Upea Rouva Mustuli oikein puskee vasten, koska se haluaa lähemmäksi ihmistä. Upea Rouva Mustuli on todella ihmisrakas ja ystävällinen ja se pärjäisi varmasti monenlaisessa kodissa. Tarhalla se ei juurikaan hauku, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen myötä. Upea Rouva Mustuli elää tarhalla samassa häkissä kahden muun eloisan nartun kanssa ja ne tulevat hienosti toimeen keskenään.

Upea Rouva Mustuli on kovin pullea, sillä on arvion mukaan painoa noin 30 kg ja säkäkorkeutta noin 50 cm. Tulevan kodin täytyy ehdottomasti sitoutua rouvan liikunnan tarpeeseen sekä ruokavalioon. Koska Upea Rouva Mustulin kielessä on sinistä väriä, on mahdollista että siinä on ripaus Chow Chowta. Rouva on arviolta noin 8 vuotta vanha.

26.02.2022
Upea Rouva Mustuli, nykyään Selma, saapui Suomeen.

09.01.2022
Upea Rouva Mustuli on varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Rouvalle ja sen tulevalle perheelle!

20.12.2021
Upea Rouva Mustuli on  Romaniassa todettu sydänmadon osalta positiiviseksi, mutta Rouvalla on onnea, sillä se tulee samaan asianmukaisen ja tehokkaan hoidon tautiin Sydänten Joulu-kampanjatuotolla.

10.10.2021
Upea Rouva Mustuli on lisätty adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Upea Rouva Mustuli saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Upea Rouva Mustuli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Upea Rouva Mustulin yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: