Sydänten joulu -kampanjakeräys: Axin tarina

Ax, Upea Rouva Mustuli, Maro ja Softy ovat tämän vuoden joulukeräyksemme päätähdet. He ovat romanialaisia kodittomia koiria, joita yhdistää kodittomuuden lisäksi yksi yhteinen tekijä: niillä kaikilla on testeissä todettu dirofilaria immitis eli amerikkalainen sydänmato. Tänään kerromme Axin tarinan.

Ax ja Kirah  ovat olleet ennen omistettuja koiria ja viettäneet todennäköisesti koko elämänsä yhdessä ulkohäkissä. Niiden entinen omistaja hylkäsi lopulta koirat kunnalliselle koiratarhalle muuttaessaan kerrostaloon. Eläinsuojelija Ioana Bodea pelasti kaksikon kunnalliselta tarhalta ja järjesti niille paikan Cosoban tarhalta, mistä käsin kaksikko pääsivät kuluneena syksynä aloittamaan kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Ax ja Kirah saattavat olla puhtaita alaskan- tai siperianhuskyja, mutta koska niillä luonnollisesti ei ole rekisteröintipapereita, tästä ei ole täyttä varmuutta. Sen sijaan olemme ehdottoman varmoja siitä, että molemmat ovat kerrassaan upeita koiria. Axista huokuu taustastaan huolimatta rauhallisuus, sosiaalisuus ja luottamus ihmisiin.

Koska Ax ja Kirah ovat viettäneet koko elämänsä yhdessä, niille etsitään yhteistä kotia. Kodin löytäminen kahdelle yli keski-ikäiselle rescuehuskylle ei ole sieltä helpoimmasta päästä, eikä Axin sydänmatopositiivisuus tietenkään auta asiaa. Toivommekin, että jos sydänmato saadaan hoidettua pois päiväjärjestyksestä, voisi se oma, loppuelämän kotikin ehkä löytyä.

Tänä jouluna me haluamme siis antaa lahjan Axille. Haluaisimme kustantamalla sen pahimmillaan jopa 1000 € hintaisen sydänmatohoidon mahdollistaa, että myös Ax ja sen koirasisko Kirah vielä jonain päivänä saisivat kokea kodin lämmön.

Sydänten joulu -kampanjan 14.-23.12. tuotoilla kustannetaan sydänmatohoidot paitsi Axille, myös Upea Rouva Mustulille, Softylle ja Marolle. Mikäli kampanja tuottaa enemmän kuin näiden neljän koiran hoitoon tarvitaan, varat säästetään tulevia vastaavia tapauksia varten sydänmato-rahastoon.

Anna konkreettinen sydämen joululahja, osallistu kampanjaan ja auta!

Osallistu näin:

1. Tee lahjoitus Facebook-keräyksen kautta.
2. Tee MobilePay-lahjoitus lähettämällä summa numeroon 23855 ja kirjoittamalla viestiksi 9221 tai sydänten joulu.
3. Tee tililahjoitus tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 9221.

Seuraa keräyksen etenemistä täällä.

Suurkiitos kaikille joulukeräykseen osallistuville!


Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.