Kodin saanut koira: ROSALIÉ

Syntymäaika: 01/2019
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (M.G Rescue)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.06.2021
Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien perustama taho. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille. Mihailin tavoite on myös tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta.

Rosalié pelastettiin M.G Rescuelle noin reilu vuosi sitten, mutta hänen menneisyydestään ei ole sen enempää tietoa. Todennäköisesti Rosalié ei ole kuitenkaan menneisyydessään tottunut ihmisten käsittelyyn, sillä hänen on kerrottu arastavan ihmisiä. Ihmisten kosketus ja käsittely jännittää Rosaliéta kovasti, mutta hän tulee hyvin toimeen tarhan muiden koirien kanssa. Tarhalla neidin on kuvailtu olevan luonteeltaan energinen ja iloinen koira. Rosalié haukkuu tarhalla jonkin verran.

Koska Rosalié on arka ja jännittää käsittelyä, häntä ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Rosaliélle paras mahdollinen koti olisikin sellainen, jossa ymmärretään aremman koiran sielunelämää ja jossa on jo entuudestaan kokemusta aroista koirista. Reipas koirakaveri ja rauhallinen ympäristö auttaisivat neitiä varmasti myös kotiutumaan paremmin. Tulevan kodin on otettava huomioon, että Rosaliélle on opetettava kaikki kotikoiran tavat sisäsiisteydestä valjaiden pukemiseen.

Rosalié on tällä hetkellä noin 50cm korkea ja painaa noin 20kg.

Päivitykset:
19.12.2021
Rosalié matkusti eilen loppuelämän kotiinsa. Onnea perheelle! ♥
31.10.2021
Ihana Rosalié varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen. Onnea odotukseen koko perheelle! ♥
07.09.2021
Kulkurien aktiivit pääsivät elokuussa vierailemaan Romanian tarhoilla ensimmäistä kertaa puoleentoista vuoteen. Samalla reissulla he tapasivat liikuttavan Rosalién, josta otettiin uusia kuvia ja video. Niitä voi ihastella alempaa neidin galleriasta.
Rosalién kuvailtiin jännittävän uusia ihmisiä jonkin aikaa. Hän olisi kyllä uteliaana tullut tutustumaan vieraisiin ja oli selkeästi kiinnostunut heistä, muttei uskalla jäädä kovin lähelle hengailemaan. Namit neiti uskalsi kuitenkin ottaa kädestä ja jopa nuolla käden puhtaaksi muruista. Käsittelyyn Rosalié on edelleen tottumaton, mutta Mihai on kertonut, että Rosalié “jäätyy” käsittelytilanteissa, mutta antaa kuitenkin käsitellä itseään nätisti.
21.06.2021
Sympaattinen Rosalié on lisätty adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rosalié saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rosalié on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Darja Lindholm

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: