Päivitetty 18.12.2021

Kodin saanut koira: DENVER


Syntymäaika: 2017-2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.8.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Denver on löytynyt harhailemasta tarhalle johtavalta tieltä, josta Carmen on sen napannut tarhalle hieman turvallisempiin olosuhteisiin. Denver on todella reipas ja sosiaalinen koiraherra, hän tulee heti aidalle vastaan vierailevia aktiiveja häntä villisti heiluen. Vaikka hän innostuu vieraista ja höseltää hetken, rauhoittuu kuitenkin nopeasti. Denver rakastaa ihmisten huomiota ja hän pyöriikin jaloissa kokoajan ja haluaa syliin asti rapsuteltavaksi. Denver on varsin iloisen ja leikkisän oloinen koira, sen ilmekin on kuin nauraisi kokoajan. Denver jakaa häkkinsä ujomman narttukoiran kanssa ja he tulevat keskenään mainiosti toimeen. Kun ilta hämärtyi ja koirille jaettiin iltaruoat, Denver ja naapurihäkissä oleva uros rähisivät kunnolla toisillee aidan läpi. Sitä emme tiedä oliko kyseessä vain liian kovat kierrokset ja ruoka resurssina, mutta varmuuden vuoksi Denveria ei luovuteta toisen uroksen kaveriksi. Denver soveltuu siis varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, tärkeintä on, että hän saa perheen jossa sitä ollaan valmiita tukemaan koiralähtöisesti ja positiivisesti vahvistamalla uuden ja ison muutoksen edessä.
Kokoa Denverillä on nyt 40-45cm ja painoa noin 13kg.
Päivitykset:
18.12.2021
Jouluksi kotiin! Ei enää yhtään talvea ulkona kylmässä. Denver on nyt kotona <3 Onnea Denver ja perhe!
15.10.2021
Denver on varattu ja oma koti Suomessa odottaa häntä jo kovasti.
11.8.2021
Ihana ilopilleri Denver aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.
——————————————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Denver saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Denver on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.