Päivitetty 18.12.2021

Kodin saanut koira: CATLIN


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba) Romania
steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta

4.11.2021

Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja hän on miehensä kanssa rakentamassa omaa pientä koiratarhaa. Hän haluaa pitää tulevan tarhansa turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Ioana vierailee säännöllisesti kunnallisilla tarhoilla ja aina kun on mahdollista, hän lunastaa sieltä koiria antaakseen niille mahdollisuuden elämään. Näin myös Catlin päätyi Ioanan huomaan Mihailestin kunnalliselta tarhalta, jossa sen selviytymismahdollisuudet olisivat olleet olemattomat.

Catlin suhtautuu vieraisiin varoen eikä ole heti tulossa tutustumaan. Mutta utelias hän on ja kun aktiivi-Nina kääntää koirakohteliaasti selkänsä Catlinille, tulee tyttö lähelle ja haistelee Ninan selän tarkasti. Hajut kiinnostavat Catlinia selvästi ja hän tutkii huolellisesti myös kopin katolle heitetyn hajuhuivin. Namit ovat Catlinin mielestä kiinnostavia ja hän uskaltaa tulla syömään kädestä, vaikka tilanne onkin hieman outo ja vähän arveluttava. Catlin rauhoittelee itseään kääntämällä välillä päätään poispäin ja nuolemalla huuliaan ja siirtyy välillä kauemmaksi, mutta palaa aina pian takaisin ihmisen ja herkkujen luokse. Catlin ei myöskään tunne tarvetta mennä koppiin vaan pysyttelee tapahtumien keskiössä. Lyhyen vierailun aikana Catlin ei rohkaistu siihen, että antaisi koskea itseensä, ei edes Ionan, joka on hänelle vieraita tutumpi. Tytössä on kuitenkin paljon potentiaalia kunhan hän saa mahdollisuuden. Catlinille on haussa koirakokenut koti, jossa halutaan ja osataan tukea aran koiran kehittymistä onnelliseksi koiraksi ja perheenjäseneksi, joka tuo iloa ympärilleen.
Catlin on reilut 55 cm korkea ja painaa noin 25 -30 kg.
Päivitykset:
18.12.2021
Koskaan ei kannata luovuttaa. Catlin vietti tarhalla aivan liian liian kauan. Mutta vihdoin hän saa viettää talvet sisällä lämpimässä, rakastettuna kotikoirana <3 Onnea niin paljon Catlin ja perhe!
5.11.2021
Aikaa siinä meni kaksi vuotta mutta odotus kannatti. Catlinin herkkä sielu huomattiin ja se on varattu omaan kotiin. Ei enää kylmiä talvia tarhoilla <3
4.11.2021
Catlinille tarhaolot ei tee hyvää, hän ei pääse avautumaan ja jännitys vie voiton uteliaisuudesta. Kun aktiivimem vierailevat tarhalla lokakuussa Catlin pysyttelee kopin päällä nurkassa koko vierailun ajan. On arka, mutta tykkää nameista ja heiluttaa häntää. Todella symppiksen oloinen ja oikeassa ympäristössä oma ihminen tukenaan hänestä voi tulla mitä vain. Catlinille on kertynyt tarhalla olon ajan tarhakiloja ja on edelleen hieman pulleassa kunnossa. Vähän pullea. Asuu suht pimeässä häkissä.
1.9.2021
Upea herkkäsieluinen Catlin on etsinyt omaa kotiaan jo parisen vuotta. Tässä ajassa neitokainen on kehittynyt mitä tulee ihmisten vastaanottoon. Aktiivimme vierailivat tarhalla elokuussa 2021 ja totesivat Catlinin kehityksen omin silmin. Catlin oli koko vierailun ajan koppinsa katolla ja söi nameja aktiivien kädestä, sekä antaa koskea ja rapsuttaa vaikka se selvästi hänelle jännittävää on. Catlin kuitenkin selviää tilanteesta hienosti eikä mene kertaakaan vierailun aikana koppiinsa ottamaan happea. Catlin on tyynen ja rauhallisen oloinen nyt noin 6-vuotias neito ja hän aktiiviemme mukaan haluaa selvästi uskaltaa vielä enemmän mutta jännitys vie kuitenkin voiton. Hän asuu aran uroksen kanssa. Catlinin kuullaan haukkuvan ns normaalin tarhakoiran verran eli tarhan menon ja meiningin mukana. Catlin on kerännyt tarhalla olon aikana itselleen kiloja ja kun hänen se ikioma koti löytyy on luvassa pieni kevennyskuuri. Lisätty uusia kuvia ja video.
13.11.2020
Lisätty uusi video.
17.9.2020
Missä on tämän herkän neidin koti? Lisätty kuva ja video.
22.7.2020
Catlinille lisätty video toukokuulta. Videolla ihana Catlin ottaa varovaisesti kontaktia Ioanaan häntä heiluen.
16.12.2019
Aktiivimme vierailivat joulukuussa Ioanan luona ja tapasivat ujoilevan Catlinin. Catlin odottaa vieraitaan omassa paddockinsa kopin päällä. Vaikka tilanne häntä selvästi jännittää Catlin ei pyri piiloutumaan, ei myöskään tule luokse. Aktiivimme heittelevät Catlinille nameja ja niiden voimalla hän hieman rohkaistuu tulemaan lähemmäs, ei kuitenkaan ota nameja kädestä. Aktiivi- Jenni asettuu selin kopin viereen Catlinia kohti, hän ei tule haistelemaan mutta namit kiinnostavat kuitenkin sen verran että hakee ne Jennin takaa. Catlin pysyy koko vierailun ajan koppinsa katolla. Selvästi tämä neiti tarvitsee aikaa ja rauhaa sopeutua uusiin tilanteisiin, hän on rauhallinen ja epävarma. Ioana kertoo että hän saa koskea Catlinia ja ottaa jopa syliin eli selvästi tutut ihmiset jotka ovat ansainneet Catlinin luottamuksen ovat ok. Catlin asustaa nyt yhden aran koiran kanssa joka ei koko vierailun aikana tule ulos kopistaan.
9.10.2019
Catlin aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.
—————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Catlin saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Catlin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.