Päivitetty 12.02.2020

Kotia etsivä koira: CATLIN


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba) Romania
steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta

9.10.2019

Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja hän on miehensä kanssa rakentamassa omaa pientä koiratarhaa. Hän haluaa pitää tulevan tarhansa turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Ioana vierailee säännöllisesti kunnallisilla tarhoilla ja aina kun on mahdollista, hän lunastaa sieltä koiria antaakseen niille mahdollisuuden elämään. Näin myös Catlin päätyi Ioanan huomaan Mihailestin kunnalliselta tarhalta, jossa sen selviytymismahdollisuudet olisivat olleet olemattomat.

Catlin suhtautuu vieraisiin varoen eikä ole heti tulossa tutustumaan. Mutta utelias hän on ja kun aktiivi-Nina kääntää koirakohteliaasti selkänsä Catlinille, tulee tyttö lähelle ja haistelee Ninan selän tarkasti. Hajut kiinnostavat Catlinia selvästi ja hän tutkii huolellisesti myös kopin katolle heitetyn hajuhuivin. Namit ovat Catlinin mielestä kiinnostavia ja hän uskaltaa tulla syömään kädestä, vaikka tilanne onkin hieman outo ja vähän arveluttava. Catlin rauhoittelee itseään kääntämällä välillä päätään poispäin ja nuolemalla huuliaan ja siirtyy välillä kauemmaksi, mutta palaa aina pian takaisin ihmisen ja herkkujen luokse. Catlin ei myöskään tunne tarvetta mennä koppiin vaan pysyttelee tapahtumien keskiössä. Lyhyen vierailun aikana Catlin ei rohkaistu siihen, että antaisi koskea itseensä, ei edes Ionan, joka on hänelle vieraita tutumpi. Tytössä on kuitenkin paljon potentiaalia kunhan hän saa mahdollisuuden. Catlinille on haussa koti, jossa halutaan ja osataan tukea aran koiran kehittymistä onnelliseksi koiraksi ja perheenjäseneksi, joka tuo iloa ympärilleen.
Catlin on reilut 55 cm korkea ja painaa noin 25 -30 kg.
Päivitykset:
16.12.2019
Aktiivimme vierailivat joulukuussa Ioanan luona ja tapasivat ujoilevat Catlinin. Catlin odottaa vieraitaan omassa paddockinsa kopin päällä. Vaikka tilanne häntä selvästi jännittää Catlin ei pyri piiloutumaan, ei myöskään tule luokse. Aktiivimme heittelevät Catlinille nameja ja niiden voimalla hän hieman rohkaistuu tulemaan lähemmäs, ei kuitenkaan ota nameja kädestä. Aktiivi- Jenni asettuu selin kopin viereen Catlinia kohti, hän ei tule haistelemaan mutta namit kiinnostavat kuitenkin sen verran että hakee ne Jennin takaa. Catlin pysyy koko vierailun ajan koppinsa katolla. Selvästi tämä neiti tarvitsee aikaa ja rauhaa sopeutua uusiin tilanteisiin, hän on rauhallinen ja epävarma. Ioana kertoo että hän saa koskea Catlinia ja ottaa jopa syliin eli selvästi tutut ihmiset jotka ovat ansainneet Catlinin luottamuksen ovat ok. Catlin asustaa nyt yhden aran koiran kanssa joka ei koko vierailun aikana tule ulos kopistaan.
9.10.2019
Catlin aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.
—————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Catlin saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Catlin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.