Päivitetty 11.11.2017

Kodin saanut koira: HAZEL


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
Ei steriloitu

 

 

 

 

Perustiedot ja taustat

26.07.2017
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Muutama viikko sitten Roxana oli ollut ystävänsä kanssa etsimässä alueella asuvia narttu koiria steriloitavaksi, kunnes olivat kuullet pentujen ääniä. Kaksikko oli hetken kierrellyt ja löytäneetkin kolme erittäin heikossa kunnossa ollutta pentua. Pennut oltiin todennäköisesti hylätty hetki sitten, mutta olivat silti nälissään, janoisia ja erittäin surkeassa kunnossa. Roxana ei voinut jättää pentuja taakseen kohtaamaan kuolemansa kadulla, vaan päätti ottaa pennut mukaansa. Pennut pääsivät turvaan yksityiselle tarhalle. Huolenpidosta huolimatta yksi pennuista menehtyi muutaman päivän kuluttua. Kaksi jäjelle jäänyttä, Hazel ja veljensä Cicero, taistelivat itsensä takaisin elävien kirjoihin ja ovatkin tällä hetkellä iloisia ja reippaita pentuja.

Hazel ja Cicero ovat todella leikkisiä ja touhukkaita junioreita, niinkuin pentujen kuuluukin olla. Taustoistaan huolimatta ne ovat hyvinvoivia ja reippaita. Molemmat ovat hyvin ihmisrakkaita ja tulevat kaikkien muiden koirien kanssa toimeen. Hazel on rohkea ja utelias ja tykkääkin tutkia ympäristöään sekä nauttii ihmisen läsnäolosta suunnattomasti. Hazel ei juurikaan hauku tällä hetkellä, mutta tulevan perheen kannattaa varautua siihen, että tyttö voi alkaa käyttää ääntään kasvaessaan.

Hazel tulee kasvamaan arviolta noin 12-15kg painoiseksi eli pieneksi keskikokoiseksi.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

11.11.2017
Hazel matkusti tänään Suomeen ikioman perheensä luokse.

30.09.2017
Kaunis Hazel ollaan varattu omaan kotiin <3 Hazel pääsee pian aloittamaan sen uuden ja onnellisen luvun elämässään. Onnea Hazel ja perhe!

—————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Hazel saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hazel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Hazel tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.