Päivitetty 08.10.2017

Kodin saanut koira: CICERO


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
Ei kastroitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

26.07.2017
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Muutama viikko sitten Roxana oli ollut ystävänsä kanssa etsimässä alueella asuvia narttu koiria steriloitavaksi, kunnes olivat kuullet pentujen ääniä. Kaksikko oli hetken kierrellyt ja löytäneetkin kolme erittäin heikossa kunnossa ollutta pentua. Pennut oltiin todennäköisesti hylätty hetki sitten, mutta olivat silti nälissään, janoisia ja erittäin surkeassa kunnossa. Roxana ei voinut jättää pentuja taakseen kohtaamaan kuolemansa kadulla, vaan päätti ottaa pennut mukaansa. Pennut pääsivät turvaan yksityiselle tarhalle. Huolenpidosta huolimatta yksi pennuista menehtyi muutaman päivän kuluttua. Kaksi jäjelle jäänyttä, Cicero ja siskonsa Hazel, taistelivat itsensä takaisin elävien kirjoihin ja ovatkin tällä hetkellä iloisia ja reippaita pentuja.

Cicero ja Hazel ovat todella leikkisiä ja touhukkaita junioreita, niinkuin pentujen kuuluukin olla. Taustoistaan huolimatta ne ovat hyvinvoivia ja reippaita. Molemmat ovat hyvin ihmisrakkaita ja tulevat kaikkien muiden koirien kanssa toimeen. Cicero on rohkea ja utelias ja tykkääkin tutkia ympäristöään sekä nauttii ihmisen läsnäolosta suunnattomasti. Cicero ei juurikaan hauku tällä hetkellä, mutta tulevan perheen kannattaa varautua siihen, että poika voi alkaa käyttää ääntään kasvaessaan.

Cicero tulee kasvamaan arviolta noin 12-15kg painoiseksi eli pieneksi keskikokoiseksi.

12.09.2017
Cicero ollaan varattu omaan kotiinsa, jossa sitä malttamattomana jo odotetaan <3

08.10.2017
Pieni ketunpoikanen Cicero teki eilen elämänsä merkittävimmän matkan. Tuo matka toi Ciceron Suomeen sen oman perheensä luokse, jossa se alkaa nyt opettelemaan kotikoiran tavoille. Onnea Cicero ja perhe!

——————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Cicero saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cicero on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Cicero tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.