Päivitetty 02.11.2021

Kotia etsivä koira: KIRAH


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.11.2021

Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin.Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ax ja Kirah ovat olleet Ioana Bodean hoivissa Cosoban tarhalla kesästä 2021 saakka. Niiden taustasta tiedetään sen verran, että ne ovat olleet ennen omistettuja koiria ja asuneet yhdessä ulkohäkissä todennäköisesti koko elämänsä ajan. Omistaja oli hylännyt koirat muuttaessaan kerrostaloon. Mihailestin kunnalliselta tarhalta soitettiin Ioanalle ja pyydettiin häneltä apua kaksikolle. Ioana ottikin Axin ja Kirahin ja sijoitti ne Cosoban tarhalle, missä ne ovat nyt asuneet muutaman kuukauden ajan.

Ax ja Kirah ovat todennäköisesti puhtaita alaskan- tai siperianhuskyja, mutta koska tästä ei ole täyttä varmuutta, eikä heillä luonnollisesti ole rekisteröintipapereita, puhumme tässä yhteydessä huskymixeistä.

Ax ja Kirah ovat tarhaoloissa melko rauhallisia ja jopa välinpitämättömän oloisia. Ioanasta kumpikin koira tykkää selkeästi ja molemmat ovat avoimia ja kohteliaita myös vieraita ihmisiä kohtaan. Kaksikosta Kirah tuntuu olevan kiinnostuneempi vierailijoista aktiiviemme vieraillessa heidän luonaan lokakuussa 2021. Molemmat ovat ystävällisiä, täysin käsiteltävissä olevia, nauttivat ihmisen seurasta vähäeleisellä tavalla ja tykkäävät rapsutuksista. Kirahilla on todettu olevan resurssien puolustamista ruuan suhteen, mutta se osaa kommunikoida todella hyvin eikä Axin kanssa ole ongelmia tässäkään asiassa.

Huskyille tyypilliseen tapaan Ax ja Kirah eivät ole kovia haukkumaan, mutta ne voivat kotioloissa hyvinkin käyttää ääntään esim ulvomalla tai vinkumalla, joten niitä ei adoptoida kerrostaloon. Lisäksi huskyt ovat älykkäitä ja aktiivisia työkoiria, jotka tarvitsevat runsaasti liikuntaa ja virikkeitä sekä monipuolisesti lajityypillistä toimintaa. Ax ja Kirah etsivätkin kotia, jossa niille on mahdollista järjestää kaikkea tätä joko aktiivisen ulkoelämätyylin myötä tai harrastamalla. Esim vetolajit, metsäjuoksu, toko ja/tai jäljestys voisivat olla heille sopivia lajeja.

Ax ja Kirah ovat eläneet koko elämänsä yhdessä ja niille etsitään ainoastaan yhteistä kotia. Kodilla tulisi olla ennestään tämän tyyppisistä koirista kokemusta tai vähintään hyvät edellytykset ja olosuhteet huskymixien omistamiseen. Kylmissä olosuhteissa viihtyvinä koirina Axille ja Kirahille olisi hyvä olla olemassa turvallinen ja riittävän suuri ulkotarha, mutta pelkästään ulkokoiriksi emme heitä luovuta, sillä huskyt ovat sosiaalisia ja ihmisrakkaita koiria, jotka haluavat viettää aikaa oman perheensä kanssa. Edellytämme tulevalta kodilta vähintään hyvää perehtyneisyyttä huskyihin. Lisää huskyista voi lukea esim täältä.

Kirah on noin seitsemän vuotias steriloitu narttu. Kooltaan Kirah on noin 55 cm/35 kg.

Päivitykset

2.11.2021
Ax ja Kirah aloittivat yhteisen kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kirah saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kirah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ax: ja Kirahin yhteyshenkilö on Salla Honkapää (ensitiedustelut vain sähköpostitse)

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa