Kodin saanut: TAADU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

TAADU

* n. 8-9v.

* uros

* kastroitu

* Virossa

 

 

 

 

7.2.2013

Taadu-pappa on löydetty hylättynä lumihangesta kovalla pakkasella. Taadu oli hyvin heikossa kunnossa ja paleltunut pahasti, eikä tiedetty selviääkö se edes hengissä. Tarhalla se pääsi lämpimiin sisätiloihin ja sai ruokaa. Pikkuhiljaa sen olo alkoi kohentua ja nyt pappa jo ulkoileekin reippaana!

Taadu asuttaa sisähäkkiä yhdessä nuoren pennun kanssa. Uteliaana se tulee pennun kanssa haistelemaan ihmisiä eikä niinkään pistä pahakseen pennun ilakointia ja riehumista. Kuitenkin tarhan mies-työntekijän tullessa sisään, murisee Taadu varoittavasti. Sillä voi siis olla jotain miehen aiheuttamia traumoja taustallaan.

Taadu on jo kunnioitettavassa iässä ja vaikka päälisin puolin herra näyttää ihan hyvinvoivalta, voi pinnan alla kyteä jo vanhuuden aiheuttamia vaivoja. Jollei pappa niin charmantisti olisi harmaantunut, ei ikinä uskoisi että tämä juoksuisen nartun perässä juokseva herra olisi noinkin iäkäs!

Taadun tulevan kodin tulee varautua tuleviin vanhuuden vaivoihin ja niiden hoitoon. Ei ihan pienten lasten perheeseen!

 

8.3.2013

Taadu on varattu Suomeen!

 

9.4.2013

Taadu kävi Virossa Rakveren klinikalla reissullamme 26.3.2013, sillä haluamme että pappa pääsee mahdollisimman hyvässä kunnossa matkaamaan omaan kotiinsa. Taadun hampaita jouduttiin poistamaan neljä huonossa kunnossa ollutta ja loputkin puhdistettiin. Taadulla todettiin ien- ja suutulehdus, johon hän sai antibioottikuurin. Samalla Taadu kastroitiin ja siltä otettiin verikokeet ja sen sydäntä kuunneltiin. Verikokeissa ei ollut mitään merkittävää ja sydänkin kuulosti ihmeellisen hyvältä, sillä eläinlääkäri arvioi Taadun olevan reilusti yli kymmenen vuotias! Taadu painoi huimat 4,6kg.

Taadun eläinkääläri maksoi 153,30€ ja saimme lahjoituksena ihanalta yksityiseltä henkilöltä 100€ Taadun lääkärimaksuihin! Kiitos paljon siitä, sillä nyt Taadu voi tulla Suomeen ja olla paljon paremmassa kunnossa kuin aiemmin!

 

10.5.2013

Taadu pääsi tänään vihdoin monen mutkan kautta Suomeen ikiomaan kotiinsa! <3

Yhteydenotot Nealle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: