Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: TAMBUREL


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

11.12.2015
Kun ajattelemme Romanialaista koditonta koiraa, mieleemme nousee ensimmäisenä kuva kadulla vaeltavasta, sinne julmasti hylätystä koirasta. Valitettavasti kuva ei ole väärä, vaan karua paikallista todellisuutta. Suhtautuminen koiriin ja käsitys hyvästä eläimenpidosta on Romaniassa täysin toinen kuin meillä Suomessa. Toki ja onneksi maasta löytyy kuitenkin myös toista katsontakantaa edustavia ihmisiä jotka hoitavat eläimensä hyvin ja joille ne ovat rakkaita perheenjäseniä. Yksi näistä, rakastetuista on pikkuinen Tamburel, joka on saanut nauttia elämästä omassa kodissa yhdessä viiden muun pikkukoiran kanssa. Hiljattain Tamburelia kuitenkin kohtasi suuri suru, kun sen omistaja, iäkäs nainen kuoli. Naisella ei ollut perhettä, joten koirat jäivät vaille kotia. Kulkureiden yhteistyökumppani, eläinsuojelija Carmen Mandescu kuuli näistä koirista äitinsä ystävältä joka asuu samassa kylässä edesmenneen omistajan kanssa. Carmen ei luonnollisesti voinut jättää koiria oman onnensa nojaan, vaan ajoi 300km Strehaian kylään ja nouti koirat turvaan. Tällä hetkellä pikkuiset hännänheiluttajat asuvat Carmenin ystävän luona. Tämä ratkaisu on kuitenkin väliaikainen ja niinpä Tamburelin ystävineen on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta, osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Tamburel on luonteeltaan ystävällinen pikkukoira. Se on hyvin avoin ja luottavainen ihmisiä kohtaan. Toisten koirien kanssa Tamburel tulee toimeen ja se on tottunut elämään laumassa, mutta joitakin koiria se yrittää dominoida. Paras vaihtoehto tulevassa kodissa olisikin selkeästi vanhempi, tasapainoinen koira. Toisen dominoivan nuorukaisen seuraksi Tamburelia ei kannata harkita. Tamburelin ei ole kuultu haukkuvan, mutta toisinaan se vinkuu. Tamburel vaikuttaa olevan fyysisesti kunnossa ja siitä on varmasti pidetty hyvää huolta läpi elämän. Korkeutta sillä on noin 35cm ja painoa vain noin 5kg.

21.1.2016
Tamburel on varattu omaan kotiin.

11.3.2016
Herttainen Tamburel on saapunut omaan kotiinsa.

 

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tamburel saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tamburel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.