Päivitetty 14.01.2016

Kodin saanut koira: TATE


OneVetin tarha 3.11.2015

OneVetin tarha 3.11.2015

TATE

* narttu

* syntynyt arviolta v. 2012

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

21.9.2015
Romaniassa on varovaistenkin arvioiden mukaan noin kaksi miljoonaa koditonta koiraa. Vain hyvin, hyvin pieni osa päätyy sellaisen ihmisen hoivaan, joka haluaa ja pystyy pitämään siitä huolta. Suurin osa elää lyhyen ja kurjan elämän saamatta koskaan kokea, mitä on olla kylläinen ja turvassa. Steriloinnit ovat ainoa pysyvä ja kestävän kehityksen mukainen tapa vaikuttaa kulkukoirapopulaatioon. Kodittomia koiria syntyy kuitenkin ja vastuullamme on tarjota niille edes mahdollisuus hyvään elämään.

Tate on Kulkurien yhteistyökumppanin, eläinklinikka Clinica Veterinaria OneVetin koiratarhan yksi asukas. Tate viihtyy ihmisen sylissä ja onkin ihmiskäsien ympäröimänä rauhallinen ja kiltti. Se on todella ihmisrakas ja hyppii vasten ihmistä tullakseen huomatuksi ja saadakseen mahdollisesti vielä hiukan huomiota. Se on joko syntynyt töppöhäntäisenä tai menettänyt häntänsä matkansa varrella, mutta se, mitä sillä on hännästään jäljellä, heiluu koko ajan. Tate tulee toimeen kaikkien koirien kanssa ja jos tilanne etenee sen mielestä epämiellyttäväksi tai ahdistavaksi, se väistää ja lähtee pois. Vaikka se arvostaakin ihmisen huomiota hyvin korkealle, se osaa jakaa sen rähisemättä.Tate saattaisikin sopia hyvin sellaiseen kotiin, jossa koira jo on. Tate on myös melko energisen oloinen, vaikka osaakin tarvittaessa rauhoittua.

Tate on arviolta noin 50- senttinen ja 15-18-kiloinen.

26.11.2015
Marraskuussa aktiiviemme matka johti jälleen Romaniaan ja siellä he tapasivat myös töpöhäntäisen söpöliinin Taten. Ensin hieman varautunut Tate unohtaa jännityksensä nopeasti herkkujen avulla ja hakeutuu vieraankin lähelle selälleen rapsutuksista ja huomiosta nauttimaan. Se on tasapainoisen, rauhallisen, lempeän ja pehmeän tuntuinen koira, joka jännittävässä tilanteessa hakeutuu tutun ihmisen luokse turvaan. Sen hännäntöpö viipottaa lakkaamatta ja se antaa käsitellä itseään ongelmitta. Tatesta saisi varmasti hyvän lemmikin monenlaiseen perheeseen.

Lisätty kuvia marraskuulta sekä pari videota.

1.12.2015
Jotkut koirat odottavat tarhoilla todella kauan vain siksi, ettei niissä ulkonäöllisesti ole sitä jotakin. Tate on yksi heistä. Vaikka Taten ulkonäkö onkin melko tavallinen, sen luonne on välitön, kiltti ja iloinen. Se on kertakaikkiaan hieno koira. Onkin erityisen hieno todeta, että se on varattu Suomeen ikiomaan kotiin, jonne se matkustaa mahdollisimman pian.

14.12.2016
Tate lensi tänään omaan kotiinsa. Onnea matkaan Tate ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tate saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tate on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Taten yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.