Päivitetty 16.03.2023

Kotia etsivä koira: TAYLER


Syntymäaika: 7/2022
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Ei kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

16.3.2023

Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Mihaelan ja hänen äitinsä luona asuu kerralla noin 20-30 koditonta koiraa. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista. Lisäksi Mihaela osallistuu alueen kodittomien koirien tilanteen auttamiseksi säännöllisesti sterilointikampanjoihin, jotta jonain päivänä kodittomia koiria ei olisi niin paljon.

Yksi Mihaelan uusimpia suojatteja on nuori uroskoira Tayler. Taylerin tausta on kovin samanlainen kuin muillakin, se on löydetty kadulta harhailemasta ja Mihaela on sen sieltä ottanut hoiviinsa. Luonteeltaan Tayler on aktiivinen ja leikkisä, melko normaali pentukoira. Tayler pitää myös kovasti ihmisen huomiosta ha häntä saakin käsitellä melko hyvin monessa tilanteessa. Taylerin ei olla kuultu juurikaan haukkuva, tämä toki voi tulla mukaan vasta myöhemmin joten tulevan kodin kannattaa ottaa tämä huomioon ettei täysin hiljaista koiraa olekaan. Taylerilla on fosterpaikassaan ollut koirakavereita ja niiden kanssa se tuleekin juttuun erinomaisesti. Hänen tulevassa kodissaan voisikin hyvin olla reipas koirakaveri tukemassa häntä kotikoiran elkeissä. Taylerin suhtautumista kissoihin ei tiedetä.

Asuu tällä hetkellä foster kodissa. Hyvä kuitenkin huomioida, että muutos kotikoiraksi voi aiheuttaa takapakkia ja epävarmuutta Taylerille. Tämä on adoptoijan tärkeä huolellisesti harkita ennen adoptiopäätöstä. Tayler etsii sitoutunutta kotia, jossa sitä ollaan valmiita tukemaan matkallaan kotikoiraksi koiralähtöisin menetelmin, antanen hänelle juuri sen ajan minkä hän tarvitsee kotiutuessaan.

Tayler on nyt noin 8kk iässä 50cm ja 25kg. Se tulee kasvamaan ison koiran mittoihin.

Päivitykset:

16.3.2023

Tayler aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tayler saapuu Suomeen steriloituna(jos ikää on tarpeeksi), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tayler on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Anne-Mari Vihtonen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.