Kodin saanut koira: WILHELMINA (nyk. Mina)

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

5.6.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Wilhelminalla sekä seitsemällä muulla koiralla oli aiemmin oma koti ja omistaja, mutta valitettavasti niiden omistaja menehtyi huhtikuussa. Omistajan tytär asuu Yhdysvalloissa ja pyysi apua Adinalta ja kuljetti tarhalle kahdeksan koiraa, joiden ylläpidosta tytär maksaa Adinalle pikkusumman. Adina kuitenkin arvioi, että tytär ei tule jatkamaan ylläpidon avustusta enää pitkään.

Wilhelmina asuu neljän muun koiran kanssa Cosoban tarhalla, erillisellä pienellä sisäpihalla. Koirat tulevat hyvin toimeen toistensa kanssa. Wilhelmina on ystävällinen, rauhallinen ja sopuisa muiden koirien kanssa. Adinan mukaan Wilhelmina haukkui joskus aiemmin uusien ihmisten kanssa, mutta tämä käytös on nyt vähentynyt. Tarhalla vierailleille aktiiveillemme Wilhelmina ei haukkunut, eikä kuulemma ole muutenkaan kovin äänekäs. Voi olla, että Wilhelminan haukku on alussa ollut stressikäytöstä, joka on sittemmin helpottanut.

Suloinen Wilhelmina on todella ihmisrakas. Se kiipeää syliin hakemaan hellyyttä ja rapsutuksia, ja sitä saa koskea miten vain. Wilhelmina heiluttaa iloisesti häntäänsä, kun saa huomiota ja on selvästi aivan onnessaan silityksistä ja läheisyydestä. Wilhelmina sopisi luultavasti monenkinlaiseen kotiin ja asumismuotoon, jossa oltaisiin sitoutuneita positiiviseen ja koiralähtöiseen koiran pitoon.

Wilhelmina on jo kypsempään ikään ehtinyt koiraneiti, arviolta noin 9-vuotias. Korkeutta sillä on noin 45-47cm ja painoa arviolta 13-14kg. Wilhelminalla on vanhan koiran hampaat ja hammaskiveä on nähtävissä, joten tulevan kodin tulisikin varautua hammashoitoon pian kotiutumisen jälkeen. Koska Wilhelmina ei ole enää mikään nuori koira, olisi tulevan kodin hyvä olla varautunut myös mahdollisiin iän mukanaan tuomiin terveysvaivoihin ja niiden hoitoon.

Wilhelminalla löytyi lähtövalmisteluiden yhteydessä sydämestä sivuääni  taso 2/6, sekä pieni nisäkasvain, joka poistettiin kirurgisesti. Lisäksi Wilhelmina on saanut esbl-positiivisen tuloksen multiresistenttien bakteerien bakteerien testissä, ja näistä syistä Wilhelmina jatkaa kodin etsintää erityisadoptio-ohjelmassamme. Wilhelminalla todettiin tarhalla myös sydänmato, johon se on saanut jo tarhalla hoitoa, ja hoitoa jatketaan Suomessa kotihoidossa. Saapuessaan Suomeen 29.7.2023 Wilhelminan multiresistenttitesti oli negatiivinen.

 

Päivitykset

9.10.2023

Wilhelmina, nykyisin Mina, lähti tänään uuteen loppuelämän kotiinsa. Onnea Mina ja koti, sekä kiitos Minan kotihoitajalle hyvästä hoidosta!

27.8.2023

Wilhelmina on varattu omaan kotiinsa. <3

9.8.2023

Wilhelmina on harjoitellut kotikoiran elämää hiukan yli viikon ja elämä kotihoitoperheessä on lähtenyt hienosti käyntiin. Wilhelmina leimautui vahvasti kotihoitajaan ja hänen tarjoama huomio ja rapsut on parasta ikinä. Jännittävissä tilanteissa Wilhelmina hakee hoitajasta tukea eikä haluaisi jäädä yksin kotiin ilman hoitajaa. Hän jää ajoittain vinkumaan hoitajan perään ja oven taakse odottelemaan. Yksinoloa tuleekin siis rauhassa harjoitella tulevassa kodissa ja antaa Wilhelminan stressitasoille aikaa laskea.

Alkuun Wilhelmina ei halunnut olla muiden koirien seurassa, väisteli ja varoitteli, jos tulivat liian lähelle, mutta viikon jälkeen meni haistelemaan vanhempaa seniorikoiraa ja ulkoilikin tämän kanssa. Wilhelmina voisi viihtyä siis ainoana koirana tai rauhallisen koiran kaverina ja ainakin alkuun eristysmahdollisuus tulisi olla. Ulkoilu jännittää vielä kovasti, koska siellä on paljon uusi ihmisiä ja koiria ja Wilhelmina onkin fiksuna tytsynä oppinut itse valitsemaan rauhallisemman ulkoilureitin, jolla ei ole muita kanssakulkijoita. Rauhallisemmassa ympäristössä Wilhelmina ulkoilee ilolla ja tutkii innoissaan ympäristöä. Kulkuneuvot, työmaan pauke tai muut ympäristön äänet eivät ole olleet ongelmana, ei reagoi ääniin.

Kotihoitajan mukaan Wilhelminaa ja hänen eleitään on todella helppo lukea ja osaa paljon kotikoiran taitoja. Hän on sisäsiisti, ei keksi jekkuja yksin ollessaan, kävelee rauhassa hihnassa. Wilhelmina on hoidossa rauhallisessa kerrostalossa eikä ole reagoinut ääniin ja ensijännityksestä päästyään on rappukäytävässä kulkeminenkin ollut ok, hissiä ei ole vielä kokeillut. Joskus kommunikoi haukahtelemalla, mutta ei ole herkkä haukkumaan.

Wilhelminalla on kolmisen kiloa ylipainoa, jota kuitenkaan ei menossa huomaa ja joku saa tästä pienestä seniorista mainion kaverin kävelyille. Ruokavalioon kuitenkin tulee kiinnittää huomiota, jotta Wilhelmina ei liho ja paino saadaan pikkuhiljaa laskemaan normaalille tasolle. Se edesauttaa myös (ikääntyvän) lemmikin nivelien kunnossapidossa. Wilhelmina vaikuttaisi myös olevan kiinnostunut leikeistä, hän on kotihoidossa intoutunut leikkimään pehmolelulla ja kengällä.

30.7.2023

Onnekas Wilhelmina pääsi Suomeen kotihoitoon. Wilhelmina saapui reippaasti omin jaloin ja päättikin heti aloittaa rapsutusten keräämisen kaikilta vastaantulijoilta. Wilhelmina on kerrassaan hurmaava koira.

5.6.2023

Wilhelmina jatkaa kodin etsintää erityisadoptio-ohjelmassa varauksen peruunnuttua. Wilhelmina ottaa siis jälleen vastaan yhteydenottoja!

28.1.2023

Onnekas Wilhelmina varattiin tänään omaan kotiinsa ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen. <3

24.10.2022

Ihana Wilhelmina aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Wilhelmina saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Wilhelmina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Wilhelminan yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: