Kodin saanut koira: MINI BLESS (Suomessa)

Syntymäaika: 7/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Raisio)
Kokoarvio:


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.08.2023
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioanan mies löysi Mini Blessin ja Patronin jonkin aikaa sitten. Koirat asuivat samalla alueella kahden ison koiran kanssa. Ioanan mies kysyi alueella asuvilta, voisiko Mini Blessin viedä steriloitavaksi, mutta he kieltäytyivät, joten se sai pentuja. Viime kerralla Ioana pelasti yhden Mini Blessin pennuista, joka on jo löytänyt kodin Suomesta. Keväällä Ioana kävi itsekin tällä alueella ja huomasi, että Mini Bless oli taas ollut tiineenä. Mini Bless oli synnyttänyt pentuja, mutta Ioana näki pennuista vain kaksi, Liliputin ja yhden urospennun, joka edelleen asuu alueella. Ioana ei ole saanut pentua pyydystettyä, mutta sai otettua Liliputin hoiviinsa. Liliput vaikutti huonovointiselta, joten Ioana vei Liliputin klinikalle, jossa varmistuikin, että Liliput oli sairastunut parvoon. Toukokuun lopussa 30.5. Ioana päätti pelastaa Mini Blessin pois tältä alueelta, koska Blessillä oli taas kiima-aika meneillään. Ioana ei koskaan kysynyt, saako ottaa koiran vai ei, koska vastaus oli aina aiemmin ollut kielteinen. Kun Ioana otti Mini Blessin autoonsa, Patron kiivastui tästä ja alkoi juosta auton perään, joten Ioana ja hänen miehensä päättivät ottaa myös Patronin mukaansa.
Ioanan mukaan näille kahdelle voisi löytyä yhteinen koti, mutta kaksikko voidaan adoptoida myös erikseen. Molemmat ovat erittäin ystävällisiä ihmisiä kohtaan. Patron tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta Mini Bless on dominoiva samankokoisia pieniä koiria kohtaan ruuan suhteen. Molemmat haukkuvat paljon ja ovat todella energisiä koiria. Haukkumisen vuoksi kaksikkoa ei ensisijaisesti suositella kerrostaloon. Molemmat osaavat kävellä hihnassa. Mini Bless ja Patron on todella leikkisä, iloinen ja ystävällinen kaksikko.

Mini Blessillä on painoa arviolta noin 10 kg ja säkäkorkeutta noin 35-40 cm.

Päivitykset

28.8.2023
Mini Bless pääsi reilu viikko sitten muuttamaan oman perheensä luokse! <3 Onnea Mini ja perhe!

14.8.2023
Mini Bless löysi nopeasti oman perheensä Suomen saapumisen jälkeen. Vihdoin Mini Bless on varattu ja pääsee pian oman perheensä luokse! Onnea Mini Bless ja perhe! <3

30.7.2023
Mini-Blessiä jännitti hiukan Suomeen saapuminen, mutta tämä suloinen neiti varmasti reipastuu pian kotihoitajan osaavalla opastuksella. Mini-Blessin kuulumisia päivitetään lisää, kunhan se ehtii hiukan kotiutua.

16.07.2023
Bless on onnekas neiti, sillä se saapuu Suomeen 29.7 kotihoitoon opettelemaan kotikoiran elämää ja etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

25.02.2023
Mini Bless tulee Ioanan mukaan toimeen kaikkien koirien kanssa. Ioana kertoo, että Mini Bless on komenteleva ruuan suhteen ja haukkuu paljon. Mini Bless on rohkeampi kuin Patron, se tulee heti vastaan vieraita. Mini Bless innostuu paljon nähdessään Ioanan, mutta vieraatkin ihmiset kiinnostavat. Herttainen Mini Bless on kunnon sirkuskoira, hyppelee ihmisten ympärillä ja ihmisiä vasten, seisoo pitkään takajaloilla namin toivossa. Mini Bless antaa rapsutella itseään, mutta hieman hämmentyy siitä. Neiti myös pussailee ihmisten käsiä. Mini Bless käy katsomassa pantaa, ihmettelee ja laittaa namin kanssa pään pannasta läpi. Mini Bless vähän jännittää ylhäältä tulevaa liikettä.  Mini Bless ja Patron asuvat nyt “klinikkatiloissa” Cosobassa.

20.09.2022
Kulkurien aktiivit tapasivat Patronin ja Mini Blessin Cosoban tarhalla. Ioana päästi kaksikon juoksemaan ja leikkimään pihalle. Mini Bless tulee rohkesti tapaamaan myös vieraita ihmisiä. Blessiä saa rapsutella miten vain ja se jakaa suukkoja kaikille. Neiti on todella iloinen, leikkisä ja ihmisrakas. Bless on ajoittain Patronia kohtaan pomotteleva, erityisesti ruuasta.

23.07.2022
Mini Bless on lisätty adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mini Bless saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mini Bless on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mini Blessin yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

[fbvideo link=”http://www.facebook.com/100001640490460/videos/5155617227853893/” width=”200″ height=”100″ onlyvideo=”1″]

[fbvideo link=”http://www.facebook.com/100001640490460/videos/441857134415293/” width=”200″ height=”100″ onlyvideo=”1″]

25

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: