Kodin saanut koira: TEELA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Teela 05/15

Teela 05/15

TEELA

* Noin 2-vuotias

* Narttu

* Steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

3.11.2014
Valtaosa Romanian kaduilla elävistä koirista on alkuperältään tavallisia kotikoiria. Käsitys lemmikin pidosta ja eläimen arvostus on maassa täysin eri kuin meillä Suomessa. Jos koirasta syystä tai toisesta halutaan eroon, se vain tavallisimmin hylätään kadulle tai tarhalle. Yksi kadulta pelastetuista koirista on parivuotias Teela. Tammikuussa 2014 Teela ilmaantui elelemään erään romanialaisen, itsekin eläinsuojelutyötä tekevän naisen naapurustoon. Nainen alkoi ruokkia koiraa ja otti sen välillä sisälle kotiinsa. Kotona Teela käyttäytyi luontevasti ja osasi peruskäytöstavat, kuten hihnakävelyn. Öisin Teela hakeutui nukkumaan sänkyyn, pää samalle tyynylle löytäjänsä kanssa, tuntematta minkäänlaista jännitystä ihmiskontaktista. Näin ollen on hyvin todennäköistä, että se on viettänyt pentuaikansa kotiloissa. Steriloituaan Teelan vei nainen koiran bukarestilaisen eläinsuojeluyhdistyksen, Asociatia  A Doua Sansan ylläpitämälle Glinan tarhalle. Tarhalla elää ympärivuotisesti noin 200 koiraa.

Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Lokakuussa 2014 Romanian matka kohdistui mm. Glinan tarhalle. Tutustuessaan tarhan koiriin tapasivat aktiivit myös Teelan ja tätä kautta neiti valikoitui yhdeksi onnekkaaksi, joka pääsee etsimään omaa kotiaan Suomesta.

Kulkureiden aktiivit kuvaavat Teelaa hyvähermoiseksi ja miellyttäväksi koiraksi. Se nauttii ihmisten läheisyydestä ja tulee mutkattomasti toimeen toisten koirien, niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Tarhalla Teela asuu samassa häkissä hyvin energisen Blessin seurana. Välillä se intoutuu mukaan Blessin leikkeihin, mutta on kokonaisuutena tasapainoisempi, ikäisekseen rauhallinen koira. Teela on 50-55cm korkea ja painoa sillä on parisen kymmentä kiloa.

18.3.2015
Vieraillessaan Romaniassa maaliskuussa 2015 Kulkureiden aktiivit tapasivat myös Teelan. Teela on reipastunut sitten viime näkemän ja vaikuttaa nykyisin aktiiviselta ja energiseltä nuorelta koiralta. Teela innostui kovin vieraista, mutta jaksoi kuitenkin namejen avulla keskittyä ja tehdä töitä ihmisen kanssa. Teela todennäköisesti nauttisi päästessään kotiin, jossa sille on tarjolla riittävästi aktiviteetteja ja liikuntaa. Sympaattinen Teela on sosiaalinen niin ihmisten kuin toisten koirienkin kanssa. .

Lisätty uusia kuvia Teelalle

09.3.2015
Romanian matkalla 2015 aktiivimme tapasivat jälleen Teelan, joka odottaa edelleen Glinan tarhalla oman kodin löytymistä. Aktiivinen ja energinen Teela kaipaisi jo kovasti tekemistä. Tarhalla Teela asuu yhdessä myöskin aktiivisen Blessin kanssa ja yhdessä nämä koirat ruokkivat toistensa sähläämistä. Saadessaan vieraita häkkiinsä Teelan häntä vispaa ja se tunkee innoissaan syliin. Kovin kauaa neiti ei kuitenkaan ehdi keskittyä vaan haluaa pian taas tutkimaan ja touhuamaan. Teela antaa käsitellä itseään, mutta ei pidä siitä, että sitä pidetään kiinni. Aggressiivisuutta se ei osoita, mutta hermostuu ahdistavasta tilanteesta. Ilman rajoja kasvanut Teela hammastelee vielä pentumaiseen tapaan. Teela vaikuttaa itsenäiseltä koiralta, joka haluaisi tehdä asiat oman päänsä mukaan, joten se tulee vaatimaan tulevalta kodilta rakkauden lisäksi myös rajoja.

Lisätty Teelalle uusia kuvia.

14.5.2015
Lisätty video Teelasta.

1.7.2015
Teela on löytänyt oman kotinsa toisaalta.

Harkitessasi Teelan adoptointia, huomioithan että kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa. Koiran luonne voi muuttua sen saavuttua omaan kotiin. Vaikka Teela on osoittanut merkkejä hyvistä kotikoiran tavoista, on se elänyt nyt lähes vuoden ulkotarhassa. Se tulee varmasti tarvitsemaan vähintäänkin mieleen palauttamista niin sisäsiisteyden, hihnakävelyn kuin muidenkin kotikoiran taitojen suhteen. Adoptiokoiraa harkitsevan tulee olla valmis pitkäjänteiseen, pehmein keinoin tapahtuvaan koiran koulutukseen sekä mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomiseen.

Teela tullaan  luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omaavana. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveys, koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Teelan kodinetsinnässä auttaa Taija M.

Teela 11.3.2015, video.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: