Päivitetty 01.07.2015

Kodin saanut koira: SELINA


5/2015

Rosiori De Veden sterilointipäivällä 5/2015

SELINA

* narttu

* syntymäaika 1.1.2015

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

3.6.2015
Selina löytyi pahvilaatikosta Pian ja Libbyn kanssa eräältä Rosiori De Vede kaupungissa olevalta tehdasalueelta. Tämä kolmikko tuotiin Rosiori De Veden ensimmäiseen suureen sterilisaatiopäivään 29.5.2015 joista niiden matka jatkui Kulkurien edustajien mukana Bukarestiin ja Onevet klinikalle.

Selina on, kuten Piia ja Libbykin, sosiaalinen ja rauhallinen narttu ja tulee hyvin toimeen muiden kanssa. Jos uudessa kodissa löytyisi kiva koirakaveri entuudestaan, se olisi plussaa. Nämä tytöt olivat kiinni toisissaan koko päivän ja saivat tukea toisistaan jännittävässä tilanteessa.

Selina on pienikokoinen, painoa on kertynyt noin 3 kg. Ensisijaisesti haemme Selinalle kotia missä ei olisi ihan pieniä lapsia, Selinan pienestä koosta johtuen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Selina tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Selina saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Jos ikä sen sallii, Selina myös steriloidaan ennen saapumista. Lisäksi Selina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

05.06.2015

Suloinen SELINA on varattu omaan kotiinsa Suomeen

30.06.2015

SELINA saapui viikonloppuna omaan kotiinsa Suomeen.

Harkitut yhteydenotot Jenni Huuskoselle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.