TIEDOTE: Rescueyhdistys Kulkurit Ry on päivittänyt tietosuojakäytänteitään

Rescueyhdistys Kulkurit Ry on valmistautunut toukokuun lopussa voimaan astuvaan EU:n laajuiseen tietosuojalainsäädännön uudistumiseen ja päivittänyt tietosuojakäytänteitään. Kulkurit Ry:lle on ensisijaisen tärkeää, että henkilötietoja käsitellään yhdistyksessä läpinäkyvästi, luottamuksellisesti ja lainmukaisesti.

Uudessa EU:n tietosuoja-asetuksessa henkilön eli rekisteröidyn oikeudet tulevat entistä vahvemmin esiin. Henkilöllä on edelleen oikeus tarkastaa itseään koskevat tiedot sekä pyytää mm. oikaisemaan tietojaan tai poistamaan tarpeettomat tiedot yhdistyksen ylläpitämästä henkilötietorekisteristä. Henkilön oikeudet tulevaisuudessa henkilötietojen käsittelyssä vastaavat pitkälti jo voimassa ollutta henkilötietolakia, mutta uusi EU:n tietosuoja-asetus sisältää kuitenkin vielä yksityiskohtaisempaa sääntelyä henkilön oikeuksista ja sääntelyssä korostetaan henkilön oikeutta saada informaatiota henkilötietojensa käsittelystä. Uudistus korostaakin henkilötietojen käsittelyn avoimuutta sekä parantaa henkilön omia vaikutusmahdollisuuksia tietojen käsittelyssä.

Kulkurit Ry kerää henkilötietoja nykyisistä jäsenistään, eläimen adoptoivista henkilöistä, kotihoitajista sekä yhdistyksen toiminnassa mukana olevista apureista. Henkilötietoja kerätään ja säilytetään vain siinä laajuudessa kuin se on toiminnan kannalta tarpeen. Kulkurit Ry on koonnut kotisivuilleen kattavan informaatiopaketin kerättävistä henkilötiedoista, miten tietoja kerätään, mihin tarkoitukseen niitä kerätään ja miten tietoja käsitellään. Löydät tämän informaation osoitteesta https://kulkurit.fi/about/tietosuoja/

Lisätietoja: Essi Virtasalo

Lue myös:

Kulkurit lomalla 24.6.-14.7.2024

Kulkurit lomalla 24.6.-14.7.2024 Kulkureissa lomaillaan kolmen viikon ajan ajalla 24.6.-14.7.2024. Tänä aikana meillä otetaan ansaitusti iisisti ja ladataan akkuja jotta jaksamme auttaa kodittomia koiria jälleen loppuvuoden ajan. Loma vaikuttaa jonkin verran...

lue lisää

Rescueyhdistys Kulkurit rekrytoi

Rescueyhdistys Kulkurit ry on vuonna 2012 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii kestävän eläinsuojelutyön periaatteiden mukaisesti auttaen kohdemaansa Romanian kodittomia eläimiä monitahoisesti ja vastuullisesti. Arvoihimme kuuluu vastuullisuuden lisäksi...

lue lisää

Kulkurien hallitus 2024-2025 on valittu

Rescueyhdistys Kulkurit ry valitsi vuosikokouksessaan 11.5.2023 uuden hallituksen kaudelle 2024-2025. Hallitus järjestäytyi 14.5., ja nyt on aika esitellä yhdistyksen uuden hallituksen jäsenet. Nina Ehrström hallituksen puheenjohtaja "Ensikosketukseni rescuetoimintaan...

lue lisää

Rescueyhdistys Kulkurit rekrytoi: Varainkeruukoordinaattori

Rescueyhdistys Kulkurit ry on vuonna 2012 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii kestävän eläinsuojelutyön periaatteiden mukaisesti auttaen kohdemaansa Romanian kodittomia eläimiä monitahoisesti ja vastuullisesti. Arvoihimme kuuluu vastuullisuuden lisäksi...

lue lisää

Toiminnanjohtajan uuden vuoden tervehdys 1.1.2024

Valoisaa vuoden ensimmäistä päivää! Saan jälleen kerran tervehtiä teitä Kulkurien tukijat, seuraajat, aktiivit ja adoptioperheet sekä kaikki muut toiminnastamme kiinnostuneet eläinten ystävät. Uuden uutukaisen vuoden kynnyksellä me luomme katseen eteenpäin, mutta sitä...

lue lisää

Tiedote: Kulkurit lomalla 18.12.2023–7.1.2024

Kulkureissa lomaillaan kolmen viikon ajan ajalla 18.12.2023-7.1.2024. Tänä aikana meillä otetaan ansaitusti iisisti ja ladataan akkuja, jotta jaksamme auttaa kodittomia koiria alkavanakin vuonna. Loma vaikuttaa jonkin verran toimintoihimme, joten tässä muutamia...

lue lisää

Tiedote 15.9.2023: Ruokaviraston koirarekisteri

Mikä koirarekisteri? Koirarekisteri on Ruokaviraston ylläpitämä viranomaisrekisteri, johon talletetaan maa- ja metsätalousministeriön asetuksen 68/2022 5 § mukaiset tiedot koirista ja koirien haltijoista. Rekisteri on avautunut koirien haltijoille käytettäväksi...

lue lisää