Päivitetty 14.04.2022

Tilannepäivitys 14.4.2022 Ukrainassa tehdystä avustustyöstä


 

Apua Ukrainan eläimille -hätäapukeräyksen kolmen avustuskohteemme työ Ukrainan eläinten auttamiseksi on jatkunut intensiivisenä. Tässä pieni katsaus Ifawin, Do Good Romania / Saved by the Vetin ja Casa lui Patroclen ponnistuksiin paikan päällä:

Do Good Romania / Saved by the Vet

Saved by the Vet on tehnyt Venäjän hyökkäyksen jälkeen valtavan hyvää työtä esimerkiksi ruokatoimitusten muodossa ukrainalaisille koiratarhoille. Huhtikuun ensimmäisellä viikolla toimitettiin jo viides ruokakuorma Lounais-Romanian Tšernivtsin kaupunkiin. Osa ruoasta ohjataan kaupungin kunnalliselle koiratarhalle ja osa taas matkaa Tšernivtsistä eteenpäin Kiovan alueen tarhoille ukrainalaisten vapaaehtoisten mukana. Meidän Saved by the Vetille ohjaamat lahjoitusvarat ovat mahdollistaneet suurien ruokamäärien ostamisen ja toimittamisen eteenpäin nälässä suurilla koiratarhoilla eläville avuntarvitsijoille.

Ruokakuljetusten sekä rajalla tehtävän tärkeän avustustyön lisäksi Saved by the Vet on myös ottanut huolehdittavakseen kymmeniä apua tarvitsevia kissoja ja koiria Ukrainasta. Yhdistys pelasti yli 30 kissaa Korostenin kaupungista Etelä-Ukrainasta, kun paikallinen nainen joutui pakenemaan sodan jaloista. Saved by the Vet steriloi, rokotti ja huolehtii nyt kissoista, meidän ohjaamiemme lahjoitusvarojen tuella.

Lähettämällämme avustussummalla Saved by the Vet on myös pystynyt ostamaan uusia häkkejä sekä niihin koirakoppeja, jotta Ukrainasta pelastetuille koirille on turvalliset ja toimivat tilat. Kuvia häkeistä löytyy alta.

 

Ifaw

Ifaw on ohjannut valtavasti resursseja Ukrainassa niin kodittomien koirien kuin eläintarhojen ja villieläintenkin auttamiseen. Organisaatio on muun muassa tehnyt valtavasti työtä Puolan ja Ukrainan rajalla, missä rajan ylittävien lemmikkieläinten avun tarve on valtava. Eniten tarvetta rajalla on erilaisille eläinten varusteille, kuten kuljetuskopille, valjaille, hihnoille ja ruoalle. Myös eläinlääkäripalvelut ovat tärkeässä osassa rajalla. Ifawilta myös kerrotaan, että eläimet ovat traumatisoituneita ja hyvin stressaantuneita pitkästä pakomatkasta ja pelottavasta tilanteesta ja monet kärsivät ravinnonpuutteesta, nestehukasta, hypotermiasta tai pahoista lihasjumeista, koska niitä on kannettu esimerkiksi muovipusseissa tai pahvilaatikoissa.

Ifaw on myös tehnyt laajaa työtä eläintarhojen sekä luonnon villieläimistä huolehtivien organisaatioiden kanssa auttaakseen heitä pelastamaan eläimiä sodan kynsistä. Ifawin pääyhteistyötarhojen, Itä-Ukrainassa Donetskissa sijaitsevan Shelter Pifin ja Holivka Shelterin Itä-Ukrainan Gorlovkassa kanssa on myös tehty valtavasti työtä koirien olojen turvaamiseksi. Sota on runnellut kaupunkeja kaikista pahiten juuri idässä.

Ifaw kertoi myös sydäntä särkeviä uutisia Berdjanskista, Ukrainan satamakaupungista lähellä saarrettua Mariupolia. Paikallinen koiratarha joutui pommituksen uhriksi ja sen rakenteet kärsivät valtavasti. Ifaw lähetti tarhalle mittavia avustuksia ruoan, lääkkeiden ja muun avun muodossa ja siellä tuki otettiin kiitollisina vastaan.

 

Casa lui Patrocle

Casa lui Patrocle on toiminut sitten Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan aktiivisesti Romanian Suceavasta käsin, noin 40 kilometriä Ukrainan rajalta. He ovat olleet läsnä rajanylityspisteellä ja auttaneet rajaa ylittäviä erilaisin eläintarvikkein, kuljetusboksein ja eläinlääkäripalveluin. He ovat myös tehneet työtä yhdistääkseen perheistään eroon joutuneet lemmikit omistajiensa kanssa.

Casa lui Patrocle on myös yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa tehnyt laajamittaisia avustusmatkoja Ukrainan puolelle ja kuljettaneet tarhoille tuhansia kiloja koiranruokaa, varsinkin huonossa jamassa olleelle Kiovan alueelle. Kiovan seudulla myös ihmisten omien lemmikkien ravinnosta on ollut pulaa, joten ruokajonoissa on ihmisten ruoan lisäksi jaettu myös eläinten kuivaruokaa hädässä oleville perheille. Tästä lisää kuvia alla.

Myös Casa lui Patrocle on auttanut eläintarhojen ja isompien kotieläinten kuljettamisessa turvaan sota-alueilta. Aaseja, hevosia ja leijonia on kuljetettu Casa lui Patroclen laadukkaalla kuljetusvälineistöllä turvaan läntiseen Ukrainaan ja rajojen yli.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.