Kotia etsivä koira: Rondo (ent. Timba) (Suomessa)

Pörröinen Rondo etsii loppuelämänsä kotia tositarkoituksella. Tämä söpöliini on tottunut asumaan niin kerrostalossa, kuin rauhallisemmallakin alueella ja sillä on hallussaan kotikoiran perustaidot (sekä muutama temppukin). Missä olisi koti ihanalle Rondolle? <3
Syntymäaika: 9/2016
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Espoo)
Kokoarvio:50cm/ 20kg

Perustiedot ja taustat

5.5.2024
Mihaela Soare on yksi Kulkurien yhteistyökumppaneista. Mihaela asuu äitinsä kanssa Romaniassa Târgovișten kaupungissa ja auttaa mahdollisuuksiensa mukaan oman kaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nämä onnekkaat eläimet, jotka pääsevät Mihaelan ja tämän äidin luokse odottamaan adoptiota, saavat elää kodinomaisessa tilassa ja Mihaela pyrkii opettamaan koiralle kodissa olon alkeita. Näitä alkeita on nyt Timba ja Nalan myös oppimassa. Sisaruksilla oli onni myötä, kun heidät sattui näkemään Mihaela, joka otti palelevat pennut tien varresta turvaan.

Rondo sekä sisko Nalan ovat perus pentuja, leikkisiä ja touhukkaita koiran alkuja. He ovat ihmisrakkaita, lempeitä ja ystävällisiä, jotka tulevat toimeen kaiken ikäisten ja kokoisten koirien kanssa, kuten myös kissojen kanssa, joita Mihaelalla on myös kotonaan. Kodin onkin tiedostettava mitä kaikkea pennun omistaminen tarkoittaa. Pentu tarvitsee aikaa, tekemistä, tukemista, opastusta ja koulutusta, kaikkea rakkaudella ja kodilta sitoutumista, sekä pitkää pinnaa. Tällä hetkellä, noin 3 kk ikäiset sisarukset tulevat kasvamaan keskikokoiseksi koiriksi, noin 15 – 20 kg painoisiksi.

Rondo palaa kotia etsiväksi koiraksi perheen muuttuneen elämäntilanteen vuoksi seitsemän vuoden jälkeen. Rondo asuu tällä hetkellä kahden aikuisen ja yhden taaperon taloudessa. Perhe asuu rivitalossa, mutta Rondo on tottunut asumaan kerrostalossakin. Rondo tykkää ulkoilusta ja kävelee hienosti hihnassa. Se on tottunut ohikulkijoihin, sekä liikenteeseen ja on asunut taajaman lisäksi myös hieman vilkkaammallakin alueella. Sillä on hallussaan kotikoiran perustaidot muutamine temppuineen ja se on olemukseltaan rauhallinen. Rondo pärjää myös hienosti yksin kotona tarvittaessa.

Rondo rakastaa omia perheenjäseniään ja kotona sillä ei ole haasteita. Liian läheistä tuttavuutta tekevät vieraat ja pienet lapset tosin välillä jännittävät. Rondo on käynyt eläinlääkärissä tutkimuksissa ja siellä on poissuljettu mahdollisten kiputilojen heijastuminen käytökseen. Rondon terveydestä on pidetty hyvää huolta ja se onkin kaikin puolin hyvässä kunnossa.

Rondo on tottunut elämään ainoana lemmikkinä ja se tulee toimeen vaihtelevasti toisten koirien kanssa. Ulkoillessa se suhtautuu vastaantuleviin koiriin suht neutraalisti. Kaikkein suurimmat koirat jännittävät eniten ja Rondo tykkää narttukoirista uroksia enemmän.

Rondo etsii kotia, jossa olisi aiempaa koirakokemusta. Uuden kodin etsintä tulee olemaan Rondolle jännittävä paikka, joten tulevan perheen tulee sitoutua antamaan Rondolle sen tarvitsema aika kotiutumisen kanssa ja vahvistaa sopeutumista positiivisin keinoin. Koiran stressin tunnistaminen on Rondon kanssa ensiarvoisen tärkeää, sillä hyvin ja ajoissa tulkitut signaalit auttavat sitä arjessa. Rondo on perusluonteeltaan rauhallinen ja aktiivisuudeltaan keskitasoa.

Rondoa pääsee tapaamaan adoptiohaastatteluiden jälkeen sovitusti.

Päivitykset

30.5.2024

Rondo odottelee edelleen yhteydenottoja kotiehdokkailta ja nauttii kesän lämmöstä. Rondo olisi täysin valmis kotikoira, jolta puuttuu enää se loppuelämän ihana koti <3

14.5.2024

Rondosta lisätty tuoreita kuvia, sekä video hienoista tempuista <3

5.5.2024

Rondo palaa Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään loppuelämänsä kotia.

30.1.2017
Timbaa odotti 29.1 Helsinki-Vantaan lentokentällä hänen oma perheensä, jolloin Timba saapui omaan rakastavaan kotiinsa. Timba sai uudeksi nimekseen Rondo. Onnea perheelle!

10.1.2016
Timba on varattu omaan kotiin Suomeen.

_______________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Jo kotikoirana asunut koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Muutos uuteen kotiin muuttaessa on kuitenkin suuri, eikä voida olettaa että kodistakaan tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Rondo saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rondo on kastroitu, mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.


Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Byman Varzeshkhah

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: