Päivitetty 11.02.2023

Kotia etsivä koira: BEMM


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.2.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Bemmin taustasta ei ole muuta tietoa kuin, että se on löytynyt Ioanan kotikadulta joulukuussa 2022, jonka jälkeen se on tuotu tarhalle. Bemm asuu tällä hetkellä Madam Marjatan kanssa.

Bemm ottaa vierailevat aktiivit vastaan avoimesti ja energisesti. Tykkää kovasti rapsuttelusta ja käsittely tuntuu muutenkin olevan sille ihan ok asia. Bemm on kovasti myös herkkujen perään ja syö ne hanakasti vierailijoiden kädestä, nousee myös ihmistä vasten herkkujen toivossa.

Bemmiä kuvaillaan hieman häseltäväksi, ehtivän ja aktiivisen oloiseksi koiraksi. Sen turkki on hieman huopunut, joten tulevan kodin tulee varautua turkin asianmukaiseen hoitamiseen. Bemm on kävellyt hihnassa ja suhtautunut siihen hyvin. Mutta todennäköisesti hihnakävely ei ole sille tuttua ja se tulee uudessa kodissa opetella alusta asti.

Aktiivien esittelemä vieras esine eli panta ei juuri aiheuta Bemmissä reaktiota. Sen sijaan, kun kopin kansi paukahtaa vahingossa kiinni, Bemm pelästyy kovasti pamausta. Tällöin se pyrkii pakoon, mutta hakee turvaa myös ihmisestä. Jonkin aikaa Bemm tärisee pamauksen jälkeen, mutta palautuu suhteellisen nopeasti vahingosta herkkujen avustuksella.

Häkissä olemisen jälkeen Bemm päästetään tarhan sisäpihalle vapaaksi. Se nauttii silminnähden siellä juoksentelusta ja haistelusta. Tällöin ihminen ei enää niin kiinnosta, kun on paljon muuta tutkittavaa.

Bemmille etsitään aktiivista kotia, jossa se saa paljon liikuntaa ja lajityypillistä tekemistä. Bemm voisi viihtyä monenlaisessa kodissa, mutta keskustan vilinään poikaa ei luovuteta eikä kotiin, jossa on ihan pieniä lapsia. Tulevan perheen tulee sitoutua koiralähtöisyyteen sekä positiivisiin koulutusmetodeihin.

Bemm on kooltaan noin 55 cm ja 25 kg.

Päivitykset:

11.2.2023
Upea Bemm aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bemm saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bemm on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.