Kotia etsivä koira: BEMM

Bemm on tasapainoisen, avoimen ja aktiivisen oloinen koira, joka nauttii ihmisen seurasta ja huomiosta. Bemm voisi sopia monenlaiseen kotiin.
Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio: 55cm / 25kg

Perustiedot ja tausta
2.3.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Bemmin taustasta ei ole muuta tietoa kuin, että se on löytynyt Ioanan kotikadulta joulukuussa 2022, jonka jälkeen se on tuotu tarhalle. Bemm asuu tällä hetkellä Madam Marjatan kanssa.

Bemm ottaa vierailevat aktiivit vastaan avoimesti ja energisesti. Poka tykkää kovasti rapsuttelusta ja käsittely tuntuu muutenkin olevan sille ihan ok asia. Bemm on kovasti myös herkkujen perään ja syö ne hanakasti vierailijoiden kädestä, nousee myös ihmistä vasten herkkujen toivossa. Enemmän kuin herkkuja, Bemm kuitenkin kaipaa ja rakastaa ihmisten huomiota ja seuraa.

Bemmiä kuvaillaan tasapainoisen, mutkattoman  ja aktiivisen oloiseksi koiraksi. Sen turkki on hieman huopunut, joten tulevan kodin tulee varautua turkin asianmukaiseen hoitamiseen. Bemm on kävellyt hihnassa ja suhtautunut siihen hyvin. Mutta todennäköisesti hihnakävely ei ole sille kovin tuttua ja sitä tulee uudessa kodissa opetella rauhassa.

Bemmille etsitään kotia, jossa se saa liikuntaa ja lajityypillistä tekemistä. Bemm voisi viihtyä monenlaisessa kodissa, jossa ollaan sitoutuneita koiralähtöisyyteen ja positiivisiin koulutusmetodeihin. Bemm pärjää varmasti ainoana koirana kuten myös koiraseurassa. Bemm on arvioidulta iältään juuri seniori-ikään siirtynyt eli 8-9 vuotta, mutta sen olemus on vielä varsin nuorekas. Tulevan kodin on kuitenkin syytä varautua ikääntyvän koiran tarvittavaan hoitoon ja huolenpitoon.

Päivitykset:

2.3.2024
Hurmaava Bemm lähettää terveisiä Romaniasta videon muodossa! Jospa tämä vuosi olisi se vuosi, kun ihmisrakas Bemm saisi karistaa tarhan pölyt jaloistaan ja oman perheen sekä kodin Suomesta? <3

13.9.2023
Saimme videotervehdyksen ja kuvia Bemmistä Ioanalta. Voi kuinka hän nauttii ihmisen läheisyydestä ja rapsutteluista! Ei tarhan äänet ja hyörinä paljoa hetkauta, kun saa olla ihmisen seurassa. Missä ihmeessä on tämän omaa ihmistä kovasti kaipaavaan, rakkautta täynnä olevan, pehmoisen Bemmin oma koti?

25.6.2023
Ihana Bemm tavattiin aktiivien vierailulla toukokuussa. Bemm onkin heidän mielestään aivan täydellinen ja valmis kotikoira. Enää puuttuu siis oma koti. Bemm asuu ujomman Madam Marjatan kanssa, mutta koirat eivät juurikaan ota kontaktia toisiinsa. Ihmisiä sen sijaan Bemm rakastaa, se antaa heti koskea ja tulee hakemaan herkkuja kädestä konstailematta. Bemmiä ei kiinnosta häkin ulkopuoliset asiat, kun sillä on vieraita vaan se haluaa olla vain ihmisten seurassa.

Aktiivien vierailun aikana, oli ukkosta ilmassa ja monet koirat olivat hyvin stressaantuneita, kuten videolta kuuluu. Mutta Bemm pysyi rauhallisena ja keskittyi vieraisiinsa. Aktiivit kuvasivat Bemmiä mutkattoman ja tasapainoisen oloiseksi ihanaksi tyypiksi. Nyt vain ihmettelemmekin, missä on tämän täydellisen pojan oma rakastava koti?

25.4.2023
Saimme video- ja kuvaterveisiä Bemmistä Ioanalta. Ioanan mukaan Bemm on iloinen koira, joka tykkää juosta vapaana. Bemmillä on myös kuulemma hyvä ruokahalu. Uudesta videosta voikin nähdä, kuinka hauskaa Bemmillä on, sen saadessa olla pihamaalla vapaana. Kumpa poika löytäisi pian oman ihmisen, jonka kanssa nauttia ulkoilusta, rapsutuksista ja oman kodin turvasta.

11.2.2023
Upea Bemm aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Tutustu myös näihin: