Varattu koira: LUBITA

Lubita on kerrassaan valloittava persoona. Lubita ei voisi saada tarpeekseen ihmisen huomiosta ja rapsutuksista, ja se sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.
Syntymäaika: noin 2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio: 55-57cm / 30kg

Perustiedot ja tausta
19.4.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Lubita on päätynyt tarhalle keväällä 2023 eräältä tehdasalueelta jossa aikaisemmin eleli yhdessä toisen koiran kanssa. Lubita asustelee tarhalla vapaana yhdellä tarhan sisäpihoista, jossa se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Lubita on hurmaava, ja valloittaa kaikki sen tavanneet ihmiset välittömästi. Lubita rakastaa huomiota, kulkee ihmisten perässä ja istahtaa ihan viereen tai taakse odottamaan huomiota. Lubita ei kuitenkaan tee itsestään numeroa tai vaatimalla vaadi ihmistä itselleen, mutta silminnähden nauttii täysin rinnoin kun huomiota ja rapsutuksia saa. Kun ihmiset kulkevat aidan viertä, kulkee Lubita aidan toista puolta äänettömästi seuraten, tai korkeintaan hieman vinkuen. Huomiota ihmiseltä saadessaan, Lubita painautuu ihmistä vasten ja tuntuu siltä, että se voisi pysyä siinä loputtomiin. Lubitalla ei ole tarhaympäristössä mitään ongelmaa koskettamisen tai käsittelemisen kanssa ja se pyytää nätisti myös tassulla lisää rapsutuksia. Lubitaa ovat yhdistyksen aktiivit sanoneet “valemummoksi”, koska hän rauhallisella ja seesteisellä olemuksellaan sekä myös ulkonäöllään antaa vanhemman vaikutelman itsestään. Todellisuudessa Lubita ei ole kuitenkaan vielä lähelläkään seniori-ikää ja sillä on päällisin puolin hyvät ja kirkkaat hampaat.

Lubita voisi sopia monenlaiseen kotiin. Vaikka Lubita on tarhaolosuhteissa tasapainoisen ja lempeän oloinen, tulee muistaa ettei se ole välttämättä koskaan esimerkiksi elänyt sisätiloissa tai saanut varusteita ylleen. Se tulee siis tarvitsemaan runsaasti aikaa, positiivisia kokemuksia ja lempeää ohjausta matkallaan kotikoiraksi. Kotiutumisen myötä voi aina nousta myös yllättäviä piirteitä koirasta esiin. Lubita on paksussa kunnossa, ja tulevan perheen tulee sitoutua Lubitan painonhallintaan.

Päivitykset

10.5.2024
Ihana Lubita on tänään varattu omaan kotiin Suomeen <3

19.4.2024
Lubita on aloittanut oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: