Päivitetty 27.05.2017

Kodin saanut koira: TIPIRICA


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroidaan

 

10.4.2017
Tipirica on elänyt viime vuodet Progresun juna-asemalla yhdessä emonsa (Mamica) kanssa. Siellä se oli alituisessa vaarassa joutua rankkurien saaliiksi tai pahantahtoisten ihmisten kaltoin kohtelemaksi. Ystävällinen rouva huomasi asemalla asustelevat koirat ja kävi ruokkimassa Tipiricaa ja sen emoa säännöllisesti. Rouva kantoi huolta niiden selviytymisestä. Lopulta hän kääntyi naapurinsa Ioana Bodean puoleen ja pyysi tätä auttamaan koiria.

Ioana on romanialainen eläinsuojelija, joka tekee vapaaehtoistyötä Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin OneVet-eläinlääkäriklinikan ylläpitämällä koiratarhalla Cosobassa. Hän sosiaalistaa koiria ja totuttaa niitä hihnaan. Hänellä on tarhalla myös jokunen oma koira, joista useat löytyvät Kulkurien adoptio-ohjelmasta.

Tipirica pääsi yhdessä emonsa kanssa Ioanan koiraksi OneVetin tarhalle. Tipirican elämässä se merkitsi uuden lehden kääntymistä. Sen elämä ei enää olisikaan ankaraa selviytymistä kadulla. OneVetin tarha on romanialaisittain edistyksellinen ja siellä pidetää koirista hyvää huolta. Tarhalla asuu kuitenkin jatkuvasti satoja koiria ja tarhaolosuhteet ovat koirille stressaavat. Päästyään Kulkurien adoptio-ohjelmaan Tipirica odottaakin nyt elämänsä toista suurta onnenpotkua eli ikioman kodin löytymistä.

Tipirica saapui tarhalle 21.3. ja on nyt ehtinyt opetella tarhaelämää jonkun tovin. Tipirica on iloinen ja leikkisä koirapoika. Se tulee tarhaoloissa hyvin juttuun toisten koirien kanssa. Se on sosiaalinen myös ihmisten kanssa.

Tipirica on korkeudeltaan noin 40 cm.

11.4.2017
Tipiricalle on lisätty video yhteisestä ruokailuhetkestä emonsa kanssa.

1.5.2017
Tipiricalle on tänään lisätty uusi kuva. Pojan emo on hiljattain jättänyt yhteisen elämän tarhalla, karistaa kohta Romanian pölyt tassuistaan ja lentää kohti omaa kotiaan Suomeen. Tipirica on nyt ensi kertaa ilman emoaan ja odottelee ehkä vähän hämmentyneenä tarhalla. Nyt jos koskaan soisi sanonnan “Mitä isot edellä, sitä pienet perässä” toteutuvan Tipirican kohdalla. Se olisi jo kovin valmis vaihtamaan tarhaelämän kodin lämpöön. Missä on tämän koirapojan oma koti?

6.5.2017
Aktiivimme kävivät katsomassa Tipiricaa keväisellä Romanian reissullaan. Koirapoika oli tapaamishetkellä ujo ja aristeli vieraita ihmisiä. Osa arkuudesta johtui varmasti myös jännittävästä tilanteesta uusien ihmisten kanssa. Siitäkään ei ole vielä kuin hetki, kun Tipirica jäi ensi kertaa yksin ilman emonsa seuraa tämän lähdettyä Suomeen omaan kotiin. Ioana kertoikin, että Tipirica on ollut surullisen ja yksinäisen oloinen viime päivinä. Tipirica tarvitsisi kodin, jossa se saisi rauhassa rohkaistua ja opetella luottamaan sen omiin perheenjäseniin. Aktiivimme kuvasivat Tipiricaa kauniiksi ja suloiseksi koiraksi, josta ajan kanssa saattaa kuoriutua ihana herkkisprinssi.

8.5.2017
Tipiricalle on lisätty uusi video. Näyttäisi siltä, että Tipirica on valmis siirtymään kotisohvalle omistajan kainaloon rapsutuksia vastaanottamaan.

8.5.2017
Onnenpoika Tipirica on tänään varattu omaan kotiin.

27.5.2017
Tipirica on tänään lentänyt kotiin Suomeen. Onnellista yhteistä elämää Tipiricalle ja perheelle!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tipirica saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tipirica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Paula Tähtinen


 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.