Päivitetty 16.09.2015

Kodin saanut koira: TITO


pääkuvaTITO

* noin 1 vuotta

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

28.07.2015
Tito on yksi monesta sadasta Rosiorin kunnallisella tarhalla olevasta koirasta. Rosiorin tarha olisi ihan samanlainen kuin kaikki muutkin Romanian kunnalliset koiratarhat eli koirat kuolisivat siellä nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän takia ellei tämän tarhan vastuuhenkilöksi olisi asemansa sitkeällä neuvotteluilla saavuttanut Cornelia Stan. Tämä nuori eläinsuojelija, joka ei voinut kääntää katsettaan pois apua tarvitsevista, on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden toimittaa koirille ruokaa ja järjestää tarhalle eläinlääkintäpalveluita, kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille.

Tito asuu Rosiorin kunnallisella tarhalla häkissä, jossa on tämän pienen pojan lisäksi niin suuria ja pieniä kuin tyttö- ja poikakoiria. Tito tulee siis hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Tämä pieni suloinen poika ei tee itsestään numeroa, vaan käyttäytyy hyvin rauhallisesti katsellen mitä ympärillä tapahtuu. Häkissä Tito väistelee muita koiria hyväntahtoisesti ja maltillisesti.

Häkkiin mentäessä Tito ei hauku lainkaan, mutta on tärkeää muistaa, että kotiutumisen myötä käytös voi muuttua. Ihmisiä vasten poika ei hypi ja hän odottaa kiltisti sivummalla, että joku huomaisi myös hänet. Tito antaa käsitellä itseään hyvin, esimerkiksi hampaidentarkastus ei tuota mitään ongelmia. Ihanan Titon saa myös nostaa syliin ongelmitta.

Tito kaipaa kovasti omaa, rauhallista ja rakastavaa kotiaan Rosiorin kunnallisella tarhalla ja kotiutumisen jälkeen voisi kuvitella, että tästä pojasta kuorituu aivan mieletön sydäntenmurskaaja.

Tito on kooltaan pieni ja painoa pojalla on arvion mukaan noin 6kg. Säkäkorkeutta Titolta löytyy noin 30cm.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tito saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tito on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

01.09.2015
Ihana pikkuinen Tito on varattu ikiomaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea Titolle ja tulevalle perheelle <3

12.09.2015
Hurmaava pikku mies Tito on lentänyt viime yönä ikiomaan kotiinsa.

16.09.2015
Tito on ollut Suomessa uuden perheensä parissa vasta muutamia päiviä ja saimme jo nyt iloksemme pikkuisesta  seuraavanlaisia kuulumisia:

Moi,
kaikki on mennyt uskomattoman hyvin. En voi ymmärtää miten nopeasti nämä romanialaiset sopeutuvat. Hihnassa kävely sujuu Titolta melkeinpä paremmin kuin Taffylta. Hihna löysällä mennään, hädät on saatu ulos heti eilisestä lähtien, viime yö meni sänkyni vieressä pedillä ja tänään päivällä jo olivat kummatkin sulassa sovussa mun sängyllä päikkäreillä. Aivan kuin Tito olisi aina asunut täällä. Ulkona ei säiky mitään eikä ole moksiskaan vastaantulevista koirista eikä kyllä mistään muustakaan.
Kiitokset Titon perheelle näistä iloisista uutisista <3

Titon kodin etsinnässä auttoi Sarianna.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.