Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: VENLA C


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

28.07.2015
Venla on yksi monesta sadasta Rosiorin kunnallisella tarhalla olevasta koirasta. Rosiorin tarha olisi ihan samanlainen kuin kaikki muutkin Romanian kunnalliset koiratarhat eli koirat kuolisivat siellä nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän takia ellei tämän tarhan vastuuhenkilöksi olisi asemansa sitkeällä neuvotteluilla saavuttanut Cornelia Stan. Tämä nuori eläinsuojelija, joka ei voinut kääntää katsettaan pois apua tarvitsevista, on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden toimittaa koirille ruokaa ja järjestää tarhalle eläinlääkintäpalveluita, kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille.

Venla asuu Rosiorin kunnallisella tarhalla häkissä, jossa on tämän energisen tytön lisäksi niin suuria ja pieniä kuin tyttö- ja poikakoiria. Venla tulee siis hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja neiti osaa ottaa muut koirat huomioon häkissä hienosti.

Venlan häkkiä lähestyttäessä tyttö yrittää työntää kuonoaan ja tassujaan ulos, koska haluaisi niin kovasti päästä moikkaamaan ihmisiä. Kun ihminen on häkin sisällä Venla ei hauku, mutta tietenkin tämä käytös voi muuttua koitumisen myötä. Lumoava Venla nauttii suunnattomasti ihmisen huomiosta ja jo katse tätä tyttöä kohti saa hänet hymyilemään iloisena ja hännän vispaamaan edes takaisin. Venla vaikuttaisi olevan erittäin tyytyväinen päästyään ihmisen syliin. Suurimman energiapuuskan jälkeen Venla osaa kuitenkin ottaa rauhallisestikkin.

Kauniin ja valloittavan Venla neidin voisi kuvitella kaveriksi sekä erilaisiin harrastuksiin, että sohvalle halittavaksi.

Venlalla on arvion mukaan painoa noin 10kg ja säkäkorkeutta noin 35-40cm.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Venla saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Venla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

23.11.2015
Venla on saanut parhaita mahdollisia uutisia, sillä neitiä odottaa oma rakastava koti Suomessa! <3

09.01.2016
Ihana Venla on saapunut eilen Suomeen ikiomaan kotiin! Onnittelut vielä Venlalle ja neidin perheelle!

Harkitut yhteydenotot Sariannalle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.