Päivitetty 18.06.2018

Kodin saanut koira: TONO (nyk. Gimli)


Syntymäaika: 02/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
11.3.2018
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana pihalla.

Tonon löysi kadulta Morenin lähellä sijaitsevasta kylästä teini-ikäinen poika. Löydettäessä Tonolla oli vasen silmä ulos pullahtanut ja tulehtunut, joka todennäköisesti oli aiheutunut auton töytäisystä tai muusta iskusta päähän. Vasen silmä on nyt poistettu, muita oireita mahdollisesta kolarista ei ole ollut. Oikean silmän näkökyky vaikuttaisi olevan normaali.

Tono ottaa tarhalla vierailevat aktiivimme  hienosti vastaan sekä häkin sisä- että ulkopuolella. Alussa sen on tosin kiihtymykseltään vaikea rauhoittua ja se laukkaa ympäri pientä häkkiään käväisten välillä kopissaan. Tono antaa itsestään todella avoimen ja ystävällisen vaikutelman. Se tulee heti vierailijoiden luo ja kiipeää  kyykyssä olevan ihmisen lähelle. Korkealta kumartuva ihminen ei sekään ole Tonolle ongelma.

Koirakavereista Tonolle olisi parasta seuraa leikkisä, mutta ei kaikkein riehakkaimmasta päästä oleva tyttökoira. Kovin korkeaenerginen kaveri saattaisi kasvattaa Tonon levottomuutta. Poikien kanssa sille Andan mukaan saattaa tulla erimielisyyksiä, joten urosten kanssa samaan talouteen emme Tonoa varmuuden vuoksi suosittele. Tarhalla Tono ei juurikaan hauku, mutta pitää pientä ininää vieraiden läsnäollessa.

Silkinpehmeän turkin omaavan Tonon säkäkorkeus on noin 30 cm ja se painaa noin 10 kg. Tällä hetkellä Tono on hieman pulskassa kunnossa, joten tulevan kodin on valmistauduttava tarjoamaan Tonolle sopivasti hyvää ravintoa ja liikuntaa, jotta paino putoasi muutaman kilon.

Päivitykset
18.6.2018

16.6.18 saapui Romaniasta Suomeen lentokone, jolla oli arvokas lasti mukanaan. Niin Tono saapui kotiinsa ja siitä tuli Gimli. Onnea matkaanne, Gimli ja perhe.

22.3.2018
Tono oli onnekas, sillä se varattiin tänään omaan kotiin, jossa ihmisten lisäksi sitä odottaa ihkaoikea romanianprinsessakoira.

___________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tono saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tono on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.