Päivitetty 17.06.2018

Kodin saanut koira: GABRIELLE


Syntymäaika: 3/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Onevet)
Steriloidaan

Perustiedot ja Tausta
18.3.2018
Romaniassa koiria ja pentuja hylätään jatkuvalla syötöllä eikä päivääkään kulu ilman, että näet kadulla tai pelloilla apua tarvitsevan koiran. Monet ihmiset ovat täysin välinpitämättömiä näitä koiria kohtaan, toiset ehkä satunnaisesti ruokkivat jotakin yksilöä, toiset ajavat tiehensä tai soittavat rankkureille mutta sitten löytyy myös näitä eläinrakkaita ihmisiä joiden sydämet päivä päivältä murtuu hieman enemmän. Nämä ihmiset tekevät kaikkensa hylättyjen, kodittomien koirien ja eläinten eteen ja näihin ihmisiin kuuluvat myös he jotka ovat joko palkkatöissä tai vapaaehtoistöissä Kulkurien yhteistyökumppanin Clinica Veterinara Onevetissa. Onevetin toinen perustaja, eläinlääkäri Adina Vladutilla on visio ja unelma. Hän haluaa edistää maansa eläinten oikeuksia ja näiden hyvänvointia ja ihmisten suhtautumista eläimiä kohtaan. Onevetin tarhalla kotia odottaa satoja koiria, joista osa on Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Ioana Bodea on yksi ahkera ja uskomattoman eläinrakas vapaaehtoistyöntekijä, joka työskentelee Onevetissa. Helmikuun alussa 2018 Ioana ja ystävänsä Marian näkivät Gabriellen haahuilemassa, kävelevän kaduilla, ja se oli varmasti Gabriellen elämän pelastus kun hän lähti näiden eläinsuojelioiden mukaan kohti OneVetin klinikkaa.

Nykytilanne

Ihana Gabrielle pääsee matkaamaan suoraan omaan kotiin.

Päivitykset

17.06.2018
Ihana Gabrielle lensi eilen Suomeen ja pääsi tapaamaan oman perheensä ensimmäistä kertaa <3 Onnea tulevaan Gabrielle ja perhe!

18.5.2018
Kaunis Gabrielle saapuu suomeen kotihoitoon 2.6.2018 saapuvalla Kulkurit- lennolla etsimään sitä ikiomaa kotiaan, parasta tietysti olisi jos neiti saisi  suoraan mennä ikiomaan kotiinsa.
31.3.2018

Lisätty ihanalle ja energiselle Gabrielle neidille video. Tämän upean kaunottaren soisi pian pääsevän omaan kotiin, tuomaan varmasti iloa ja vauhtia omalle perheelle.
18.3.2018
Klinikalla rokotusten yhteydessä Ioana tarkisti olisiko neidillä ollut sirua jo entisestään, mutta sitä ei ollut. Gabrielle on vahvemmille roduille tyypillisesti energinen, aktiivinen, innokas ja ihmisrakas tyttö. Turhaa haukkumista neiti ei ole tarhalla harrastanut, mutta jos näkee jotain erityistä, niin ääntä löytyy, mutta ei kumminkaan erityisen herkkä haukkuja. Kadulla ollessaan Gabrielle on tullut muiden koirien kanssa toimeen, mutta nyt tarhalla ollessaan ei ole ollut muiden kanssa tekemisissä. Neidin turkki on stressin johdosta vähän huonossa kunnossa, hilseilee ja karvaton kohta löytyy hännästä. Saanut lääkettä ja syö tällä hetkellä Sensitive ruokaa. Turkin ja ihon tilannetta tarkkaillaan. Riippuvista tisseistä päätellen on neidillä pentue jos toinenkin takana, ja Gabrielle on menossa sterilisointiin piakkoin. Aktiiviemme tavatessa huomasivat he hyvin pian neidin todella olevan ihmisrakas, isolla iillä ihmisliima pikemminkin ja suukkoja jaeltiin urakalla. Kokonaisvaltainen tutkiminen ja käsittely ei neitiä myöskään haitannut, melkein päinvastoin, kunhan sai olla ihmisen lähellä. Gabrielle tykkäsi  käydä pyörähtämässä pihalla sijaitsevassa tyhjässä koirankuljetusboxisssa, katseli rauhallista nukkumis-ja mietiskely paikkaa varmaankin myöhemmälle illalle kun tarhalle laskeutuu hämärä.

Gabriellea ei luovuteta toisen nartun kaveriksi, ja tulevalla kodilla 0n oltava kokemusta molossi-tyyppisistä koirista entuudestaan. Neidille hakusessa on liikunnallinen ja sitoutunut koti, jossa koulutus pohjautuu ja etenee vahvasti positiiviseen vahvistamiseen ja palkitsemiseen. Gabriellesta saa varmasti moneen aktiiviseen harrastukseen oivan kaverin, ja kainalokaverin rauhallisiin kotihetkiin. Ihan pienten lasten, alle alakouluikäisten, perheeseen emme neitiä myöskään luovuta innokkuuden ja voiman takia. Kissojen kanssa Gabriellen käytös tullaan testaamaan myös.

Gabrielle on kooltaan n.50cm/20kg, kotioloissa varmasti massaa tulee hitusen lisää laadukkaan ruuan ja liikunnan myötä.

——————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gabriellen rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Gabrielle saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gabrielle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Gabriellen yhteyshenkilö on Anne Huhtala.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.