Kodin saanut: TÖPPÖNE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

TÖPPÖNE (suomalainen)

* 5-6 kk

* uros

* Suomessa.

Töppöne on sivuilla kotia etsivän Salman pentu, ja niistä se rauhallisempi versio. Se on melko suurikokoinen poju, melkein äitinsä kokoinen jo. Pentujen syntymäajaksi on arvioitu elokuuta 2012 eli ne ovat nyt noin puolivuotiaita. Töppöne on utelias pikkukisu, mutta villinä syntynyt ja vielä opettelemassa ihmisen kanssa elämistä. Uteliaisuus saa sen kuitenkin aina tulemaan ihmistä vastaan ja jäämään seuraamaan touhuja silmät suurina -ja sillä tosiaan on ihanat, suuret silmät! Töppöstä saa silitellä ja sitä on totutettu syliin ottamiseenkin, mutta vielä se ei ihan sylikissa ole. Reipas ja leikkisä, äärimmäisen ruokahalun omaava kissanpoika. Ja hurjan suloinen suurine silmineen, jotka katsovat kysyvänä; “entä mitä sinä nyt teet? entäpä nyt?”.

Töppöne on tottunut toisten kissojen seuraan ja se voisikin pärjätä parhaiten kodissa, jossa sillä olisi sosiaalinen kissakaveri rohkaisevana esimerkkinä. Ei silti liene syytä olettaa, etteikö Töppis viihtyisi mainiosti myös ainokaisena kissana talossa.

Töppöne on eläinlääkärin tarkastama, madotettu, saanut rokotukset kissaflunssaa ja kissaruttoa vastaan sekä merkitty mikrosirutunnisteella.

Töppöne sai kodin Helsingistä toisen kissan kaverina maaliskuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia.

Kuulumisia 3.4.2013:  Murina ja sihinä on loppunu kokonaan ja on meidän vanhan herrankin (Pyryn) kanssa tosi läheisiä. Juttelevat toisilleen (etenkin öisin) ja pesevät toisiaan. Töppönen on kiintyny Pyryyn ja ei oo yhtä rohkea meidän kanssa ilman sitä. Talon miestä pelkää vieläkin paljon 😀
Töpis uskaltaa myös kerjätä ruokaa miulta jo! Maukuu mutta ei tuu ihan jalkoihin kiehnäämään.
Leikkimisestä Töpis tykkää ihan hulluna. Jahtailee meidän ostamia hiirileluja täysin rinnoin!

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: