Päivitetty 28.12.2016

Kodin saanut koira: UNU


Syntymäaika: 5-6 / 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carmen Mandescu)
kastroidaan/ei kastroida

 

08.11.2016
Herttainen ja lempeä Unu on löydetty noin kuukausi sitten Mitrenin kylän kadulta hylättynä. Unun onneksi, sen löysi Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla ja tällä hetkellä hän työskentelee myös eläinsuojeluyhdistyksen Carpen perustajana. Carpen uutta tarhaa rakennetaan parhaillaan ja Kulkurit on tiiviisti mukana Carpe hankkeessa. Mitrenin kylässä, josta Unu löydettiin on myös järjestetty sterilointipäivä. Tällä hetkellä Unu odottaa omaa kotiaan Carmenin tyhjässä asunnossa Bukarestissa muutaman muun koiran kanssa.

Ihana Unu tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa ja ihmisiä kohtaan pikkuinen on sosiaalinen ja ystävällinen. Unu on kooltaan hyvin pieni ja se pelkääkin jonkin verran itseensä paljon suurempia koiria. Kissoille Unu haukkuu hieman, mutta muuten se on kiltti niitä kohtaan.

Unulla on ikää arvion mukaan noin 6-7 kk, mutta kivesten pienen koon vuoksi sitä ei voida vielä kastroida. Eläinlääkärin mukaan kastrointi voidaan tehdä noin kahden kuukauden kuluttua.

Suloisella Unulla on painoa noin 4.2 kg ja säkäkorkeutta noin 20-25 cm.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Unu tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Unu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Unu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

14.11.2016
Ihastuttava Unu on varattu omaan kotiin Suomeen! Valtasti onnea Unulle ja sen tulevalle perheelle <3

28.12.2016
Unu lensi tänään omaan kotiinsa Suomeen. Tervetuloa pikkuinen!

Unun yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.