Kodin saanut: URSU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

URSU

* n. 1v 1kk (03/13)

* Uros

* Romaniassa.

 

 

 

 

07.01.2013 

Yhteistyökumppanimme Anda Murguun otettiin yhteyttä kun Bukarestin liepeillä asuva vanha rouva ei enää pärjännyt yksin koiralaumansa kanssa. Rouva Ioana on erittäin köyhä, mutta sydämellinen ja hyvin eläinrakas. Alunperin hän oli pelastanut kadulta luokseen kaksi narttukoiraa, mutta koska hänellä ei ollut varaa steriloida niitä, ne tekivät pennut ja toisetkin, kunnes koiria oli yli 20. Tässä vaiheessa sana kiiri Andan ja muiden romanialaisten eläinsuojelijoiden korviin ja yhdessä he järjestivät rouva Ioanalle apua. Kaikki nartut steriloitiin ja osalle etsittiin uudet kodit. Tällä hetkellä Ioanan suojissa on 18 koiraa, joista alkuun seitsemälle Kulkurit etsivät omia koteja. Kaikki koirat tulevat Suomeen steriloituina, rokotettuina, madotettuina, ulkoloishäädettyinä, sairauksien varalta testattuina ja niillä on omat eu-passit.

Ursu on n. 11 kuukauden ikäinen uroskoira. Ursu on pienikokoinen, mutta omaa massiivisen pään ja kumean haukun. Ursun jalat ovat kuitenkin max. 15 cm korkeat ja selkä pitkä kuin mäyräkoiralla. Ursu painaa n. 10-11 kiloa ja korkeutta Ursulla on ehkä n. 30-35 cm.

Tapasin Ursun matkallani Romaniassa syyskuussa 2012 ja Ursu on kyllä melkoinen paketti. Kun astuimme Ursun kotipihaan, ilmoitti Ursu kumealla haukullaan meidät emännälleen. Ursu todella kuulostaa isommalta kuin on. Ursu oli aluksi hieman ujo meitä vieraita kohtaan, mutta rohkaistui nopeasti ja pääsimme hieman Ursua rapsuttelemaankin. Ursu tosiaan hieman ujostelee vieraita, mutta kunhan Ursun antaa omaehtoisesti tulla tutustumaan, ei ujous kovin kauaa kestä ja pojasta kuoriutuu varsin valloittava kaveri.

Ursu on omassa laumassaan pomo ja on hyvin aktiivinen ja leikkisä kaveri. Ursu on lievästä ujoudestaan huolimatta melko vahvaluonteinen koira, joten Ursun tulevalla kodilla olisi hyvä olla monipuolisesti koirakokemusta ennestään. Ursu tulee mainiosti toimeen sekä koirien että kissojen kanssa. Ursun tulevassa kodissa olisikin hyvä olla omaa pihaa, tai muuten mahdollisuuksia aktivoida leikkisää ja energistä Ursua riittävästi. Ursun mieleen olisi myöskin varmasti mukava narttukaveri, koska on tottunut isossa laumassa elämään. Ursua ei luovuteta toisen uroksen kaveriksi.

Olisiko sinulla tarjota Ursulle aktiivinen, sitoutunut ja rakastava loppuelämän koti?

09.02.2013

Ursu on nyt vuoden ikäinen ja siirtyy jatkamaan kodinetsintää pienten aikuisten kategoriaan.

04.04.2013

Tapasimme maaliskuun puolessa välissä myös “makkaraperheen” koirat, joihin kuuluvat myös Suuret Pienet koirat Emil ja Ursu. Kokoa kummallakaan pojalla ei ole yli kymmentä kiloa tai 35 cm, mutta egoa ja asennetta sitäkin enemmän. Ursu on edelleen lauman kiistaton pomo ja Emil kirii hyvänä kakkosena. Yhdessä ne johtavat joukkoja, käskevät kuka syö missäkin, milloin on syytä haukkua varoituksia aidan vieressä ja kuka nukkuu milläkin paikalla. Molemmat pojat ovat itsevarmoja ja viisaita. Ne leikkivät, ihme kyllä, keskenään päivät pitkät ja vauhtia riittää, mutta toki välillä nuorten miesten egot kolahtavat yhteen ja syntyy rähinää. Vieraita ihmisiä kohtaan pojat ovat alkuun varautuneita, kaksikosta Emil tulee nopeammin tutustumaan ja Ursu pysyttelee uteliaana metrin päässä.

On ehdottoman tärkeää että näiden poikien tulevat kodit omaavat koirakokemusta ja kodeissa osataan asettaa selkeät rajat nuorille miehille. Ursua ja Emiliä ei tulla luovuttamaan toisten urosten kanssa samaan kotiin (ei siis myöskään yhteiseen kotiin) eikä ensimmäisiksi koiriksi.

Jos sinulla on sohvalla tilaa, koirakokemusta, päättäväisyyttä, aikaa ja halua haasteisiin, saattaisi Ursu olla juuri sinun koirasi. Lisätty uusia kuvia.

21.05.2013

Ursu on varattu Ranskaan.

05.08.2013

Ursu pääsi omaan kotiinsa Ranskaan.

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: