Kodin saanut koira: URSULA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Ursula

Ursula

 

 

URSULA

* Syntynyt 20.8.2014

* Narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

22.11.2014
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Yksi Kulkureiden yhteistyötahoista Romaniassa on OneVet-klinikka, jonka työntekijät käyvät  mm. viikottain hoitamassa koiria kunnallisella Rosiorin tarhalla. Rosiorissa elää tällä hetkellä noin 300 koiraa. Vieraillessaan Rosiorissa elokuussa 2014 OneVetin työntekijöiden, Dr. Adinan ja hoitaja Irinan luokse tuotiin kuusi parin viikon ikäistä koiranpentua, jotka olivat täynnä loisia ja muutoinkin huonossa kunnossa. Pentujen emä on tarhan pihalla vapaana elelevä noin 10kg narttu. Dr. Adina ja Irina antoivat pennuille ruokaa ja hoitivat niitä ja lopulta Irina päätyi ottamaan pallerot mukaan kotiinsa. Tätä kautta nämä onnekkaat pennut valikoituivat lopulta mukaan kansainvälisiin adoptioihin ja kaksi pennuista etsimään Kulkureiden kautta omaa kotiaan Suomesta.

Pennut saavat olla kotihoidossa Irinan luona niin kauan, että löytävät oman perheensä, joten niiden ei koskaan tarvitse kokea tarhaelämän kurjuutta. Pennuista onkin kasvanut ihmisten parissa varsin utelijaita ja leikkisiä, normaaleja koiralapsia. Ne ovat sosiaalisia ihmisten parissa ja ovat tottuneet myös kissoihin. Loiset on hoidettu pois, pennut ovat saaneet hyvää ravintoa ja niiden rokotusohjelma etenee suositusten mukaisesti. Suomeen ne ovat valmiita matkaamaan 11.12.2014 alkaen, saatuaan kaikki tarvittavat rokotukset.

Toinen Kulkureiden adoptio-ohjelmaan valikoituneista pennuista on kikkaratukkainen Ursula. Ursula on reipas ja leikkisä pikku-neiti. Ursulan tämän hetkisen koon ja pentueen emän kokoluokan huomioiden, Ursulakin tulee todennäköisesti jäämään pienehköksi. Sen aikuiskokoarvio on 10-12kg tietämillä.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Ursula saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Liina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Ursula tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 25% osuudella. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

29.11.2014
Ihana Ursula on varattu omaan kotiin.

28.12.2014
Hurmaava Ursula matkusti tänään Suomeen, neitiä kovasti jo odottaneen perheensä luokse. Onnellista elämää Ursula!

6.1.2015
Saimme kuulumisia Ursulan perheeltä:

Viikko on kulunut, ja Ursula on kotiutunut heti alusta asti. Ursula on ihana, tasapainoinen, “mukula”. Hyvin leikkisä ja varsinkin utelias pentu. Ruokailut 3 kertaa päivässä on mieluisia.
Nukkuma rytmi on ollut hyvä, mieluisin paikka päikkäreille on olohuoneen sohvan pääty takan lähellä. Kova on leikkimään, lempi lelut on jo tiedossa. Yö-unet Ursula ottaa todella hyvin omassa pedissä. Tämän aamuinen hammaspesu meni hyvin, vaikka se on vielä sellaista hammasharjan pureskelua. Olemme niin rakastuneita Ursulaan, että on todella vaikeaa pidätellä itseämme ettemme hemmottele tyttöä piloille.

Lisätty koti-kuvia Ursulasta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavaneläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija  M:lle.

Video pennuista.

Video pennuista.

Pennut leikkivät.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: