Enkelikoira: VÄINÖ S

Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
Kokoarvio:

 

27.1.2023
Väinöstä on tullut enkelikoira. Väinö ehti viettää omassa kodissaan rakastettuna perheen jäsenenä pitkän ajan. Lämpimät osanotot Väinön perheelle ja kiitos, kun annoitte hänelle rakastavan kodin vuosiksi <3 Lisätty muutama kuva Väinöstä.

7.2.2016
Romanian kaduilla elävistä koirista suurin osa on aivan yhtä ihmisrakkaita ja kesyjä kuin kotioloissa kasvaneet koirat. Päätyminen kodittomaksi on niille todella pelottavaa ja hämmentävää ja monille niistä selviytyminen omillaan on erittäin vaikeaa. Siksi monet niistä jäävätkin elämään lähelle ihmisasutusta huolimatta liikenteestä ja muista kaupungin vaaroista. Toisinaan näitä koiria kohtaa onni ja jokin tehdas tai muu yritys alkaa ruokkia niitä. Näin koirat jäävät asumaan tehtaan pihalle ja toimivat näin tietämättään alueen vahtikoirina.
Väinö ja sen neljä ystävää elivät tehdasalueen vahtikoirina. Koirista pidettiin suhteellisen hyvää huolta ja ne voivat alueella hyvin. Tehdas kuitenkin myytiin ja uusi omistaja soitti ensitöikseen rankkureille, jotta nämä hakisivat koirat pois. Onneksi yksi tehtaan työntekijöistä tunsi Kulkurien
yhteistyötarhaa Suflete Dragia ylläpitävän Anda Murgun. Anda haki heti tilanteesta kuultuaan nämä viisi herrasmiestä turvaan Sintestin tarhalle, jossa ne ovat nyt saaneet rauhassa reipastua ja sosiaalistua.

Sympaattinen Väinö on nyt asustellut Sintestin tarhalla vajaan vuoden ja alkuaikojen arkuus on selvästi vähentynyt. Se vaikuttaa sosiaalisesta ja tasapainoiselta urokselta, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Myös ihmisen rapsuteltavana Väinö viihtyy. Väinöstä saa rauhallisen, tyytyväisen ja pehmeähkön kuvan ja sen voisikin kuvitella sopivan monenlaiseen perheeseen. Nyt Väinöltä puuttuukin vain se ikioma perhe, joka huolehtisi siitä rakkaudella koko sen loppuelämän ajan.

Säkäkorkeudeltaan Väinö on noin 45-50 cm ja se painaa noin 17 kiloa.

25.3.2016
Väinö hurmasi jälleen vieraansa, kun aktiivimme tapasivat sen maaliskuussa. Sen iloinen vastaanotto sai kaikille hymyn huulille. Ihmisvieraita saadessaan Väinö hyörii ihmisten ympärillä häntä heiluen ja pyrkii kohteliaasti mutta määrätietoisesti saamaan huomiota vuoroin kultakin. Innostaan huolimatta Väinö on rauhallinen ja tasapainoisen oloinen. Aktiivimme saivat väännellä ja käännellä Väinöä mielensä mukaan eikä sitä haitannut lainkaan – päinvastoin huomio oli kovasti sen mieleen. Hammastarkistus sitä hieman jännitti, mutta silloinkin Väinö vain kohteliaasti astui kauemmas. Väinö on todella kiltti herrasmies, joka mielellään lähtisi jo oman perheensä elämää ilahduttamaan.

15.5.2016
Väinö odottelee ystäviensä kanssa edelleen tarhalla sitä omaa onnenpotkuaan. Sen upea luonne ei ole muuttunut mihinkään, vaan se on edelleen hyvin helpon ja tasapainoisen oloinen huoleton veijari. Uudet ihmiset Väinö ottaa vastaan suurella rakkaudella. Se hääräilee ihmisten välillä hakien vuoron perään jokaiselta vähän rapsutuksia ja huomiota. Se ei ole lainkaan ujo, mutta ei myöskään mitenkään riehakas tai vaativan oloinen. Tarhalla Väinö ei hauku juuri ollenkaan.

25.5.2016
Koti löysi koiransa ja Väinö matkustaa pian Suomeen ihka oikeaksi perheenjäseneksi.

6.8.2016
Eilisellä lennolla Suomeen saapui Suomeen ja omaan kotiinsa myös Väinö. Onnea matkaanne, Väinö ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Väinö saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Väinö on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustu huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kotiutuvan koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Väinön yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: