Päivitetty 15.09.2015

Kodin saanut koira: VANIL


Vanil4 0715

 

VANIL

* arvioitu syntymäaika 07/2014

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa.

 

 

 

06.04.2015
Vanil on löytynyt veljineen ja siskoineen hylätyn talon liepeiltä Bukarestista. Sisko Caynne, veljet Chili ja Pepper, sekä äiti Pisa majailivat roskakasassa talon lähettyvillä. Löytäjinä toimivat Asociatia A Doua sansan vapaaehtoiset ja niin Vanil päätyi Glinan tarhalle sisaruksineen turvaan. Sisko Cayenne on jo adoptio-ohjelmassamme ja äiti Pisa on adoptoitu Tanskaan. Nyt olisikin aika löytää mukavalle ja hurmaavalle Vanilille se oma koti.

Vanililla on nyt ikää n. 8 kk ja kokoa n. 50 cm ja painoa 17 kilon paikkeilla. Vanil on hyvin saksanpaimenkoiratyyppinen niin ulkonäöltään kuin luonteeltaakin. Vanil tullaan steriloimaan ennen Suomeen tuloa.

Vanil saattaa hieman pomottaa muita koiria, mutta ihmisen kanssa tyttö on supersosiaalinen ja reipas. Vanilin luonteensta löytyy myös älykkyyttä ja ihmisen kanssa tekemisen tahtoa, joten tyttö voisi sopia harrasteluunkin mitä mainioimmin. Maaliskuussa Kulkurien aktiviien tavatessa tytön, sai Vanil huimia hepuleita häkissään, kun ihminen sinne astui. Hetken kuluttua malttoikin jo hieman rauhoittua ja kun yritettiin nostaa syliin heitti maahan ihan löysäksi. Aktiivimme kuvailevat Vanilia iloiseksi ja aktiiviseksi veijariksi. Vanililla on suuri määrä energiaa, joten aktivointia ei voi liiaksi korostaa. Tarhalla Vanil ei haukkunut.

17.08.2015
Sosiaalinen ja reipas Vanil odottelee edelleen omaa kotiaan Glinalla. Touko- ja heinäkuussa Kulkurien aktiivit tapasivat myös Vanilin matkoillaan. Ihastuttava Vanil on sosiaalinen ja reipas, eikä jännitä vieraita lainkaan. Tyttö syöksyy selälleen jalkoihin ja vaatii rapsutuksia. Vanil on myös fiksu, tekee kaikkensa saadakseen namin ja tarjoaa erilaisia käytöksiä. Ihmiset ovat Vanilin mielestä parasta ikinä!. Vanil on vielä nuori, joten keskittymiskyky on mitä on, mutta varmasti johdonmukaisessa ja positiivisessa ohjauksessa tästä tytöstä saa mitä upeimman kaverin touhuun kuin touhuun.

06.09.2015
Vanil on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

12.9.2015
Vanil matkasi tänään kotiinsa Suomeen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Vanil saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vanil on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vanilin adoptiota hoiti Lilli Lanér.

Video Vanilista Glinan tarhalta 07/15

Kuvat aukeavat klikkamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.