Päivitetty 06.10.2021

Kotia etsivä koira: VERLA (Vinttaripentue) (Suomessa)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Turku)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

6.10.2021
Pian 5-vuotias Verla saapui Suomeen jo vuonna 2017 ollessaan alle vuoden ikäinen. Valitettavasti kaikki ei aina mene, kuten on suunniteltu – Verla on joutui vaihtamaan kotia itsestään riippumattomista syistä keväällä 2019. Verla sijoitettiin uudelleen syksyllä 2019, mutta valitettavasti se palautui takaisin yhdistykselle samana syksynä. Nykyisessä kotihoitopaikassaan Turussa Verla onkin asustellut joulukuusta 2019 lähtien eli jo yli puolentoista vuoden ajan. Verlan kohdalla ei ole valitettavasti tullut sitä oikeaa perhettä vastaan, joten sen kodin etsintä jatkuu edelleen kotihoidosta käsin. 

Millainen koira Verla sitten on? Puhutaan ensin kaikista niistä hyvistä puolista! Kotihoitaja kertoo, että arki on Verlan kanssa kokonaisuudessaan leppoista ja sujuu hyvin. Verlan kotihoitajat asuvat lähellä Turun keskustaa ja Verla onkin sopeutunut kerrostaloelämään – sitä eivät kiinnosta asunnossa sisällä rappukäytävästä tai ulkoa kuuluvat äänet. Verla pärjää hyvin yksin kotona. Verla antaa ihmisten tavaroiden olla rauhassa ja leikkii vain omilla leluillaan. Verla on todella älykäs ja oppii asioita hyvin nopeasti. Verla on lojaali omille ihmisilleen ja kotihoitajat saavatkin runsaasti rakkautta Verlalta. Verla on suuri tutkimusmatkailija ja se tykkää kovasti käydä lenkeillä erilaisissa paikoissa, myös jopa katselemassa kaupungin vilinää! 

Verlalla on elämässään oikeastaan kaksi haastetta: toinen on toiset koirat ja toinen vieraat ihmiset. Koirien ohittaminen lenkeillä ja etenkin omalla reviirillä eli pihassa sekä rappukäytävässä on Verlalle haasteellista. Verla saattaa helposti rähjätä toisille koirille. Verla ei ole kotihoidon aikana tavannut toisia koiria eikä se vaikuta siltä, että se kaipaisi koiraseuraa. Verlasta ei ole koirapuistokoiraksi ja toisiin koiriin tutustuttaminen pitää tehdä rauhassa. Verlaa jännittävät myös vieraat ihmiset sekä sisällä että ulkona. Tästä syystä Verlalle ei sovi sellainen koti, jossa käy jatkuvasti vieraita. Verlaa ei välttämättä ole järkevää tutustuttaa muihin kuin sellaisiin ihmisiin, jotka vierailevat usein ja muuten voi olla järkevämpää opettaa Verlalle omassa tilassa rauhassa olo vierailijoiden ajan.

Verla on vinttikoirille tyypillisesti herkkä ja saalisviettinen koira. Verla on myös epävarma. Kotihoitajat ovat oppineet elämään Verlan kanssa todella hyvin ja harjoittelun myötä Verlan lenkit sujuvatkin nykyään pääsääntöisesti hyvin. Verlan kanssa otetaan tarpeeksi tilaa, kun toisia koiria ja ihmisiä ohitetaan lenkeillä. Verlalle on myös opetettu erilaisia tukitaitoja, kuten kontaktin ottaminen ja poispäin kääntyminen. Verlalla pidetään aina kuonokoppaa varmuuden vuoksi päässä, jos sen kanssa kuljetaan vilkkaalla seudulla.

Verla etsii koirakokenutta aikuisperhettä, jossa ei ole pieneläimiä tai toisia koiria. Perheen asuinmuodolla ei ole merkitystä muuten kuin että ihan vilkkaimmalle alueelle tai suureen kerrostaloon Verlaa ei luovuteta. Paras asuinpaikka Verlalle olisi varmasti joko taajama-alueella tai jossain pienemmässä kaupungissa. Näistä ehdoista ollaan valmiita joustamaan, jos muuten oikea perhe osuu kohdalle. On hyvä, jos perheellä on kokemusta vinttikoirista jo entuudestaan ja jos ei ole, pitää perheen olla valmis tutustumaan vinttikoirien luonteeseen sekä käyttäytymiseen.  

Verla on kooltaan n. 52-55cm ja painaa 19kg.

Päivitykset

6.10.2021
Verla etsii edelleen omaa kotiaan. Mistähän se löytyisi?

Verla on ei ole mitenkään mahdoton koira – se ei nyt vaan oikein pidä vieraista ihmisistä tai toisista koirista. Verlalle on kuitenkin jo opetettu liuta erilaisia käytöksiä, joiden avulla sen kanssa arki sujuu vaivattomasti. Verla ottaa omalta ihmiseltään mielellään tukea vastaan, jos se ei ole itse oikein varma, miten toimia. Koirien suhteen on vaikea sanoa, miten Verla reagoisi, jos sitä lähtisi toisiin koiriin totuttamaan, koska kotihoidossa tähän ei ole ollut tarvetta. Ihmisiin Verla kuitenkin tutustuu omaan tahtiinsa ja tutustuttuaan se saattaakin helposti kerjätä ihmisiltä herkkuja sekä rapsutuksia.

Tässä muutamia hyviä puolia Verlasta: Arjessa Verla nukkuu 16-20 tuntia, pärjää yksin kotona mainiosti ja on sisäsiisti. Verlalla ei ole esiintynyt minkäänlaista resurssien vahtimista. Verla ei myöskään tuhoa mitään muuta kuin omia lelujaan. Verla on todella hiljainen koira ja yleensä haukahtelee sisällä vain esimerkiksi ovikellon soidessa. Verla ei ole mitenkään ääniherkkä.

Lisätty uusia kuvia Verlasta!

14.9.2021
Tarkennettu Verlan tietoja profiiliin.

6.9.2021
Lisätty videoita Verlan kotihoidon ajalta!

31.8.2021
Keskustelimme eilen Verlan kotihoitajan kanssa miten Verlalla nykyään menee. Kaiken kaikkiaan Verlalla menee kotihoidossa mainiosti ja puolentoista vuoden aikana kotihoitajat ovat saaneet luotua hyvän suhteen neitoon. Verla on sopeutunut kerrostaloelämään hyvin eivätkö sitä eivät kiinnosta kodin ulkopuolelta tulevat äänet. 

Suurin muutos kotihoidon aikana on ollut se, että Verla on alkanut rentoutua enemmän ulkona. Koska kotihoitajat asuvat lähellä Turun keskustaa, tulee ihmisiä koko ajan vastaan. Nykyään Verla ei enää jatkuvasti kyttää tuleeko joku jostain vaan osaa ottaa rennommin ja haistella lenkkien aikana. Sisäpiha-alueet ja rappukäytävä olivat myös Verlalle alussa todella vaikeita ja Verla rähisi jo silloin, jos se näki vilauksen ihmisestä. Tästä käytöksestä on päästy eroon harjoittelun ja riittävien etäisyyksien avulla. 

Käsittely Verlan kanssa onnistuu ihan hyvin. Kynsienleikkaamisessa käytetään aina superherkkua ja omaehtoisuutta on alettu harjoitella. Välillä Verlan kynnet on käyty leikkauttamassa Mustissa ja Mirrissä, se on sujunut hyvin. Omaehtoisuutta on myös harjoiteltu harjaamisessa ja fiksuna tyttönä Verla onkin saanut omaehtoisuudesta hyvin kiinni. Omaehtoisuus käsittelyssä on tärkeää herkälle Verlalle eikä vähiten siksi, että Verlalle tulee herkästi haavaumia jalkoihin, joita pitää sitten myös hoitaa. 

Ulkoilun suurin haaste on Verlalla edelleen toisille koirille haukkuminen, mutta tämänkin suhteen on tullut todella paljon edistymistä! Verla ei enää reagoi koiriin ollenkaan niin voimakkaasti kuin aiemmin ja palautuu tilanteista paljon nopeammin. Verla haukkuu lähinnä pienille koirille, jotka jäävät lähelle haistelemaan tai tuijottamaan tai isoille koirille. Haukkuminen on nykyään todella vähäistä ja jopa yhdellä haukahduksella saatetaan päästä tilanteista. Pienet koirat, jotka vain kulkevat ohi, Verla osaa jo ohittaa hienosti. Koirien lisäksi ulkona Verlaa jännittävät ihmiset, jotka kävelevät ihan suoraan kohti todella läheltä, mutta muuten Verla ei oikeastaan välitä ihmisistä. 

Ulkoilu Verlan kanssa toimii kotihoitajien kanssa, koska kotihoitajat ovat opettaneet Verlalle vahvat tukitaidot ulkoilun tueksi. Vaikeissa tilanteissa Verlaa pyydetään ottamaan kontakti tai Verlan kanssa tehdään U-käännös tilanteesta pois. Kotihoitaja toteaa, että on tärkeää olla tietoinen ympäristöstä, jotta pystyy ennakoimaan tilanteita mahdollisimman hyvin. Tulee kuitenkin muistaa, että Verla on tällä hetkellä todella vilkkaassa ympäristössä kotihoidossa, joten rauhallisemmalla alueella Verlan kanssa lenkkeily olisi varmasti helpompaa. Kotihoitaja onkin huomannut, että rauhallisemmalla alueella Verla ei reagoi ollenkaan niin vahvasti. 

Näykkiminen oli Verlalla vahva käytösmalli ennen kotihoitoon tuloa. Nyt, puolentoista vuoden aikana, Verla on näykkäissyt tasan kaksi kertaa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Verla ei enää koskaan tulisi näykkäisemään, jos sen asettaa liian vaikeaan tilanteeseen. Tästä syystä Verlalla käytetään varmuudeksi kuonokoppaa esimerkiksi uusia ihmisiä tavatessa ja vilkkailla alueilla ulkoillessa. 

Verla on sisällä löysä sohvaperuna, jos se on saanut tarpeeksi aktiviteettia. Kotihoitajat vievät Verlan 2-3 viikossa juoksemaan 15 metrin liinassa. Verla kaipaa touhuilua myös sisällä ja kotihoitajat ovatkin kehittäneet sille erilaista aktivointia sekä virikkeistämistä. Verla tykkää myös kovasti leikkimisestä ja saakin välillä hepuleita ja rallittaa täysiä ympäri asuntoa! Verlan mielestä on myös kivaa leikkiä erilaisilla leluilla. Myös kotihoitajat kelpaavat leikkikavereiksi. 

Ulkona Verlaa kiehtoo lintujen ja pupujen jahtaaminen. Onkin käynyt ilmi, että Verlalla on todella voimakas saalisvietti! Tästä syystä Verlaa ei ole juoksutettu vapaana vaan aina hihnassa. Verla pystyy hyppäämään todella korkealle, joten sille tuskin esimerkiksi koirapuiston aidat olisivat mikään este. Vaikka Verla onkin kiinnostunut pieneläinten saalistamisesta, ovat erilaiset luonnonäänet sille hyvin vieraita – niin citykoira siitä on tullut. Kun kotihoitaja on vieraillut vanhempiensa luona maalla, on Verlan jopa vaikeaa tehdä tarpeitaan!

Lisätty uusia kuvia Verlasta!

4.5.2021
Verla on kehittynyt aivan valtavasti ollessaan kotihoidossa. Se on ollut todella pitkään jo hoidossa, kun sopivaa kotia ei ole tullut vastaan. Verlalla on oma instagram tili, mistä pääsee seuraamaan tämän upean koiran elämää, kiitosta aktiiviselle kotihoitajalle joka on ollut aivan mieletön tuki ja turva Verlalle. Verla löytyy ig:stä seuraavan linkin takaa: https://instagram.com/verkkutherescue?igshid=1sqwn9ncxhoe1 .

On tärkeää muistaa että Verla on asunut nykyisessä hoitopaikassa jo reilusti yli vuoden joten käytös tulee varmasti olemaan hieman erilaista ensialkuun, uudessa ympäristössä ja uuden ihmisen kanssa. Lapsiperheeseen Verla ei luovuteta, eikä toisen koiran kaveriksi.

18.7.2020
Verla on yhä heinäkuussa kotihoitopaikassaan Turussa. Se on oppinut niin kovin paljon ja saanut niin hyvän perustan elämään hoitajansa avulla. Yksi erittäin tärkeä opittu taito on Verlalla kontaktissa seuraaminen. Verla kun saattaa reagoida yhä välillä muihin lenkkeilijöihin, koiriin tai puluihin, tämä taito on todella hyödyllinen ympäristössä jossa on enemmän häiriöitä.

Suurimpana haasteena tällä hetkellä on se, kun Verla saa vainun toisesta koirasta ulkona mutta ei näe sitä. Silloin Verlan kierrokset lähtee nousuun ja sen on vaikea rauhoittua ja keskittyä ulkoiluttajaansa. Tätä hoitoperhe työstää nyt.

11.6.2020
Verlalle on yhä etsinnässä se sopiva oma koti ja perhe. Verla on omilleen mitä rakastettavin kainalokaveri, joka lukee ihmistään kuin avointa kirjaa. Se rakastaa ulkoilua, niin kauan kun ulkoilu tapahtuu poissa kaupungin hälinästä. Lisätty uusi video Verlasta kastautumassa yhden reissun aikana.

8.3.2020
Verla on kerennyt asua hoitopaikassa jo reilut kaksi kuukautta. Sen kotihoitajat ovat harjoitelleet sen kanssa ihailtavasti kaikkea mahdollista, jotta sillä olisi rennompi ja varmempi tunne asioiden kohtaamisessa ja Verla onkin tehnyt hienoja edistysaskelia monessa asiassa. Vieraiden kanssa on hyvä yhä toimia niin, että heitä menee ulos vastaan Verlan kanssa ja myös sisällä ennakoi tilanteita, jotta Verla tietää mitä tapahtuu ja kerkee vaikka poistua tilanteesta jos jännittää.

3.2.2020
Verla on upea nuori koira, joka niin kovin mielellään on mukana omiensa kotitouhuissa. Se asustelee tällä hetkellä (3.2.2020) erittäin vilkkaalla alueella ja pärjää siihen nähden ulkonakin oikein mainiosti. Selvästi Verla kuitenkin rentoutuu ja nauttii eri tavalla, kun se pääsee lenkeille ns väljimille vesille, missä enemmän luontoa ja tilaa ympärillä.

Verla on täysin rento kotihoito perheensä kanssa ja hetki sitten tyttö pääsikin pieneen testiin, kun perheen miehen miespuolinen ystävä tuli kylään. Verla sai ensin tavata miehen ulkona, jonka jälkeen kaikki siirtyivät sisätiloihin. Näin kotihoitaja kertoo tapaamisesta: ” Verla ensiksi vähän varautuneesti vilkuili kauempaa sohvalla istuvaa  muukalaista mutta lopuksi innostui leikkimään jonka jälkeen olivat täysiö kavereita ja Verla kömpi jopa sohvalla vierailijan kainaloon nauttimaan rapsutuksia.”

21.12.2019
Verla on nyt, tammikuun 6.pv, asunut hoitopaikassa reilut kaksi viikoa. Se on tottunut hyvin ja nopeasti hoitajiinsa ja suhtautuu avoimesti ja luottavaisesti heihin. Verlalla oli aloitettu kuonokopan totuttelu, mutta se oli vielä kovin alkutekijöissä ja nykyiset hoitajat ovat hienosti jatkaneet harjoittelua ja nykyään Verla suhtautuukin todella hyvin ja neutraalisti koppaan. Kuonokoppa on Verlalla käytössä ulkona, sillä lenkeillä se saattaa käyttäytyä reaktiivisesti koirakohtaamisissa, jolloin sen kierrokset siis nousevat nopeasti ja silloin se saattaa kokea tarvetta purkaa oloaan tarttumalla hampailla johonkin. Verla kuitenkin palautuu kohtaamisista melko hyvin ja  nopeasti hoitajansa kertoman mukaan. Ulkona Verla siis kuitenkin vielä tällä hetkellä  on kovin erilainen kuin millainen se on sisätiloissa. Nykyinen asuinympäristö on vilkkaalla alueella ja sen nähden Verlalla menee kyllä todella hyvin, mutta selvästi stiä jännittää enemmän siellä kuin jos hoitajat ottavat sen mukaan autoon ja ajavat hieman rauhallisemmille alueille. Tällöin Verla kävelee paljon itsevarmemmin ja nuuskuttelee innostuneena ympäriinsä.

Uutena Vuotena Verla oli hoitajiensa kanssa Salon kansallispuistossa pahinta pauketta karussa. Siellä he olivat vaeltaneet pitkospuita pitkin, grillailleet ja kuunnelleet musiikkia. Verla oli ollut erittäin innostunut ja iloinen, reippaasti ja rohkeasti mennyt eteenpäin ja selkeästi nauttinut suuresti kun pääsi tallustelemaan myös hankalemmassa maastossa.

11.08.2019
Verla suuntasi perjantaina 9.8 kohti omaa kotia ja uusia seikkailuja. Onnea Verla ja perhe <3

04.08.2019
Verla on viimein varattu omaan kotiinsa <3

02.07.2019
Verla siirtyi kotihoitoon noin kuukausi sitten. Kotihoitopaikassaan Verla on jatkanut harjoittelua kohti vieläkin tasaisempaa kotikoiran elämää. Hihnaharjoitukset ovat edenneet mukavasti. Tietyt koirat pelottavat edelleen ja tällöin Verla reagoi. Ohituksen sujuvat selvästi paremmin, kun Verla saa tilanteessa aikaa ja tilaa. Toimivaksi tavaksi ollaan havaittu se, että Verlan kanssa siirrytään hieman sivummalle istumaan ja toinen koira menee ohi. Näin Verla saa rauhassa katsoa ja pohtia tilannetta. Toisen koiran mentyä ohi lenkki jatkuu normaaliin tapaan. Pahinta on, jos vastaan tuleva koira alkaa räyhäämään Verlalle. Tällöin Verla selvästi ahdistuu tilanteesta ja tarvitseekin tukea selviytyäkseen tilanteesta. Pelottavissa tilanteissa Verla automaattisesti siirtyy luottamansa ihmisen viereen kävelemään ja hieman tökkii kuonolla jalkaan.

Liian stressaavat ja pelottavat tilanteet Verla saattaa purkaa näykkäisemällä ja parasta aikaa tytön kanssa harjoitellaankin kuonokoppaa mukavaksi asiaksi. Näykkäisy kohdistuu aina pelottavaan asiaan, esimerkiksi toiseen koiraan tai liian äkkinisesti lähestyneeseen ihmiseen. Verla varmasti hyötyisi itsetuntoa kohottavasti treeneistä, jotta luotto pärjäämiseen vahvistuisi ja epävarmuus jäisi pikkuhiljaa taka-alalle.

Yksi suuri pelon aihe on edelleen isokokoiset koirat. Pienten koirien kanssa Verla tulee hyvin juttuun ja edellisessä kodissa Verlan lempi leikkikaverina toimikin mäyräkoira. Pienempi kokoinen kaveri voisikin olla hyvä juttu Verlan kannalta. Verla nauttisi kyllä varmasti myös perheen ainoana koirana.

Verla on myös päässyt harjoittelemaan enemmän julkisilla kulkemista ja neidistä onkin tullut kunnon konkari matkustamaan esimerkiksi bussissa. Verla tykkää istua ihmisen vieressä pankillä. Tämä varmasti tuo turvaa, sillä julkisissa kulkuvälineissä on kuitenkin paljon vieraita ihmisiä ja kokonaiskuva varmasti koiran mielestä aika rauhaton.

Verla tulee tarvitsemaan tulevalta omistajaltaan rauhallisuutta, varmuutta ja tukea silloin, kun sitä näyttää tarvitsevansa. Verlassa on hurjasti potentiaalia, mutta tällä hetkellä tytön kanssa täytyy edetä pienin askelin. Ihmisiä Verla rakastaa aivan älyttömästi ja oma ihminen onkin Verlalle kaikki kaikessa <3 Nyt Verlan enää tarvisi löytää se ikioma ihminen.

12.04.2019
Verla palaa itsestään riippumattomista syistä kotia etsiväksi koiraksi. Verla on asustellut jo yli puolitoista vuotta omassa kodissaan ja sillä aikaa oppinut hurjasti ja päässyt sisälle kotikoiran elämään. Verlalle etsitään perhettä, jossa ei olisi aivan pieniä lapsia, ollaan valmiita liikkumaan ja puuhaamaan koiran kanssa. Tuleva koti voisi mieluusti sijaita hieman kauempana kaupungin hälinästä ja oma aidattu piha olisi enemmän kuin täydellinen lisä. Kotona voisi olla myös odottamassa joku mukava pienempi koirakaveri.

Näin nykyinen perhe kertoo Verlasta:
” Verla on todella ihmisrakas, ja sille on tärkeä saada olla ihmisten vieressä – myös sylissä, jos se siihen mahtuu. Eroahdistusta oli hieman Suomeen saapuessaan, mutta se saatiin nopeasti koulutettua pois, ja Verla viihtyykin mm. työpäivän ajan hyvin itsekseen ja osaa tarvittaessa vetäytyä rauhoittumaan omaan petiin. Tarvitsee kuitenkin arjessa paljon liikuntaa ja aivotyöskentelyä, ettei tylsisty kotona yksin ollessaan ja ala etsimään itselleen tekemistä. Verla on saanut olla sohvalla, mutta oppinut nukkumaan yöt omassa pedissään. Verla myös antaa aamuisin jatkaa unia, mikäli herätyskello on soinutkin liian aikaisin, ja sopeutuu hyvin arkirytmin muutoksiin.

Verla on nopea oppimaan uutta, mutta hihnakäytöksen kanssa on vielä tehtävää. Kovan metsästysvietin vuoksi Verla saattaa yllättäen yrittää sännätä jänisten/oravien/lintujen perään, joten sen kanssa on tässä vaiheessa vielä osattava vähän ennakoida. Muita koiria kohtaan esiintyy joskus arkuutta, mikä näyttäytyy joskus riehumisena tai remmirähjäämisenä. Kuitenkin useimmiten koiraan tutustuessaan sen arkuus häviää ja olisi mielellään alkamassa leikkimään. Leikeissään Verla voi olla aika kohlo ja raju, sekä ihmisten että muiden koirien kanssa. Arkuus tuo kuitenkin haastetta arkeen siinä mielessä, että Verlaa ei kovin helpolla saa koirapuistoon, sillä sitä pelottavat erityisesti vapaana olevat koirat, joten sen juoksuttamisessa joutuu käyttämään luovuutta. Koska energian purkaminen juoksemisen kautta on Verlan kohdalla ihan elinehto, olisi toiveena että uudessa kodissa olisi joko oma piha tai muu alue, jossa juokseminen mahdollistuisi. Koirapuistoon menemisessä rohkeutta voisi tuoda se, mikäli perheessä olisi toinen koira.

Verla on hyvin läsnäoleva ja herkkä koira, joka osaa lukea omistajaa todella hyvin. Verlan tunneälykkyyttä korostaa myös sen kyky kommunikoida omia tarpeitaan. Ollut sisäsiisti heti Suomeen saavuttuaan, ja ilmoittaa kyllä mikäli on päästävä ulos. Vinttikoiran luonne tulee Verlalla esiin sen jääräpäisyydessä, vaikkakin nameilla ja ruualla se on useimmiten lahjottavissa. Verla on ihanan reipas koira ja on aina innokas lähtemään reissuun. Autolla ja veneellä matkustaminen sujuu hyvin; julkisilla liikennevälineillä kulkemista on harjoiteltu aika vähän. ”

31.08.2017
Verla saapui omaan kotiinsa 28.08. Onnea Verla ja perhe <3

01.08.2017
Vinttaripentueen pienelle jännäilijälle, Verlalle, kautautuu tänään iloisia uutisia. Se ollaan varattu omaan kotiinsa, jonne se pääsee opettelemaan kotikoiran elämää pienin askelin <3

31.3.2017
Verla astui adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Verla saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Verla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Verlan yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.
(Yhteyshenkilönä toiminut Nora Anttila,  uudelleensijoitusta hoisi Mia Takolander 28.8.2021 asti.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa