Päivitetty 11.08.2019

Kodin saanut koira: VERLA (Vinttaripentue), SUOMESSA


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Turku)
steriloitu

 

 

 

31.03.2017
(päivitetty 02.07.2019)
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Vuoden 2017 alussa Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Nämä 11 onnekkasta viikaria pääsivät aloittamaan kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme ja jokainen löysi loppujen lopuksi oman kotinsa.

Verla on yksi ensimmäisistä Vinttaripentueesta Suomeen adoptoiduista koirista. Verla onkin saanut nauttia kotikoiran elämästä jo hyvän tovin ja se on ollut syvästi rakastettu perheenjäsen. Verlasta itsestään riippumattomista syistä se kuitenkin joutuu nyt vaihtamaan kotia. Nykyinen perhe kuvailee Verlaa todella tunneälykkääksi ja ihmisrakkaaksi koiraksi, joka rakastaa läheisyyttä. Verla on reipas, energinen ja nopeasti oppiva neitokainen. Verla on täysin sisäsiisti ja osaa matkustaa autossa sekä veneessä pitkiäkin matkoja. Hihnakäytöksessä Verlalla on vielä hieman työstettävää. Haukkumista esiintyy aivan todella harvoin, oikeastaan vaan silloin, jos Verla pelästyy. Arkuutta Verlalla esiintyy hieman toisia, varsinkin vapaana-olevia, koiria kohtaan. Päästyään tutustumaan ja toteamaan, että kavereita tässä ollaan, Verlalle iskeekin leikki-vaihde päälle samantien.

Harkitessasi Verlan adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä verlan rotuperimässä on vahvasti vinttikoiraa.

Saalisviettinsä vuoksi Verlaa ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

11.08.2019
Verla suuntasi perjantaina 9.8 kohti omaa kotia ja uusia seikkailuja. Onnea Verla ja perhe <3

04.08.2019
Verla on viimein varattu omaan kotiinsa <3

02.07.2019
Verla siirtyi kotihoitoon noin kuukausi sitten. Kotihoitopaikassaan Verla on jatkanut harjoittelua kohti vieläkin tasaisempaa kotikoiran elämää. Hihnaharjoitukset ovat edenneet mukavasti. Tietyt koirat pelottavat edelleen ja tällöin Verla reagoi. Ohituksen sujuvat selvästi paremmin, kun Verla saa tilanteessa aikaa ja tilaa. Toimivaksi tavaksi ollaan havaittu se, että Verlan kanssa siirrytään hieman sivummalle istumaan ja toinen koira menee ohi. Näin Verla saa rauhassa katsoa ja pohtia tilannetta. Toisen koiran mentyä ohi lenkki jatkuu normaaliin tapaan. Pahinta on, jos vastaan tuleva koira alkaa räyhäämään Verlalle. Tällöin Verla selvästi ahdistuu tilanteesta ja tarvitseekin tukea selviytyäkseen tilanteesta. Pelottavissa tilanteissa Verla automaattisesti siirtyy luottamansa ihmisen viereen kävelemään ja hieman tökkii kuonolla jalkaan.

Liian stressaavat ja pelottavat tilanteet Verla saattaa purkaa näykkäisemällä ja parasta aikaa tytön kanssa harjoitellaankin kuonokoppaa mukavaksi asiaksi. Näykkäisy kohdistuu aina pelottavaan asiaan, esimerkiksi toiseen koiraan tai liian äkkinisesti lähestyneeseen ihmiseen. Verla varmasti hyötyisi itsetuntoa kohottavasti treeneistä, jotta luotto pärjäämiseen vahvistuisi ja epävarmuus jäisi pikkuhiljaa taka-alalle.

Yksi suuri pelon aihe on edelleen isokokoiset koirat. Pienten koirien kanssa Verla tulee hyvin juttuun ja edellisessä kodissa Verlan lempi leikkikaverina toimikin mäyräkoira. Pienempi kokoinen kaveri voisikin olla hyvä juttu Verlan kannalta. Verla nauttisi kyllä varmasti myös perheen ainoana koirana.

Verla on myös päässyt harjoittelemaan enemmän julkisilla kulkemista ja neidistä onkin tullut kunnon konkari matkustamaan esimerkiksi bussissa. Verla tykkää istua ihmisen vieressä pankillä. Tämä varmasti tuo turvaa, sillä julkisissa kulkuvälineissä on kuitenkin paljon vieraita ihmisiä ja kokonaiskuva varmasti koiran mielestä aika rauhaton.

Verla tulee tarvitsemaan tulevalta omistajaltaan rauhallisuutta, varmuutta ja tukea silloin, kun sitä näyttää tarvitsevansa. Verlassa on hurjasti potentiaalia, mutta tällä hetkellä tytön kanssa täytyy edetä pienin askelin. Ihmisiä Verla rakastaa aivan älyttömästi ja oma ihminen onkin Verlalle kaikki kaikessa <3 Nyt Verlan enää tarvisi löytää se ikioma ihminen.

12.04.2019
Verla palaa itsestään riippumattomista syistä kotia etsiväksi koiraksi. Verla on asustellut jo yli puolitoista vuotta omassa kodissaan ja sillä aikaa oppinut hurjasti ja päässyt sisälle kotikoiran elämään. Verlalle etsitään perhettä, jossa ei olisi aivan pieniä lapsia, ollaan valmiita liikkumaan ja puuhaamaan koiran kanssa. Tuleva koti voisi mieluusti sijaita hieman kauempana kaupungin hälinästä ja oma aidattu piha olisi enemmän kuin täydellinen lisä. Kotona voisi olla myös odottamassa joku mukava pienempi koirakaveri.

Näin nykyinen perhe kertoo Verlasta:
” Verla on todella ihmisrakas, ja sille on tärkeä saada olla ihmisten vieressä – myös sylissä, jos se siihen mahtuu. Eroahdistusta oli hieman Suomeen saapuessaan, mutta se saatiin nopeasti koulutettua pois, ja Verla viihtyykin mm. työpäivän ajan hyvin itsekseen ja osaa tarvittaessa vetäytyä rauhoittumaan omaan petiin. Tarvitsee kuitenkin arjessa paljon liikuntaa ja aivotyöskentelyä, ettei tylsisty kotona yksin ollessaan ja ala etsimään itselleen tekemistä. Verla on saanut olla sohvalla, mutta oppinut nukkumaan yöt omassa pedissään. Verla myös antaa aamuisin jatkaa unia, mikäli herätyskello on soinutkin liian aikaisin, ja sopeutuu hyvin arkirytmin muutoksiin.

Verla on nopea oppimaan uutta, mutta hihnakäytöksen kanssa on vielä tehtävää. Kovan metsästysvietin vuoksi Verla saattaa yllättäen yrittää sännätä jänisten/oravien/lintujen perään, joten sen kanssa on tässä vaiheessa vielä osattava vähän ennakoida. Muita koiria kohtaan esiintyy joskus arkuutta, mikä näyttäytyy joskus riehumisena tai remmirähjäämisenä. Kuitenkin useimmiten koiraan tutustuessaan sen arkuus häviää ja olisi mielellään alkamassa leikkimään. Leikeissään Verla voi olla aika kohlo ja raju, sekä ihmisten että muiden koirien kanssa. Arkuus tuo kuitenkin haastetta arkeen siinä mielessä, että Verlaa ei kovin helpolla saa koirapuistoon, sillä sitä pelottavat erityisesti vapaana olevat koirat, joten sen juoksuttamisessa joutuu käyttämään luovuutta. Koska energian purkaminen juoksemisen kautta on Verlan kohdalla ihan elinehto, olisi toiveena että uudessa kodissa olisi joko oma piha tai muu alue, jossa juokseminen mahdollistuisi. Koirapuistoon menemisessä rohkeutta voisi tuoda se, mikäli perheessä olisi toinen koira.

Verla on hyvin läsnäoleva ja herkkä koira, joka osaa lukea omistajaa todella hyivn. Verlan tunneälykkyyttä korostaa myös sen kyky kommunikoida omia tarpeitaan. Ollut sisäsiisti heti Suomeen saavuttuaan, ja ilmoittaa kyllä mikäli on päästävä ulos. Vinttikoiran luonne tulee Verlalla esiin sen jääräpäisyydessä, vaikkakin nameilla ja ruualla se on useimmiten lahjottavissa. Verla on ihanan reipas koira ja on aina innokas lähtemään reissuun. Autolla ja veneellä matkustaminen sujuu hyvin; julkisilla liikennevälineillä kulkemista on harjoiteltu aika vähän. ”

31.08.2017
Verla saapui omaan kotiinsa 28.08. Onnea Verla ja perhe <3

01.08.2017
Vinttaripentueen pienelle jännäilijälle, Verlalle, kautautuu tänään iloisia uutisia. Se ollaan varattu omaan kotiinsa, jonne se pääsee opettelemaan kotikoiran elämää pienin askelin <3

——————————————————————————-

Verla saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Verla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.