Päivitetty 23.04.2015

Kodin saanut koira: VEVE


Veve auton kyydissä

Veve auton kyydissä 12/2014

VEVE

* n.1-v

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

13.12.2014
Eläinsuojelija Alina Murgu löysi tämän, hylätyn pienokaisen, kadulla. Veve on arvioltaan hieman päälle 1-v ja painaa tällä hetkellä n.5,2kg. Veve vietiin eläinlääkärille tarkastettavaksi, rokotettavaksi ja steriloitiin samalla.

Veve on tullut hyvin toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa, sekä on myös osoittautunut hyvin ihmisrakkaaksi. Veve ei pidä paljon meteliä itsestään, vaikuttaa erittäin kiltiltä ja nöyrältä nuorelta neitokaiselta. Veve on hetken ollut kerrostaloasunnossa mutta tulee siirtymään nyt tarhalle, odottamaan sitä loppuelämän kotia.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole Vevelle välttämättä tuttuja, vaikka sillä olisi koti ollutkin, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että Veven kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Veve saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Veve on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

14.12.2014
Emme tällä hetkellä ota vastaan lisää kyselyitä Vevestä. Kiitoksia osoitetusta mielenkiinnosta 🙂

15.12.2014
Vevelle löytyi se oma Koti jossa saa nauttia elämästä, rakastettuna perheenjäsenenä 🙂

21.2.2015
Veve on vihdoinkin kotona <3

23.4.2015
Veven perhe ilahdutti meitä seuraavilla kotikuulumisilla, kuvien kera:

” Moikka,
tässä vihdoin kuulumisia 🙂 Meillä menee kyllä älyttömän hyvin! Veve tuntu kotiutuvan heti meille, niin iloinen ja ihmisrakas! Änkee syliin ja olisi siinä vaikka maailman tappiin saakka. Ei yhtään aristele vieraita ihmisiä eikä koiria. Clemi tuntuu olevan oikein Veven idoli 😀

Se matkii Clemiä koko ajan, mikä on kyllä helpottanut kouluttamista. Menee Clemin perässä pissalle pihalla ja hihnalla kävely on sujunut ilman ongelmia, kun seuraa Clemiä. Ollaan uskallettu pitää Veveä myös vapaana lenkillä, kun kulkee nätisti melko lähellä ja on oppinut tänne-käskyn. Viime päivien aikana olemme tarkoituksella pitäneet Veveä ihan lyhyitä aikoja myös yksin, jotta tottuisi myös yksinoloon jos semmoisia tilanteita sattuu tulemaan, että Clemi ei aina ole samassa paikkaa.

Alkuun Clemi ei oikein innostunut pikkukaverista, mutta melko pian hyväksy uuden asukkaan ja ovat jo keskenään paljon leikkinytkin.

Maanantaina kävimme eläinlääkärissä perusterveystarkastuksessa ja hammaskiven poistossa. Sydän kuullosti hyvältä ja muutenkin kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Ainut mitä pitää hieman tarkkailla on yksi hammas, joka on kalvanut ikeneen. Jos se alkaa aristamaan, niin tarvii poistatuttaa se. Hampaat oli muutenkin vähän vinksin vonksin, mutta syöminen sujuu ongelmitta. Pikkuhiljaa ollaan siirrytty Barffiin ja hyvin tuntuisi maistuvan ja vatsa sitä kestävän. Ruuan perään Veve onkin melko perso ja tänään meni vieraille tarkoitettu kylmäsavulohi ruissipsit parempiin suihin kun jäi hetkeksi pöydälle 🙂 Melko apina tuo Veve on muutenkin, kiipeilee välillä missä sattuu 😀 “.

Veven varaajana toimi Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.