Päivitetty 13.10.2023

Kotia etsivä koira: WAKANDA (Suloiset Huijarit)


Syntymäaika: 10/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

19.7.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Suloiset huijarit eli Wakanda ja Marvel ovat osa neljän koiran pentuetta, joita on hoitanut kaksi emoa yhdessä. Pentue tavattiin yhdistyksen vaikuttaja matkalla kesäkuussa 2023. Pentue oli tarhalla vierailijoiden mielestä hupaisa sakki, sillä yksi pentu näytti ihan bordercollielta (Wakanda), yksi corgilta, yksi kultaiseltanoutajalta ja yksi novascotiannoutajalta (Marvel). Tämän vuoksi pentuja alettiin kutsua leikkisästi huijaripennuiksi. Kaksi muuta sisarusta ovat löytäneet jo kodin Saksasta ja Marvel sekä Wakanda valikoituivat Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Wakanda on selkeästi eri näköinen kuin muut pentueen jäsenet ja luonteeltaan myös varautunein. Tyttö on aktiivien mukaan hyvin bordercolliemainen liikkeiltään ja käytökseltään. Wakanda piti vierailijoihin koko ajan noin metrin pituisen välin, mutta oli heistä kuitenkin kovin kiinnostunut. Tyttö haisteli vieraat mielellään takaapäin ja osasi taitavasti mitata matkaa ja päätellä, mistä on turvallista tulla haistelemaan ja syömään nameja. Tarkkasilmäisenä katsoo myös mihin sisarukset tiputtelivat nameja ja kävi hakemassa ne empimättä. Wakandaa kuvaillaankin fiksuksi ja herkäksi tytöksi.

Wakandalle etsitään osaavaa ja sitoutunutta perhettä, jossa sille tarjotaan aikaa ja tukea uuden elämän alkutaipaleella. Wakandaa ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Herkkänä tyttönä Wakanda tarvitsee rinnalleen reippaan koirakaverin opastamaan uuden elämän alussa. Kotona Wakanda tulee todennäköisesti tarvitsemaan liikuntaa ja muuta lajityypillistä toimintaa sekä rauhassa ja yhdessä oloa, mutta esimerkiksi monet harrastukset, kuten agility saattaa olla liikaa herkälle Wakandalle. Tytöllä ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki kotikoiralle normaalit asiat ovat sille uusia sekä todennäköisesti jännittäviä. Wakanda tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa sekä kärsivällisyyttä. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Kooltaan Wakanda on noin 15 kg ja 45 – 50 cm.

Päivitykset:

19.7.2023
Wakanda aloitti oman etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Wakanda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Wakanda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.