Kodin saanut koira: MARVEL (Suloiset Huijarit)

Syntymäaika: 10/2022
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Kuopio)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

14.12.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Suloiset huijarit eli Marvel ja Wakanda ovat osa neljän koiran pentuetta, joita on hoitanut kaksi arkaa emoa yhdessä. Pentue tavattiin yhdistyksen vaikuttaja matkalla kesäkuussä 2023. Pennut oli tarhalla vierailijoiden mielestä melko hupaisa sakki, sillä yksi pentu näytti ihan bordercollielta (Wakanda), yksi corgilta, yksi kultaiseltanoutajalta ja yksi novascotiannoutajalta (Marvel). Tämän vuoksi pentuetta alettiin kutsua leikkisästi huijaripennuiksi. Kak onkosi muuta sisarusta ovat löytäneet jo kodin Saksasta ja Marvel ja Wakanda valikoituivat Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Marvel on luottavaisen ja avoimen oloinen pojan koltiainen, joka on erittäin innostunut herkuista. Marvel ei varmasti jätä mahdollisuutta saada nameja käyttämättä, vaan onkin melkoinen takiainen, kun huomaa, että jollakulla on nameja taskussa. Poika ei tunnu pitävän käsittelyä mitenkään ikävänä asiana, vaan antaa aktiivien käsitellä itseään miten vain. Tätä poikaa ei tunnu huolet painavan ja se elelee sopuisasti koiraporukassa.

Marvel sopisi todennäköisesti monenlaiseen ympäristöön ja perhekokoonpanoon. Kotona Marvel tulee tarvitsemaan liikuntaa ja muuta lajityypillistä toimintaa, mutta myös rauhassa ja yhdessä oloa. Hulivilillä ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki kotikoiralle normaalit asiat ovat sille uusia sekä osa todennäköisesti jännittäviä. Marvel tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa sekä kärsivällisyyttä, mutta varmasti myös ripauksen huumorintajua. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Marvel saapui marraskuussa 2023 kotihoitopaikkaan oltuaan kodissa viikon. Koti ei pystynyt valitettavasti henkilökohtaisista syistä enää pitämään poikaa. Marvel on hyvin koiramainen ja pentumainen koira, joka haluaa puuhata ihmisen kanssa ja nukkua ihmisen lähellä. Marvelin isoin haaste on vieraat ihmiset, jotka epäilyttävät häntä. Ulkoilussa ja vieraiden tulemisessa kotiin on siis vielä opettelemista, ja pojalle onkin annettava ymmärrystä näiden suhteen. Onneksi herkut maistuvat ja häntä pystyy lahjomaan niillä. Marvel pitää toisten koirien kanssa leikkimisestä ja uudessa kodissa olisikin hyvä olla koiraseuraa. Marvel on vielä nuori ja aktiivinen koira, ja vaatii tarpeeksi huomiota osakseen. Hän osaa olla aktiivinen itsekseenkin, ja tarvitseekin tarpeeksi leluja ja aktiviteettejä, jotta ihmisten tavarat säilyvät koskemattomina.

Kooltaan Marvel on noin 38-40 cm ja 16 kg.

Päivitykset:

15.12.2023

Marvel on matkannut omaan kotiinsa. Onnea uusiin seikkailuihin Marvel! <3

14.12.2023

Marvel on varattu omaan kotiinsa ja pääseekin muuttamaan jo tällä viikolla.

28.11.2023

Marvelilla on sujunut hyvin kotihoitopaikassaan. Hän tykkää leikkiä ja makoilla kotihoitopaikan toisen koiran kanssa.

Yleisesti Marvel on utelias, leikkisä, sosiaalinen ja oikea sylihiiri. Hän haukkuu lähinnä vain ulkona silloin, kun on epävarma sekä ovikellon soidessa, muuten on aika hiljainen koira.

Marvel on ehtinyt nähdä jo jonkin verran vieraita koiria ja ihmisiä. Koirat ovat tosi kiva juttu, kunhan ensin tutustuu hetken. Vieraat ihmiset sen sijaan ovat edelleen epäilyttäviä. Marvelia voisi ajatella monenlaiseen kotiin, mutta kodin lähettyvillä olisi hyvä olla vähän rauhallisempi alue ulkoiluja varten. Marvel arvostaisi kovasti koirakaveria tulevassa kodissa. Mikäli koirakaveria ei ole tulevassa kodissa, niin kodin olisi vähintäänkin oltava elämäntyyliltään aktiivinen, koska aktiivisuutta Marvelissa riittää.

Marvel on päässyt opettelemaan kynsienleikkuuta, mikä on mennyt hyvin. Myös ruoka maistuu äärimmäisen hyvin. Ruokahetket on Marvelille pyhä asia, ja hänelle onkin taattava ruokarauha. Marvel vaikuttaisi olevan aikalailla jo sisäsiisti.

Lisätty Marvelista pari kuvaa, joissa hän hengaa kotihoitopaikan oman koiran kanssa.

16.11.2023

Marvel palautui yhdistykselle itsestään riippumattomsita syistä ja saapui kotihoitopaikkaan Kuopioon reilu viikko sitten. Marvel syö ja nukkuu hyvin kotihoitopaikassa, ja tykkää myös leikkiä kotihoitopaikassa asuvan toisen koiran kanssa sekä leluilla.

Luonteeltaan Marvel on energinen, utelias ja hyvin pentumainen. Tämän lisäksi hän on huomionkipeä ja tykkää nukkua ihmisen kainalossa. Marvel repii terrierimäisesti lelut palasiksi ja hänellä on tapana varastella tavaroita petiinsä. Ruokahalua myös löytyy.

Kotihoitajan mukaan poika pärjää mainiosti, joskin joka päivä tulee vastaan uusia juttuja. Marvel ulkoilee jo melko hyvin, vaikka ulkoiluvarusteet eivät vielä olekaan kaikkein mukavin juttu. Ulkona jotkut jutut vielä ihmetyttävät, ja tällöin Marvel pysähtyy ulkona epävarmuuttaan. Marvel on osannut kotihoitopaikassa tehdä tarpeensa ulos. Vieraat miehet ja lapset ovat Marvelin mielestä epäilyttäviä, ja ne saavatkin osakseen haukkumista. Myös kotipihan ohittavat ihmiset ovat vähän epäilyttäviä, ja Marvel vaikuttaakin hyvältä vahtikoiralta.

12.11.2023

Marvel palaa kotia etsiviin. Päivitystä pojasta on tulossa lähipäivinä.

28.10.2023
Marvel saapui Suomeen.

5.9.2023
Suloinen Marvel on varattu ikiomaan kotiin, onnea <3

19.7.2023
Marvel aloitti oman etsimisen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Henna Peltokorpi

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: