Päivitetty 10.09.2023

Varattu koira: MAUSTEPAPPA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.5.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Voihan ihana seniori-ikäinen Maustepappa! Ennen kuin Maustepappa löysi tiensä Carpen tarhalle, eleli ja vaelsi hän kylillä kulkurina. Maustepappa on varmasti kohdannut jonkin verran ikävää kohtelua kylän ihmisiltä, sillä Romaniassa ihmiset häätävät melko agressiivisesti katukoirat pois omilta pihoiltaan käyttäen apunaan lapiota tai harjaa. Tästä huolimatta Maustepappa on elämäniloinen ja hieman “mausteinen” vanhempi, elämää jo hyvin nähnyt ja kokenut seniorikoira, joka nyt kuitenkin etsii sitä lopullista omaa kotia ja perhettä, jotka häntä ei häädä karkuun lapiolla sohien. Maustepapan häkissä asuu monia koiria, eikä hän siedä paljoakaan muiden koirien liiallista läheisyyttä tai haukuntaa (tästä nimi Maustepappa tuleekin), sillä hän komentaa melko ärhäkkäästi häkkikavereitaan, jotka käyvät tämän seniorin hermoille. Maustepappa etsii kotia, jossa saa olla ainoana silmäteränä ja näin saa jakamattoman huomion.

Namit maistuvat tälle seniorille ja se on kotiutusta ajatellen erittäin hyvä asia. Herkut todella motivoivat tätä pappaa. Maustepapan mielestä parasta on olla kiinni ihmisessä ja mahdollisesti saada tältä nameja -ainakin niitä hän kovasti toivoo ja odottaa. Maustepapan hampaat ovat niin sanotusti “seniori kunnossa”, eli hammasremonttiin tulevan perheen tulee varautua. Muuten tämä pappa tuntuu olevan erittäin elämäniloinen ja vetreä, ja näemmekin, että hänestä on loistavaksi kaveriksi niin mökille nautiskelemaan kuin puistoon piknikille tai vaihtoehtoisesti pallon perässä juoksemaan -ja nimenomaan ainoaksi koiraksi.

Tavatessa Maustepappa ei hauku. Hän on aivan ihastuttava seniori pappa, joka ehdottomasti ansaitsee oman loppuelämän kodin, jossa hän saa aikaa, turvaa sekä ympärilleen rescuekoiraa ymmärtävän oman ihmisen tai ihmiset -ja tietenkin paljon niitä kovasti odotettuja herkkuja. On tärkeää muistaa ja ymmärtää, että Maustepapalla tuskin on mitään kokemusta kotikoirana elosta, joten valjaat, hihnassa kävely, sisäsiisteys ja niin edelleen on kaikki täysin uutta sille, joten on ehdottoman tärkeää olla asettamatta suuria odotuksia ja tavoitteita Maustepapan ensimmäisten kuukausien kotona olemiseen.

Maustepappa on aikuinen seniorikoira, noin 10-vuotias ja painaa 12 kg. Korkeutta papalta löytyy 42 cm.

Päivitykset

24.7.2023
Maustepappa on varattu omaan kotiin. Nyt alkaa pitkä odotus! Eipä tiedä Maustepappa vielä, että millainen elämä häntä odottaakaan.

5.5.2023
Maustepappa aloittaa oman kodin etsinnän ja odottaa innolla, että hän pääsee omaan rauhaan ja eroon häkissä olevista nuoremmista äänekkäistä kavereista, jotka niin herkästi käyvät seniorin hermoille.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maustepappa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maustepappa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen
Ota yhteyttä linda.nirkkonen@kulkurit.fi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.