Kodin saanut koira: ELIZIA

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.9.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Herttainen Elizia on viettänyt lähes koko elämänsä tarhalla. Ensin kaksi vuotta kunnallisen koiratarhan kalseassa häkissä, mistä Ioana lopulta pelasti Elizian hoiviinsa Cosoban tarhalle kolme vuotta sitten. Ujoudestaan johtuen Elizia on kuitenkin jäänyt tarhalla varjoon, eikä siitä ole saatu tarpeeksi tietoa jotta se olisi voitu aiemmin ottaa adoptio-ohjelmaan.

Aktiiviemme vieraillessa Ioana Bodean koirien luona syyskuussa Elizia kuitenkin vihdoin sai mahdollisuuden. Tavatessa Elizia oli rauhallisen ja lempeän oloinen mummo, joka oli kiinnostunut sitä tapaamaan tulleista ihmisistä ja näiden herkuista, mutta suora kosketus ja lähestyminen olivat siitä ymmärrettävästi jännittävää.

Elizia asuu aran uroskoiran kanssa ja yhteiselo sujuu sopuisasti. Uskomme Elizian tulevassa kodissaan hyötyvän reippaamista lajitovereista, jotka voisivat näyttää Elizialle mallia kotikoiran tapoja opetellessa ja maailmaan tutustuessa. Elizia tulee varmasti tarvitsemaan aikaa ja tilaa totutellessaan uuteen elämään kaikkien tarhalla vietettyjen vuosien jälkeen.

Elizia haukkuu tarhalla jonkin verran häkin ulkopuolella liikkuville muille koirille, mutta ei silti vaikuta mitenkään erityisen haukkuherkältä tyypiltä.

Elizia on tuhdissa kunnossa, ja painaa lähemmäs 30 kiloa vaikka korkeutta on vain noin 50 cm. Mummukka onkin kunnon kuntokuurin tarpeessa.

Päivitykset

16.12.2023

Onnekas Elizia on viimein matkustanut omaan kotiinsa viettämään ansaittuja eläkepäivä sohvan nurkkaan! Onnea Elizia ja perhe!

5.9.2023

Ihastuttava Elizia pääsee viettämään eläkepäiviään oman perheen luokse Suomeen!

3.8.2023

Kun aktiivit toukokuun reissulla tulivat Elizian aidan luo, niin Elizia on huolestuneen näköinen. Menee taaemmaksi häkissä, kun sinne mennään sisään. Kun namit otetaan esiin ja niitä aletaan heitellä, Elizia alkaa kuitenkin tulla koko ajan lähemmäs. Hän on ainakin rohkeampi kuin häkkikaverinsa. Ei hauku tavattaessa ja on muutenkin hiljaisen oloinen, ihmettelee tilannetta ja on aikalailla suht paikoillaan. Nameja kokeillaan heittää ihan ihmisten viereen maahan, tällöin Elizia nappaa namin ja peruuttaa sitten pois päin. Aivan ei uskalla ottaa nameja kädestä. On ok sen kanssa, että hän syö nameja ihan vierekkäin häkkitoverinsa kanssa.

Elizia on edelleen vähän pullea. Ei pelästy, vaikka aidan takaa ravaa muita koiria. Vähän säpsähtää, kun ihminen liikkuu, ja peruuttaa silloin pikkuisen, mutta ei lähde kuitenkaan karkuun.

Lisätty kuvia.

30.10.2022
Elizia aloitti vihdoin oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elizia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elizia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elizian yhteyshenkilönä toimii Katri Hietanoro

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: